Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εφημερίες ιατρών Κ.Υ. Ιστιαίας-σοβαρότατο κώλυμμα της σωστής λειτουργίας του Κ.Υ.Ιστιαίας


      Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών μηνός Μαΐου 2012, από τους ειδικευμένους ιατρούς του Κ.Υ. Ιστιαίας , φαίνεται ότι υπάρχουν ημερομηνίες εφημεριών που παραμένουν ακάλυπτες από γενικούς ιατρούς ή παθολόγο.
     Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατατεθέν πρόγραμμα οι κάτωθι ημερομηνίες  είναι ακάλυπτες τόσο απο ενεργή εφημερία, όσο και απο εφημερία ετοιμότητας από γενικούς ιατρούς/παθολόγους. Αυτές  είναι :
ΤΡΙΤΗ 1/5, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/5, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5, ΤΡΙΤΗ 22/5, ΠΕΜΠΤΗ 24/5, ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5, ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5, ΤΡΙΤΗ 29/5
           Με βάση τα υπ’αριθμόν 1342 και 78 φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της Ελληνικής
Δημοκρατίας ( 06 Ιουλίου 2009 και 29 Ιανουαρίου 2010 ) μεταξύ άλλων αναφέρεται οτι:
«Στα Κ.Υ. καθημερινά θα εφημερεύει σε ΕΝΕΡΓΟ εφημερία γενικός ιατρός ή παθολόγος και ένας παιδίατρος εφ’όσον υπηρετεί. Σε περίπτωση που δεν υπηρετεί παιδίατρος ή ο αριθμός των υπηρετούντων παιδιάτρων δεν επαρκεί , μπορεί να εφημερεύει αντ’αυτού γενικός ιατρός σύμφωνα με τις ανάγκες.
Επιπλέον μπορεί ανάλογαμε τις ανάγκες να εφημερεύει και άλλος ένας ιατρός ή το πολύ δύο συνολικά ιατροί προερχόμενοι απο τις κατηγορίες των Γενικών ιατρών της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 165/1997 τ Α’) , αγροτικών ιατρών , επιμελητών άνευ ειδικότητας ή ειδικευομένων.
Εφημερίες ενεργείς , μικτή ή ετοιμότητας μπορούν να καθορίζονται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τις ανάγκες και να περιλαμβάνουν έναν ειδικευμένο ιατρό,ανα υφιστάμενη ειδικότητα...»
     Όπως γίνεται αντιληπτό,δημιουργείται σοβαρότατο κώλυμμα της σωστής λειτουργίας του Κ.Υ.Ιστιαίας  και κίνδυνος για την αντιμετώπιση και διεκπεραίωση των επειγόντων περιστατικών που προσέρχονται στο Κ.Υ.Ιστιαίας καθώς οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου υποχρεωνόμαστε  να εφημερεύουμε χωρίς την παρουσία γενικού ιατρού του ΕΣΥ.
     Θεωρώντας οτι με την υπάρχουσα κατάσταση το πρόγραμμα εφημεριών των ειδικευμένων ιατρών δεν είναι πλήρες,δεν εντάσσεται εξ’ολοκλήρου στην ισχύουσα νομοθεσία και καθιστά επισφαλή την υγεία των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Ιστιαίας  , δεν δυνάμεθα να εφημερεύσουμε τις παραπάνω ημερομηνίες.
     Καθιστούμε ηθικά και νομικά υπεύθυνους , όλους αυτούς που δεν φρόντισαν την εως τώρα στελέχωση του Κ.Υ.Ιστιαίας  για όλο το χρόνο με ειδικευμένους γενικούς ιατρούς.
     Έχοντας ως κίνητρο την ασφάλεια της  υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής, και παρά το γεγονός ότι ως ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου είμαστε “περαστικοί “ από το Κ.Υ.Ιστιαίας, με σύμβαση ενός έτους, αποφασίσαμε να προβάλλουμε και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για το υπάρχον “χρόνιο και άλυτο “ πρόβλημα του Κ.Υ. ,προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τοπικούς φορείς αρμόδιους και μη για να βρεθεί επιτέλους λύση.
     Είναι απαράδεκτο , σε μια δυσπρόσιτη περιοχή με υγειονομική περίθαλψη επιπέδου Κ.Υ. να μην εφαρμόζεται το νομικό πλαίσιο που υπάρχει , να μην μπορεί να στελεχωθεί πλήρως και η υγεία των κατοίκων να βρίσκεται πολλές μέρες του μήνα εξ’ολοκλήρου στα χέρια των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.



ΠΡΟΣ :    1.Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας
                2. Επιστημονικό Διευθυντή Κ.Υ.Ιστιαίας
                3. Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος   
 
Κοινοποίηση Προς:     1. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας
                                    2. Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού
                                    3. Εφημερίδα «Ο παλμός της Βόρειας Εύβοιας»
                                    4. Εφημερίδα « Βόρεια Εύβοια»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν