Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Α.Υ.

Με αφορμή ένα προσωπικό περιστατικό που συνέβη την 28/4/2012 και αφορούσε ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας που προέκυψε στο παιδί μου,  το οποίο περιστατικό μάλιστα έλαβε χώρα και ενώπιόν μου σε χώρο άθλησης, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την οργή μου και τη λύπη μου για ένα κράτος  που κάθε άλλο παρά πρόνοιας είναι. Είναι αδιανόητο να βλέπεις και να ακούς για τα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και μένοντας  στην περιφέρεια να νιώθεις έντονα ανασφαλής από τις σοβαρότατες ελλείψεις της ιατρικής περίθαλψης.


Ερχόμενος το Νοέμβριο του 1997 από την Αθήνα στην Βόρεια Εύβοια συνειδητοποιώ μετά  λύπης μου ότι  ζώντας εδώ, παρότι τα χρόνια περνούν και εύλογα θα έπρεπε να υπάρχει βελτίωση, οι συνθήκες παραμένουν περίπου ίδιες και  η καλή μας υγεία μας συνεχίζει να είναι ένα ρίσκο. Θεωρώ αδιανόητο σήμερα να μην μπορεί να προσφερθεί μια σοβαρή πρώτη βοήθεια, αλλά και πώς να γίνει αυτό όταν λείπουν από τα Κέντρα Υγείας απαραίτητα μηχανήματα που σώζουν ζωές. Επίσης τι  να περιμένει κανείς όταν και το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού υστερεί και αυτό σοβαρά σε υποδομές και αδυνατεί να αντιμετωπίσει επείγοντα περιστατικά.

Η αναλγησία του Κράτους και όσων μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια δεν έχει όρια. Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε (3) ώρες από την Αθήνα και όμως να είμαστε απομονωμένοι και απροστάτευτοι, εξαιτίας ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου και να νιώθουμε έρμαια των καιρικών συνθηκών. Είναι πρόκληση να βλέπεις να δαπανώνται χρήματα για να μεγαλώσουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο Κ.Υ Ιστιαίας χωρίς να έχει εξασφαλιστεί πρωτύτερα η επάνδρωση αυτών, με μηχανήματα και ιατρούς. Απορώ για τα χρήματα που δαπανώνται και για το ποιους εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση, όχι βέβαια τους ασθενείς .

Σήμερα οφείλω να καταδικάσω ορισμένους, επιεικώς απαράδεκτους, τυπολάτρες της γραφειοκρατίας, Ιατρούς του Γ.Ν. Λαμίας, που ενώ στην αρχή δέχτηκαν να μεταφερθούμε εκεί λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού επειδή είχαν αξονικό τομογράφο, μηχάνημα το οποίο δεν είχε το Νοσοκομείο Χαλκίδας και ενώ είχαμε πάρει ρώτα για Λαμία, απαιτούσαν προκλητικά να γυρίσει το ασθενοφόρο που μετέφερε το παιδί μου πίσω, δημιουργώντας πρόβλημα στη διακομιδή, με αποκορύφωμα μόλις φτάσαμε στο Νοσοκομείο την απαράδεκτη, προκλητική και άνευ ουσίας επιθετική προς εμάς ,τις διασώστριες του Ε.Κ.Α.Β και το ιατρό που μας συνόδευε συμπεριφοράς, αντιμετωπίζοντας μας ως  λεπρούς, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Θα έπρεπε να ντρέπονται όχι μόνο γιατί είχαν να κάνουν με ένα 14χρονο παιδί, αλλά γιατί έχουν δώσει έναν όρκο και έπρεπε να τον σεβαστούν.

Ειδικά η «Κυρία» ιατρός που προσπαθούσε να με πείσει ότι έπρεπε να μεταφερθεί το παιδί μου στη Λάρισα! Επίσης δεν μπορώ να μην καυτηριάσω την απαράδεκτη συμπεριφορά των συναδέλφων μου Αστυνομικών που υπηρετούσαν εκείνη την ημέρα κατά τη διάρκεια της διακομιδή στην Α.Δ Φθιώτιδας. Ύστερα γκρινιάζουμε και λέμε ότι ευθύνονται οι πολίτες που μας σχολιάζουν αρνητικά. Η δημοσιοϋπαλληλική κακώς εννοούμενη νοοτροπία μας ευθύνεται για όλα και το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους είναι να είναι  συνεχώς αραχτοί και light! Οφείλω όμως και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους Ιατρούς του Κ.Υ Ιστιαίας και στο προσωπικό που με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν έκαναν το καλύτερο δυνατό.

Στον καρδιολόγο Κο ΜΑΝ Γεώργιο. Στις δύο (2) κυρίες επαγγελματίες διασώστριες του Ε.Κ.Α.Β για όσα προσέφεραν υπό αντίξοες για αυτές συνθήκες. Στον καπετάνιο και το πλήρωμα του ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ για τη γρήγορη μεταφορά. Στο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Αγλαΐα Κυριακού και τέλος ιδιαίτερα θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον ΑΝΘΡΩΠΟ Ιατρό ειδικό παθολόγο Κο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ Χρήστο που συνόδευσε τον ασθενή υιό μου μέχρι την Αθήνα και για όλα όσα έκανε.
Κύριοι ειδήμονες καλό είναι να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο σκέψης και δράσης σας, η περιφέρεια έχει μεγάλες ανάγκες. Η Βόρεια Εύβοια χρειάζεται ένα σωστά επανδρωμένο μικρό Νοσοκομείο γιατί και εδώ ζουν άνθρωποι και αρρωσταίνουν.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,