Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχαριστούμε τους Ευβοείς που με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τον ανέδειξαν 1η δύναμη στην Εύβοια



                                                                            
   

Ευχαριστούμε  τους  Ευβοείς που  με  την  ψήφο  του  στον  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ    τον  ανέδειξαν  1η  δύναμη  στην   Εύβοια   με  39821 ψήφους και  ποσοστό  29,82%  εκλέγοντας  βουλευτή τον  Βαγγέλη  Αποστόλου.
Θέλουμε  να  προσθέσουμε  από  την  δήλωση  του  Αλέξη  Τσίπρα που έκανε χθές για  το  εκλογικό  αποτέλεσμα  ότι , πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε μαζί ένα δύσκολο μα συναρπαστικό ταξίδι, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του Ελληνικού λαού.
Για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης.
Για να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα, να βάλουμε φρένο στην πορεία της Ευρώπης προς τη

καταστροφή και τη διάλυση.
Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με πείσμα και με αυταπάρνηση, κόντρα σε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών, διαστρέβλωσης και ψυχολογικής τρομοκρατίας.
Είχαμε απέναντι μας μία ανίερη συμμαχία των δυνάμεων του χθες, μία  ανίερη συμμαχία δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας, που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει το πόθο του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και ζωή με αξιοπρέπεια.
Είμαστε περήφανοι που σηκώσαμε αυτό το βάρος και αυτήν την ευθύνη.
Είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την υποστήριξη τόσο μεγάλου μέρους του λαού μας, που πολλαπλασίασε τα ποσοστά μας μόλις μέσα σε ενάμισι μήνα. 
Πρόκειται άλλωστε για ένα μοναδικό επίτευγμα στη νεώτερη πολιτική ιστορία όλης της Ευρώπης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη πρώτη θέση,  αποτελεί πια το βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας.
Πριν από λίγο τηλεφώνησα στον κ. Σαμαρά και του έδωσα συγχαρητήρια για την πρώτη θέση που κατέλαβε η Ν.Δ.
Έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία  στη  βάση των δικών του προγραμματικών επιλογών. Στην κατεύθυνση των προγραμματικών επιλογών που εξέθεσε στη κρίση του ελληνικού λαού.
Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τις όποιες δυνατότητες διεκδίκησης που προκύπτουν από τη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις και από την ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θα τις χαρίσουμε στους θιασώτες του μνημονίου, αλλά θα απαιτήσουμε από τη θέση της υπεύθυνης και μαχητικής αντιπολίτευσης, να τις αξιοποιήσει η κυβέρνηση προς όφελος του λαού. Και θα την κρίνουμε γι' αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας της εκποίησης του δημοσίου πλούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης.
Ο λαός μας, καταδίκασε δυο φορές σε  ενάμιση μήνα  το μνημόνιο. Εξανάγκασε όλα τα κόμματα να παραδεχθούν ότι το μνημόνιο είναι ένα μη βιώσιμο οικονομικό σχέδιο.
Η απόρριψή του είναι πια ξεκάθαρη και επαναλαμβανόμενη λαϊκή εντολή.
Και η κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα σχηματιστεί, θα πρέπει να έχει σοβαρά υπόψη της ότι στα μεγάλα θέματα δε μπορεί πια να προχωρά όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ερήμην του λαού.
Δε μπορεί να προχωρά με επιμονή σε μια πολίτική που βρίσκεται αποδεδειγμένα πια σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση.

Ελληνίδες και  Έλληνες,
Θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις.
Η πρότασή μας για ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας στην Ευρώπη, αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη.
Από  Δευτέρα, θα συνεχίζουμε τον αγώνα. Έχοντας την πεποίθηση ότι το μέλλον   δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας.
Η καινούρια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει.
Θα συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ.


To Γραφείο Τύπου




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,