Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kireas.org: Τι κάνει η δημοτική αρχή για να εξασφαλίσει την επένδυση;

Kireas.org: Τι κάνει η δημοτική αρχή  για να εξασφαλίσει την  επένδυση οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στο δήμο  Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας ;

Ο kireas.org κατέθεσε ερώτηση δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, για το  τι ενέργειες έχει κάνει για να μην χαθεί  η επενδυτική ευκαιρία για τη δημιουργία  οικισμού 5.000 διαμερισμάτων.  Το θέμα ανέκυψε πριν ένα μήνα  και δεν έχει μπει ακόμη προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του Δ.Σ και άλλες περιοχές με μεγάλη χαρά θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στις 4/7/2012 η εφημερίδα «Κέρδος» δημοσίευσε ότι η εταιρεία κατασκευών   Μπατιστάτος έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από Ρώσους  για τη δημιουργία ολόκληρου οικισμού 5.000 διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου. Η εταιρεία εξέφρασε ανησυχία  ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα σε μέγεθος ακίνητα προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project.

5.000 διαμερίσματα για εύπορους Ρώσους θα δώσουν μια ανάσα στην οικονομική ανάπτυξη και προοπτική της περιοχής και θα ανακουφίσουν σημαντικά το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας. Η αξία των ακίνητων της περιοχής θα ανέβει και η επένδυση θα αποτελέσει μοχλό για την ενίσχυση και αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών. Η επένδυση θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα για όλη την τουριστική βιομηχανία της Βόρειας Εύβοιας.


Εκτάσεις υπάρχουν.

Όπως δημοσιεύτηκε στο  «Έθνος της Κυριακής» της 26/2/2012, ο δήμος μας είχε  εκδηλώσει ενδιαφέρον και  αποστείλει στο ΥΠΕΚΑ εκτάσεις ιδιοκτησίας του για να ενταχθούν στη βάση δεδομένων του προγράμματος « Ήλιος» χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν έχει εξασφαλίσει αντισταθμιστικά οφέλη. Το πρόγραμμα  Ήλιος προέβλεπε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημοτικές εκτάσεις για την παραγωγή και εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.

Πριν 5 χρόνια τον Ιανουάριο του 2007 ο πρώην  δήμος Κηρέως είχε δώσει μετά από διαγωνισμό στην  ΜΚΟ  Water for People and Peace δημοτική  έκταση 355 στρεμμάτων στη θέση Παρασκεύορεμα (για 51 χρόνια) για την δημιουργία περιβαλλοντικού χωριού. Στις 21/2/201 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται η λύση της  σύμβασης μετά από αίτημα της Water for People and Peace και για «αγνώστους» λόγους από τότε  δεν ξανά-δημοπρατήθηκε ή συζητήθηκε η αξιοποίηση της. Η έκταση έχει αποδεσμευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία  των 5.000 διαμερισμάτων.


Τι κάνει ο δήμος;

O Kireas.org  ερωτά το δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, αν υποστηρίζει αυτή την  επένδυση και τι ενέργειες έχει κάνει να την κρατήσει  στην περιοχή.  Ο σύλλογος θεωρεί σωστό, όπως έγινε και με άλλους επενδυτές στο παρελθόν, να προσκληθεί η εταιρεία Μπατιστάτος να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο τα επενδυτικά της σχέδια.



Kireas.org
Ο σύλλογος όλων των δημοτών

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν