22 Ιανουαρίου 2013

Εισήγηση για τα Λιμενικά Ταμεία Αιδηψού και Ωρεών

    Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού
                         για τα Λιμενικά Ταμεία Αιδηψού και Ωρεών                                                                           
 Ως πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων Αιδηψού και Ωρεών θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω, σχετικά με το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» που δόθηκε προς διαβούλευση η οποία και ολοκληρώθηκε, και ειδικά με το άρθρο 47 αυτού για την μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας σε Ανώνυμη Εταιρεία του Ν.2932/2001 και συγχώνευση των Λιμενικών Ταμείων Ευβοίας.

Και τα δύο Λιμενικά Ταμεία των οποίων έχουμε την ευθύνη λειτουργίας των (Αιδηψού και Ωρεών) είναι υγιή ταμεία, με πλεονασματικές οικονομικές χρήσεις και με σημαντικά χρηματικά αποθεματικά,  καθώς και με έναν κύκλο εργασιών διόλου ευκαταφρόνητο. Κύκλος εργασιών που προκύπτει από την παροχή πολλών και ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρουμε σε όλους τους λιμένες αρμοδιότητάς μας και όχι μόνο σε αυτούς που «αφήνουν κέρδη». Έχουμε την ευθύνη της λειτουργίας 3 σημαντικών  πορθμειακών γραμμών  (Αιδηψού - Αρκίτσας, Αγιοκάμπου - Γλύφας και Αγ.Γεωργίου Λιχάδος - Αγ. Κων/νου) καθώς και 3 μεγάλων λιμένων, αλλά και πολλών μικρότερων (Λ.Αιδηψού, Ωρεών, Πευκίου, Αγ.Γεωργίου, Ηλίων, Ν. Πύργου, Ελληνικών, Βασιλικών -Ψαροπούλι)  .
 Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο της Β. Εύβοιας (120 χλμ από τη Χαλκίδα και 2 ώρες ταξίδι σε δύσκολο οδικό δίκτυο) μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη τα Λιμενικά Ταμεία Αιδηψού και Ωρεών να μείνουν ως έχουν ως προς την λειτουργία τους και σε εύθετο χρόνο να συνενωθούν εθελοντικά σε ένα Λιμενικό Ταμείο, στα όρια του «Καλλικρατικού» Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού όπου δραστηριοποιούνται και τώρα. Εξάλλου είναι οι νωπές και έντονες οι μνήμες της τοπικής κοινωνίας από την εγκατάλειψη που βίωσαν οι λιμένες της Βορ. Εύβοιας κατά την περίοδο που οι αρμοδιότητα τους είχε και πάλι μεταφερθεί στο Λ.Τ. Χαλκίδος.
            Τα Λιμενικά Ταμεία των οποίων έχουμε την ευθύνη είναι σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης στην δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία της Βορ. Εύβοιας, στον τουρισμό, στις μεταφορές και στην επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να λάβετε σοβαρά υπόψη σας όλα τα παραπάνω, τα οποία δεν είναι μόνο προσωπικές μας σκέψεις αλλά και όλης της βορειοευβοιώτικης κοινωνίας και να συνδράμετε κι εσείς με απόφασή σας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ώστε να παραμείνει ως έχει η κατάσταση λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων Ιστιαίας –Αιδηψού.


                       Οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων

                   Αιδηψού :  Μαυροζούμης Ιωάννης
                   Ωρεών:        Μπάμπος Δαμιανός (Δίανος) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.