28 Ιανουαρίου 2013

Τα γκάλοπ και οι αριστεροί

κι αυτό γκάλοπ ήτανε.....
του ΠΒ

Με μεγάλη τους λύπη, το σύνολο των (φιλο)κυβερνητικών και (αν)εξάρτητων μέσων μαζικής προπαγάνδας, ανακοίνωσαν την επιτέλους πρωτιά της ΝΔ σε 4 κυριακάτικα γκάλοπ.
Παράλληλα την παγιωμένη πτώση (;) του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παραμένει στη β θέση προτιμήσεων, των ερωτηθέντων.
Μακριά κάπου, στον πάτο της λίστας το παΣΟΚ και η ΔΗΜαρ βρίσκονται πιο κοντά στο να μη ξαναμπούν στη Βουλή, παρά στο να διεκδικήσουν μια λαοπρόβλητη θέση , ανάλογα με την προδοσία
και των τελευταίων ψηφοφόρων τους.
Το παράξενο δεν έγινε τώρα με τη δημοσκόπηση. Έγινε στις εκλογές του Ιούλη που μετά το Μαγιάτικο στραπάτσο , ο λαός (ο ίδιος λαός) έδωσε 2% προβάδισμα στη ΝΔ για να του αυξήσει μαζί  με τους συνεργάτες της, την ανεργία, την κατάντια, το βάθος της χειρότερης ζωής.
Οι  τελευταίες δημοσκοπήσεις  λοιπόν, ρώτησαν το λαό που παρακολούθησε τις εξελίξεις, στη Λίστα Λαγκάρντ, στη Βίλα Αμαλία, στο Μετρό, στα ταξίδια του Τσίπρα, στα πλαστά βίντεο και στις δηλώσεις του Σίμου του εκπρόσωπου. Και είπε ο λαός ναι στο σαμαροσυνονθύλευμα και γύρισε πλάτη(;) στον ΣΥΡΙΖΑ (από 0,1 έως 2 τοις εκατό!).
Και θέλουνε να μας πείσουν οι πληρωμένοι ΤρεμοΠρετεντεραίοι , ότι αν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη πολιτική θα πήγαινε καλύτερα.
Ας φανταστούμε λοιπόν αυτή την εξέλιξη, της άλλης πολιτικής, που θα είχε περιληπτικά το εξής -βολικό -σενάριο:
1.       «Συγνώμη κύριε Βενιζέλο μας, δεν το θέλαμε να σας θίξουμε, για αυτό κρύψαμε τη Λίστα Λαγκάρντ στο γιλέκο του Παπά, για να προφτάσετε να παραπέμψετε τον Παπακωνσταντίνου.
2.       Διαγράφουμε τον αναρχικό βουλευτή Διαμαντόπουλο και ζητάμε συγνώμη που ταράχτηκε ο Βορίδης.
3.       Κάναμε λάθος στο ΔΝΤ, δεν κόψατε τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και αυτό, στις δύσκολες εποχές που μας σώζετε, ισοδυναμεί με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των μη ανέργων.
4.       Θα στέλνουμε πρώτα για διόρθωση, τα λεγόμενα του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στον Σίμο και μετά θα τα προωθείτε στα κανάλια της αρεσκείας σας, ή στις ειδήσεις των 2π.μ.
5.       Θα ζητήσουμε η εισφορά της ΕΡΤ στη ΔΕΗ, να γίνει άμεση εισφορά στο ΜΕΓΚΑ.
6.       Κρίμα που πέθανε ο Ντερτιλής ,αλλά μπορεί κλείνοντας τις πόρτες ο Δένδιας με την ΧΑ να πυρπολούν, τα παλαιά καταληφθέντα κτίσματα. Καθαρίζουν το χώρο και απολυμαίνουν από καταληψίες ταυτόχρονα.
7.       Όποιος δηλώνει απεργός να φυλακίζεται μέχρι τη λήξη του μνημονίου, στο διπλανό κελί του Άκη.»
Το φανταστικό σενάριο λοιπόν, έτσι ή περίπου, δεν θα έδινε παραπάνω ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τον εξαφάνιζε μετατρέποντάς τον σε συνιστώσα της ΝΔ. Ο κρυμμένος πρωθυπουργός , η διακυβερνητική προπαγάνδα μέσω πουλημένων ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να μειώσουν(;) παραπάνω, από αυτό που θέλανε την αριστερά.
Αν η Αριστερά δεν έκανε όλα αυτά που κάνει μέχρι σήμερα, το σίγουρο είναι ότι θα ήταν ανεπαρκής. Η κοινωνική οργάνωση δεν έχει ακόμα μεταφραστεί και σε κοινωνική αντίσταση, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού κοιτάει ακόμα ανέκφραστη, ανήμπορη , φοβισμένη τους μακελάρηδές της. Το χρέος είναι για όσους καταλαβαίνουν, να κάνουν και τους υπόλοιπους από θύματα του τηλεκοντρόλ, αγωνιστές.
Αν εμπιστευθούμε την τηλεόραση σαν αξιολογητή των επιτυχιών στο λαϊκό κίνημα, χάσαμε. Τα τηλεφωνικά γκάλοπ απευθύνονται ακόμα σε θεατές, σε όσους δεν τους έχουν κόψει το τηλέφωνο, σε όσους έχουν ρεύμα για την Τιβι και μπορούν να παρακολουθούν στο Μεγκα , τον φανταστικό εκφοβιστικό κόσμο του Σαμαρά και των σφραγίδων- συνεταίρων.
Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι,  οι χρεοκοπημένοι επαγγελματίες, οι ανασφάλιστοι, οι ανίσχυροι αυτού του τόπου , ψάχνουν ακόμα την ελπίδα τους .Και αυτή είναι η αριστερά των δρόμων και όχι η αριστερά των γκάλοπ.
Και τέλος η Αριστερά χρειάζεται πια και περισσότερους και πιο ενεργούς αριστερούς.
 (όχι μόνο αόρατους μπλογκίστες.)
Συναγωνιστικά
Πάνος


1 σχόλιο :

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.