Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι έλεγαν η Μπακογιάννη για τον Σαμαρά και ο Σαμαράς για τη Μπακογιάννη λίγο καιρό πριν…

Για αυτή την εικόνα "Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"
Α. Μπακογιάννη εναντίον Σαμαρά
Οπορτουνιστής: 12/08/2010  από την προσωπική της ιστοσελίδα
«Η Νέα Δημοκρατία, αντί να πιέζει την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο ριζικά, επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος.»

Τζογαδόρος: 26/9/2010 Συνέντευξη Real News
Στη δεκαετία του ΄90 [Ο Σαμαράς] τζογάρισε πάνω στα εθνικά θέματα για να φτιάξει ένα προσωπικό κόμμα, σήμερα τζογάρει πάνω στην προοπτική της χρεοκοπίας της οικονομίας για να κατοχυρώσει την αρχηγική του θέση στο στενό κομματικό του χώρο.


Ακροδεξιός λαικιστής: 25-09-11 ΒΗΜΑ FM 99,5
“Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα ένα κόμμα του οποίου όταν αναλύσει κανένας το κείμενο του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ πείθεται πλέον, απολύτως  ότι έχουμε  να κάνουμε με μία ακροδεξιά στροφή, εθνικιστικής υφής και ένα λαϊκισμό ο οποίος δεν έχει καμία λογική στη σύγχρονη Ευρώπη. Αυτή η λογική, η εθνικίστικη, η εθνικοσοσιαλιστική δηλαδή για την ακρίβεια,  η οποία καταγράφεται πλέον από τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ονομαζόμενη λαϊκή δεξιά”.
                                                                                                             
Αδιόρθωτος: 21/4/2012  παρουσίαση των βουλευτών της ΔΗΣΥ για Αττική
«Οι δύο είναι αδιόρθωτοι, δεν έχουν πάρει κανένα μήνυμα από την κοινωνία.»

Αδιόρθωτος: 29/4/2012, στο Ρέθυμνο Κρήτης
 «Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.»

Συντεχνιακός: 26/4/2012
Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι δεν είναι πλέον το κόμμα το οποίο αυτή υπηρέτησε αλλά μια ιδιωτική ομάδα η οποία θεωρεί ότι μπορεί να φέρει «τον κ. Συμπιλίδημέσα στα ψηφοδέλτια της και μετά την κατακραυγή να παίρνει πίσω τον κ. Συμπιλίδη, αποδεχόμενο ουσιαστικά ότι είναι ο άνθρωπος που έριξε την πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που είχε την τελευταία 20ετία ο τόπος».

Εγκληματικός και αντιδημοκράτης: 3/5/2012 Ομιλία στο Περιστέρι
“Έχετε κολοσσιαίες ευθύνες κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που φέρατε-με την δειλία και την ατολμία σας να κάνετε ριζικές αλλαγές- το λαό στην κατάσταση αυτή. Είσαστε αδιόρθωτοι εγκληματικά, γιατί δεν διδαχθήκατε τίποτα απ' την κρίση.”
Δημοκράτες πολίτες που είστε ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία: Η παραμονή σας εκεί δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα ούτε τη Δημοκρατία.
Γυρίστε τους την πλάτη! Είναι αμετανόητοι!”

Διαπλεκόμενος και διεφθαρμένος: 2/5/2012, κεντρική προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη
Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «ζουν στο δικό τους σύμπαν» και την ώρα του τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, βγήκαν πάλι να μοιράσουν προεκλογικά δισεκατομμύρια.
«Σε όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς τους, δείχνουν ότι δεν άλλαξαν. Προεκλογικά ρουσφέτια. Προεκλογικές προσλήψεις. Χαριστική ρύθμιση των χρεών τους εις βάρος των φορολογουμένων. Τεράστιες κομματικές χρηματοδοτήσεις. Αυτά τους ένωσαν!»

     Απομονωμένος και Αναξιόπιστος: 09/2012 στην ΔΕΘ
ο Σαμαράς κινείται στον αστερισμό των μαγικών συνταγών, είναι πλήρως απομονωμένος στην Ευρώπη και εντελώς αναξιόπιστος στο εσωτερικό της χώρας.

Β. Σαμαράς για ΔΗΣΥ
9/4/2012 (σε τηλεοπτική συνέντευξη)
«Όλα αυτά τα μικρότερα κόμματα, τα οποία αν θέλετε βγήκαν, φύτρωσαν από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας, είναι κόμματα στα οποία σήμερα όπως έχει η κατάσταση, με μια Ελλάδα η οποία πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις, όποιος τα ψηφίσει ουσιαστικά δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και κατά την άποψή μου δίνει αν θέλετε και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ», εξήγησε, επιχειρώντας να ανακόψει τις διαρροές προς τα νεότερα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

6/6/2010 στο προ- συνέδριο της ΝΔ και 28/6/2010 στο 8ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ
Ο κ. Σαμαράς  χαρακτήρισε τον κ. Καρατζαφέρη  και την κ. Μπακογιάννη «εξαπτέρυγα  του κ. Παπανδρέου» γιατί στήριξαν το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ για την οικονομία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,