Πλένουμε 3-4 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες περίπου 1 εκατοστού(μισό δάχτυλο για όσους δεν έχουν χάρακα).Τις αλατίζω και τις αφήνω στο τρυπητό για μια ώρα να στραγγίξουν και να μαραζώσουν αλατισμένες.Τις αλείβω με λάδι μπρος-πίσω και τις απλώνω σε λαδόκολλα
στο πλατύ ταψί του φούρνου.Ψήνω στον "αέρα"-180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου.
Τριμμένη ντομάτα , μισό κιλό-λίγο παραπάνω στον τρίφτη και βράσιμο για 10-12 λεπτά μαζί με αλάτι και φέτες σκόρδο.Στο τέλος του βρασίματος προσθέτω λίγο λάδι για να διατηρήσει το κόκκινο χρώμα και να μη "τηγανιστεί" η σάλτσα.
Σε μια κούπα γιαούρτι τρίβω μια -δυο σκελίδες σκόρδο και ανακατέβω.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό διαδοχικά πάνω στις απλωμένες στη πιατέλα μελιτζάνες, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα επάνω τους και πάλι μαϊντανό, και πάνω στη σάλτσα ντομάτα τη σάλτσα γιαούρτι και πάλι μαϊντανό!
Σαλάτα με ντομάτα και πράσινη πιπεριά.
Όλα προϊόντα του τόπου μας!
Μελιτζάνα φλάσκα από τη Σκεπαστή, Ντομάτες, σκόρδο μαϊντανό πιπεργιές από τον κήπο του Σπύρου, γιαούρτι από τον Τσούπρο, αλάτι από τη θάλασσα,λάδι από τις ελιές μας.
Νερό βρύσης και ρεύμα πιθανά από τα φωτοβολταϊκά από καναδυό ταράτσες που βλέπω γύρω μας.
Τη μπύρα την αγόρασα από το Μίμη,δεν φτιάχνουμε ακόμα δικιά μας.
Πάει το κόκκινο πιπέρι πάνω στο γιαούρτι , για όσους δεν τους ενοχλεί στις ...αιμορροΐδες.
Ο μαϊντανός ελαττώνει τη σκορδίλα για όσους θέλουν να φιλήσουν τα εγγόνια τους και να μη μυρίζουν.
(Όλα αυτά τα βρήκα πολύ καλή δικαιολογία, για να πιω ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!)
με καλοκαιρινή διάθεση για τους συντοπίτες μου, που μαγειρεύουν με αγάπη.
Πάνος