Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

το ψιλό γαζί κι οι εκλογές.


-Ποιος κέρδισε τις εκλογές στην Ελλάδα;-Η Γερμανία



του ΠΒ
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει καν,το κυβερνητικό σχήμα ξαναήταν έτοιμο.
Οι τροποποιήσεις, το ευρώ ή θάνατος πάνε περίπατο, τα καλπάζοντα κύματα λιτότητας στην Ισπανία και την Ιταλία σαρώνουν τα πάντα και οι άναυδοι και φοβισμένοι που
ξαναεμπιστευθήκαν το ΝΔΠΑΣΟΚ μόρφωμα, δείχνουν να την έχουν πατήσει πριν ξαναξεκινήσουν.
Κοντά τους οι θεραπαινίδες της αριστεράς (;) που έτσι κι αλλιώς το διπλό ταμπλό τους κρατούσε στο απυρόβλητο,πασχίζουν να βάλουν δεσμεύσεις στην κατάρρευση.
Στις ελληνικές εκλογές νίκησαν οι Γερμανοί , εκτιμά ο γελoιογράφος της El Pais (ΝΔ Ισπανίας) και προφανώς η ανακούφιση των αγορών, η στιγμιαία άνοδος του ευρώ, η Μέρκελ, ο Ομπάμα, δείχνουν το κατά πόσο εθνικά συμφέρον είναι το αποτέλεσμα της 17ης.
Ολοένα και ξεθαρεμένες φωνές γύρω μου , μιλούν για να "φάμε" τους μετανάστες να βρούμε δουλειά, λες και το 1.200.000 των επίσημων ανέργων , έχει μπροστά του και 1,200,000 εργαζόμενους μετανάστες, λες και τα κλειστά μαγαζιά και οι κλειστές βιομηχανίες, βιοτεχνίες περιμένουν την ανάκαμψη, λες και ζούμε σε μια χώρα που η κοινή λογική πάει περίπατο μαζί με την αντιφασιστική παράδοση.
Ο φίλος Γιάννης με προειδοποίησε για τις Αριστερές μου βλέψεις και μου είπε ότι θα ήθελε η κυβέρνηση της 18ης να μιλάει Ελληνικά.Η Τρόικα έρχεται ξανά και δεν νομίζω να έκαναν φροντιστήριο τον καιρό που έλειπε.
Σαν λαός τι κάναμε δυο μήνες και δεν αφήναμε τα πράγματα όπως ήταν; 
Το ΠΑΣΟΚΝΔΛΑΟΣ εγινε ΝΔΠΑΣΟΚΔΕΙΜΑΡ (το τελευταίο από τα αρχικά Δεν ΕΙμαι ΑΡιστερά), και το μόνο θετικό είναι η διαμόρφωση μιας ειλικρινέστερης αντιπολίτευσης στους εθελόδουλους.Το Παπαρηγοπουλέϊκο πιθανά να σκεφτεί ότι χρειάζεται πια μια αναθεώρηση της αγκυλωμένης πολιτικής του ,έτσι ώστε να σταματήσει να εξαπατά με λάβαρα και να μπει στο στίβο της υπαρκτής ζωής, μαζί με τους υπόλοιπους αριστερούς και τις διαφορές τους.Οι ναζιστές μαχαιρώνουν ανενόχλητοι και σε λίγο τη σειρά των μεταναστών, θα πάρουν όλοι όσοι αναπνέουν και τους στραβοκοιτούν.
Μαζί με το αποτέλεσμα των εκλογών, γίνεται δύσκολη η εφαρμογή της απλής και ανόθευτης αναλογικής, έτσι ώστε ο λαός να μην εκβιάζεται, τα μικρά κόμματα να μη διαλύονται, και οι συνεργασίες να γίνονται με την πραγματική λαϊκή δύναμη που έχει ο καθένας.Πόσα πράγματα θα είχαν αποφευχθεί  σε αυτό το τόπο αν είχαμε την απλή αναλογική εδώ και χρόνια.
Όχι, δεν με ικανοποιεί το 27%, με σκάει.Γιατί ένας λαός που ήταν στους δρόμους, φοβήθηκε και με κορόιδεψε επιστρέφοντας στη ΝΔ, με τις παροτρύνσεις του Πρετεντέρη, του Ψωμιάδη, του Βορίδη και της αντιπροσώπου της Ζήμενς. Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή αντί η Ελλάδα να είναι μια πραγματική Εθνική ενάντια στην τραπεζιτική μαφία, γίνεται Ολυμπιακός,Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ .
Το όνειρό μου δεν πραγματοποιήθηκε. Ποιό ήταν;
Να καθόταν ο Τσίπρας σαν πρωθυπουργός δίπλα στη Μέρκελ στον αγώνα της Παρασκευής, κι όταν προκρινόμαστε με γκολ οφσάιτ στο 95, να τις κούναγε επιδεικτικά το δάκτυλο.
Η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό θα μου πείτε.
Μα έτσι κι αλλιώς ανήκω στο χώρο που σας δουλεύει ψιλό γαζί.
Έτσι δεν σας λέγαν αυτοί που ξαναβγάλατε για κυβέρνηση;


(ΥΓ.: πιθανά να προφητεύω μερικά λάθος , αλλά δεν είμαι προφήτης)

























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,