Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμπορικός σύλλογος Λίμνης-λειτουργία του ΙΚΑ Μαντουδίου



Κύριε Σπυρόπουλε,
Μεγάλη αγανάκτηση έχει δημιουργήσει στους κατοίκους τού Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μαντουδίου και υπάρχει η αίσθηση πως οι κάτοικοι της περιοχής ευθύνης του, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας.
Είναι γνωστό πως το κλείσιμο του ΙΚΑ Λίμνης δεν ήταν ανέξοδο, και η μέχρι σήμερα εμπειρία καταγράφει μεγάλο κόστος μετακινήσεων για τους συναλλασσόμενους και δυσαρέσκεια για την
εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.
Οι αποφάσεις σας πρέπει να διέπονται από την «αρχή της νομιμότητας» για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του διοικούμενου. Δηλαδή την αρχή της ισότητας, της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, που επιβάλλει στα διοικητικά όργανα να ασκούν τις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με το αίσθημα δικαίου που επικρατεί.
Συνεπώς οποιαδήποτε απόφαση μείωσης των υποστηρικτικών λειτουργιών προς τους πολίτες, οφείλει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και κοινωνικά αποδεκτή και να έχει λάβει υπόψη της τα κοινωνικά, γεωγραφικά, τεχνικά και αναπτυξιακά θέματα που θα επηρεάσει σε συνάρτηση με τα έσοδα του ΙΚΑ. Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να καταλάβει κανείς ότι η κατάργηση του ΙΚΑ Μαντουδίου θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα σχεδιάζει να επιλύσει και θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος εφόσον: Κοινωνικά, το ΙΚΑ Μαντουδίου εξυπηρετεί πληθυσμό δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) πολιτών και Γεωγραφικά, η περιοχή ευθύνης του, έχει χαρακτηριστεί ως ορεινή και δύσβατη χωρίς να εξυπηρετείται από ΚΤΕΛ. Οι δε πόλεις της Ιστιαίας και της Χαλκίδας, απέχουν 110 χλμ. από τα απομακρυσμένα χωριά του δήμου με διαδρομές ιδιαίτερα επικίνδυνες, σε προβληματικό οδικό δίκτυο που συχνά αποκόπτεται από κατολισθήσεις, καθιζήσεις και χιόνι κατά τους χειμερινούς μήνες.
Τεχνικά, δεν προβλέπονται εναλλακτικοί τρόποι εξυπηρέτησης του κοινού. Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση απευθύνεται σε γνώστες της τεχνολογίας και απαιτεί συνδέσεις DSL με κόστος και με έκδοση κλειδάριθμου από το κατάστημα ΙΚΑ.
Οικονομικά, οι συναλλαγές που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία, αποτελούν καθημερινή πρακτική για επαγγελματίες και ιδιώτες. Κάθε επίσκεψη σε άλλο ΙΚΑ, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους λόγω του χρόνου μετακινήσεων και των χιλιομετρικών επιβαρύνσεων.
Αναπτυξιακά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η έναρξη λειτουργίας εντός του 2012 της ΒΙ.ΠΕ. Μαντουδίου και της μονάδας εξόρυξης και επεξεργασίας λευκόλιθου της εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.. Προβλέπεται να δημιουργηθούν 24 νέες επιχειρήσεις που σε πρώτη φάση θα απασχολήσουν 150 εργαζομένους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη συναλλαγών με το ΙΚΑ.
Έσοδα ΙΚΑ, καθώς η απουσία τοπικού ελεγκτικού μηχανισμού σε έναν από τους μεγαλύτερους γεωγραφικά δήμους της χώρας, δεν θα μπορέσει να διασφαλίσει την εισφοροδιαφυγή. Επίσης από στοιχεία των οικοδομικών σωματείων της περιοχής, προκύπτει πως υπάρχουν περίπου 6.000 Πινακίδες που δεν έχουν κλείσει.
Εν κατακλείδι, χωρίς τις προϋποθέσεις, ώστε η εξυπηρέτηση να γίνεται χωρίς φυσική παρουσία και χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς να διασφαλισθεί ο έλεγχος της εισφοροδιαφυγής, είναι αδιανόητη η κατάργηση του ΙΚΑ Μαντουδίου.
Επιπρόσθετα και σε σχέση με την εύκολη και ανέξοδη πρόσβαση άλλων πολιτών σε τοπικά υποκαταστήματα ΙΚΑ, παρακαλούμε να μας απαντήσετε τα κάτωθι ερωτήματα.
1) Ποιό είναι το κόστος λειτουργίας του ΙΚΑ Μαντουδίου σε σχέση με το μετακυλούμενο κόστος εξυπηρέτησης για τις 14.000 πολιτών της περιοχής και πως θα αντισταθμισθεί;
3) Πως διασφαλίζεται η δωρεάν εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης του ΙΚΑ;
4) Πως οι κάτοικοι στην περιοχή ευθύνης του ΙΚΑ Μαντουδίου, θα εξυπηρετηθούν σε άλλο κατάστημα και θα επιστρέψουν αυθημερόν στην έδρα τους α) χωρίς ίδιο μέσο μεταφοράς ή β) όταν κλείσει ο δρόμος (χιόνι, κατολισθήσεις κ.λπ) πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη μετάβασή του στо κατάστημα του ΙΚΑ υποδοχής;
5) Πως θα εξυπηρετούνται οι συναλλαγές που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία;
α) Δασεργάτες και Ρητινοσυλλέκτες, β) Φάρμακα υψηλού κόστους και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, γ) Θεώρηση βιβλιαρίων και ενσήμων, δ) Ρυθμίσεις οφειλών και πληρωμή τους, ε) Απογραφές ατόμων με πρόβλημα μετακινήσεων κ.α.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, εκφράζει την άποψη πως οι περιφερειακές δομές πρέπει να ενισχυθούν έμπρακτα με υπηρεσίες και καλεί την ηγεσία του ΙΚΑ να αναλογισθεί τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση του ΙΚΑ Μαντουδίου.
Μέχρι την οριστική διευθέτηση, ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, θα συμπαρασταθεί πλήρως στις δικαιολογημένες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
Σε αναμονή των ενεργειών σας.
Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ξυνός                Αργυρώ Φουντούλη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν