Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα γκάλοπ και οι αριστεροί

κι αυτό γκάλοπ ήτανε.....




του ΠΒ

Με μεγάλη τους λύπη, το σύνολο των (φιλο)κυβερνητικών και (αν)εξάρτητων μέσων μαζικής προπαγάνδας, ανακοίνωσαν την επιτέλους πρωτιά της ΝΔ σε 4 κυριακάτικα γκάλοπ.
Παράλληλα την παγιωμένη πτώση (;) του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παραμένει στη β θέση προτιμήσεων, των ερωτηθέντων.
Μακριά κάπου, στον πάτο της λίστας το παΣΟΚ και η ΔΗΜαρ βρίσκονται πιο κοντά στο να μη ξαναμπούν στη Βουλή, παρά στο να διεκδικήσουν μια λαοπρόβλητη θέση , ανάλογα με την προδοσία
και των τελευταίων ψηφοφόρων τους.
Το παράξενο δεν έγινε τώρα με τη δημοσκόπηση. Έγινε στις εκλογές του Ιούλη που μετά το Μαγιάτικο στραπάτσο , ο λαός (ο ίδιος λαός) έδωσε 2% προβάδισμα στη ΝΔ για να του αυξήσει μαζί  με τους συνεργάτες της, την ανεργία, την κατάντια, το βάθος της χειρότερης ζωής.
Οι  τελευταίες δημοσκοπήσεις  λοιπόν, ρώτησαν το λαό που παρακολούθησε τις εξελίξεις, στη Λίστα Λαγκάρντ, στη Βίλα Αμαλία, στο Μετρό, στα ταξίδια του Τσίπρα, στα πλαστά βίντεο και στις δηλώσεις του Σίμου του εκπρόσωπου. Και είπε ο λαός ναι στο σαμαροσυνονθύλευμα και γύρισε πλάτη(;) στον ΣΥΡΙΖΑ (από 0,1 έως 2 τοις εκατό!).
Και θέλουνε να μας πείσουν οι πληρωμένοι ΤρεμοΠρετεντεραίοι , ότι αν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ άλλη πολιτική θα πήγαινε καλύτερα.
Ας φανταστούμε λοιπόν αυτή την εξέλιξη, της άλλης πολιτικής, που θα είχε περιληπτικά το εξής -βολικό -σενάριο:
1.       «Συγνώμη κύριε Βενιζέλο μας, δεν το θέλαμε να σας θίξουμε, για αυτό κρύψαμε τη Λίστα Λαγκάρντ στο γιλέκο του Παπά, για να προφτάσετε να παραπέμψετε τον Παπακωνσταντίνου.
2.       Διαγράφουμε τον αναρχικό βουλευτή Διαμαντόπουλο και ζητάμε συγνώμη που ταράχτηκε ο Βορίδης.
3.       Κάναμε λάθος στο ΔΝΤ, δεν κόψατε τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και αυτό, στις δύσκολες εποχές που μας σώζετε, ισοδυναμεί με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των μη ανέργων.
4.       Θα στέλνουμε πρώτα για διόρθωση, τα λεγόμενα του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στον Σίμο και μετά θα τα προωθείτε στα κανάλια της αρεσκείας σας, ή στις ειδήσεις των 2π.μ.
5.       Θα ζητήσουμε η εισφορά της ΕΡΤ στη ΔΕΗ, να γίνει άμεση εισφορά στο ΜΕΓΚΑ.
6.       Κρίμα που πέθανε ο Ντερτιλής ,αλλά μπορεί κλείνοντας τις πόρτες ο Δένδιας με την ΧΑ να πυρπολούν, τα παλαιά καταληφθέντα κτίσματα. Καθαρίζουν το χώρο και απολυμαίνουν από καταληψίες ταυτόχρονα.
7.       Όποιος δηλώνει απεργός να φυλακίζεται μέχρι τη λήξη του μνημονίου, στο διπλανό κελί του Άκη.»
Το φανταστικό σενάριο λοιπόν, έτσι ή περίπου, δεν θα έδινε παραπάνω ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τον εξαφάνιζε μετατρέποντάς τον σε συνιστώσα της ΝΔ. Ο κρυμμένος πρωθυπουργός , η διακυβερνητική προπαγάνδα μέσω πουλημένων ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να μειώσουν(;) παραπάνω, από αυτό που θέλανε την αριστερά.
Αν η Αριστερά δεν έκανε όλα αυτά που κάνει μέχρι σήμερα, το σίγουρο είναι ότι θα ήταν ανεπαρκής. Η κοινωνική οργάνωση δεν έχει ακόμα μεταφραστεί και σε κοινωνική αντίσταση, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού κοιτάει ακόμα ανέκφραστη, ανήμπορη , φοβισμένη τους μακελάρηδές της. Το χρέος είναι για όσους καταλαβαίνουν, να κάνουν και τους υπόλοιπους από θύματα του τηλεκοντρόλ, αγωνιστές.
Αν εμπιστευθούμε την τηλεόραση σαν αξιολογητή των επιτυχιών στο λαϊκό κίνημα, χάσαμε. Τα τηλεφωνικά γκάλοπ απευθύνονται ακόμα σε θεατές, σε όσους δεν τους έχουν κόψει το τηλέφωνο, σε όσους έχουν ρεύμα για την Τιβι και μπορούν να παρακολουθούν στο Μεγκα , τον φανταστικό εκφοβιστικό κόσμο του Σαμαρά και των σφραγίδων- συνεταίρων.
Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι,  οι χρεοκοπημένοι επαγγελματίες, οι ανασφάλιστοι, οι ανίσχυροι αυτού του τόπου , ψάχνουν ακόμα την ελπίδα τους .Και αυτή είναι η αριστερά των δρόμων και όχι η αριστερά των γκάλοπ.
Και τέλος η Αριστερά χρειάζεται πια και περισσότερους και πιο ενεργούς αριστερούς.
 (όχι μόνο αόρατους μπλογκίστες.)
Συναγωνιστικά
Πάνος


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν