Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίνηση Δημοτών Μαντουδίου -Λίμνης:ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

           

ΘΕΛΟΥΜΕ  ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ για μας και τις επόμενες γενιές.
ΝΑΙ στις βιομηχανικές μονάδες μικρής και μεσαίας όχλησης.
ΝΑΙ στις μεταλλευτικές δραστηριότητες  με ελάχιστο όρο τον σεβασμό στο περιβάλλον. (Ισορροπία κοινωνίας και φύσης).
ΟΧΙ στον χαρακτηρισμό της περιοχής μας σαν χώρο βαριάς βιομηχανίας (επιχειρηματικό πάρκο Α’ κατηγορίας – ΒΙΠΕ) για μονάδες «υψηλής όχλησης» και «μείζων πηγή ρύπανσης».

                                     Οι προτάσεις μας
Σύμφωνα με τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας  (εύφοροι κάμποι, το υψηλότερο ποσοστό πυκνοδασωμένων βουνών και περιοχών στη χώρα μας, ορεινοί όγκοι, νερά, φυσικά και πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, παράκτιες περιοχές, ανάγλυφα τοπία) τη γεωγραφική μας θέση, τις παραδοσιακές μας δραστηριότητες και την βιωσιμότητα της ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές,

Προτείνουμε:         1.  Αγροτικός Τομέας: Παραγωγική δραστηριότητα για μερικά αγροτικά προϊόντα που  ευδοκιμούσαν στην περιοχή μας με τη ενεργοποίηση  μικρών συνεταιρισμών και οικοτεχνιών αλλά και νέων αγροτών. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει η Περιφέρεια (Αντιπεριφέρεια) και ο δήμος να έχουν οργανωμένα γραφεία αγροτοτουριστικής ανάπτυξης.
2.  Δασικός Τομέας: Στον δασικό πλούτο της περιοχής μας και ιδιαίτερα στην παραγωγή ρετσίνας (κατέχουμε το 80% περίπου της παραγωγής στη χώρα μας στη Βόρεια Εύβοια), δικαιούμαστε και πρέπει να δημιουργηθεί γρήγορα μια μονάδα επεξεργασίας δασικών προϊόντων.
3.  Τουριστικός Τομέας: Αξιοποίηση του υπάρχοντος καλού τουρισμού στην περιοχή μας. Χρειαζόμαστε όμως οπωσδήποτε σταθερή και εποχική επικοινωνία προς τα βόρεια σύνορά μας (Αγχίαλος - Βόρειες Σποράδες) και προς τα νότια (Χαλκίδα – Αθήνα – Εθνική Οδός). Επίσης χρειαζόμαστε περισσότερες μικρές τουριστικές μονάδες. Όχι στον καταναλωτικό και καταστροφικό τουρισμό.
4.  Οδικό Δίκτυο: Το οδικό δίκτυο είναι η βάση για να αναπτύσσεται μια  περιοχή, αλλά και για  τις κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων της. Η περιοχή μας μέχρι σήμερα δεν αξιώθηκε να έχει ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο. Η εύκολη πρόσβασή μας προς το κέντρο (Χαλκίδα – Αθήνα – Εθνική Οδό) θα δημιουργούσε τεράστια ανάπτυξη και στον  δευτερογενή τομέα. Ο πρωτογενής και τριτογενής τομέας και όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες θα αυξηθούν πολύ περισσότερο. Αυτό θα σήμαινε αυτομάτως για τον Δήμο μας και όλη τη Βόρεια Εύβοια πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας.
5. Βιομηχανία
Η περιοχή μας δεν είναι κατάλληλη  για βαριά βιομηχανία, ούτε τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της αλλά ούτε και τα ειδικά  χωροταξικά πλαίσια του 2008  το επιτρέπουν αυτό. Υπάρχουν βασικά κριτήρια επιλογής των επιχειρηματικών πάρκων Γ’, Β’, Α’ κατηγορίας. Για το επιχειρηματικό πάρκο Α’ κατηγορίας που είναι για βαριά βιομηχανία τα κριτήρια θα πρέπει να γίνουν περισσότερο σαφή και προστατευτικά . Ιδιαίτερα για της περιοχή μας  αλλά και για  όλη τη Βόρεια Εύβοια που ανήκει στις πιο ευαίσθητες και οικολογικές περιοχές της χώρας μας η προσοχή και η προστασία πρέπει να είναι περισσότερο έντονη. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει η περιοχή μας να γίνει ΒΙ-ΠΕ Μεγαλόπολης, Ελευσίνας, Θες/νίκης. Βόλου, Πτολεμαϊδας, Θίσβης κ.α.  Κάθε περιοχή επιβάλλεται να κάνει τη δική της ανάπτυξη και όχι να δεχόμαστε άκριτα και  «προσκυνημένα» ό,τι θέλουν και συμφέρει βραχυπρόθεσμα τους επιχειρηματικούς ομίλους.
6. Ενέργεια. Προτείνουμε ενεργειακές μονάδες ΑΠΕ στην περιοχή μας του ήλιου, αέρα, νερού, γεωθερμίας, βιομάζας κ.α. με κοινωνική συμμετοχή, αντίστοιχη χωροθέτηση,  σεβασμό στο περιβάλλον και στη φέρουσα δυνατότητα κάθε χώρου.
Θα μπορούσε ακόμη ο Όμιλος ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ εάν είχε ειλικρινείς αναπτυξιακούς στόχους για την περιοχή μας, να δημιουργήσει στον χώρο του (800 στρεμμάτων) ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.
7.Οι μελέτες χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδίων. Με τις νέες μελέτες (χωροταξικών και πολεοδομικών σχεδίων) που γίνονται στις περιφέρειες και στους δήμους ελπίζουμε να προστατευθούν καλύτερα οι ευαίσθητες περιοχές. Στην περιοχή μας μπορούν να γίνονται εξορύξεις και βιομηχανικές μονάδες μικρής και μεσαίας όχλησης (επιχειρηματικά πάρκα Γ’ και Β’ κατηγορίας) εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες αυτές. Οι επιστήμονες - μελετητές των ομάδων εργασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες πιστεύουμε ότι θα σεβαστούν την νομιμότητα που υπάρχει μέχρι τώρα και θα δείξουν την δέουσα προσοχή για την περιοχή μας. Η περιοχή μας και όλη η Βόρεια Εύβοια είναι σαν ένα οικολογικό πάρκο και ζητάει από εμάς μόνο προστασία και ανάδειξη.
              --------------------------------------------------------------
Επισημαίνουμε ακόμη ότι οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής μας ειδικά για τις μεγάλες ηλικίες και τα μικρά παιδιά θα είναι σοβαρότατες. Οι περισσότερες ασθένειες και θάνατοι που θα προκύψουν θα πρέπει να μας ανησυχούν, εφόσον υποκύπτουμε εύκολα στις βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων. (Υπάρχει πλήρης επιστημονική ενημέρωση για τις συνέπειες στο τοπικό διαδίκτυο) Κίνηση Δημοτών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
            ------------------------------------------------------------------
  Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς ΥΠΕΚΑ και Ανάπτυξης, τους βουλευτές του νομού μας, τα πολιτικά κόμματα, τα κινήματα πολιτών και τους επιστήμονες να μην συναινέσουν στα καταστροφικά αυτά σχέδια για το περιβάλλον και την υγεία μας.  Επισημαίνουμε, ότι καμία επένδυση δεν έχει μέλλον όταν προχωρά με παράνομες και παρασκηνιακές διαδικασίες και διχάζει την τοπική κοινωνία.
 Οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας, τα Τοπικά Συμβούλια, η Επιτροπή Διαβούλευσης, οι Σύλλογοι και η τοπική κοινωνία ούτε ρωτήθηκαν ούτε  θέλουν στο σύνολό τους η περιοχή μας να χαρακτηριστεί σαν χώρος βαριάς βιομηχανίας. Οι παράνομες αποφάσεις, το παρασκήνιο και η διαπλοκή είναι ευκαιριακά, η τοπική κοινωνία θα είναι εδώ συνέχεια και θα αγωνιστεί μέχρι να ανατραπούν τα σχέδια αυτά.
                                                  Για την Κίνηση Δημοτών
                                                   Η  Συντονιστική Ομάδα                
 Αλεξίου Θανάσης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Άννας)
 Αλεξίου Γιάννης (Δημοτικός Σύμβουλος – Γιατρός)
 Βαλή Μαρίνα (Πρόεδρος Συλλόγου Ξεν. και Εν. Δωματίων Λίμνης Ροβιών)
 Γαρυφάλλου Νίκος (Γραμματέας Συλλόγου Ελυμνίων «Μάκιστος»)
 Γεραλή Ελένη (Μηχανικός)
Ζαργάνη Ελεάννα (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μαντουδίου)
Καραμήτσος Γιώργος (Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Περιοχής Κηρέως)
Κοτζαμάνης Δημήτρης (Γραμματέας Ένωσης Λιμνίων Ευβοίας)
Στάμου Γιάννης (Χημικός)
Τριανταφύλλου Γιάννης (Πρόεδρος Φίλων Ολυμπιακού)
Χαϊνάς Κώστας (Οικονομολόγος)
Ψαρρός  Γιάννης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λίμνης)
                         -----------------------------------------
( Σημ.1. Όσοι σύλλογοι ή μέλη αυτών και ενεργοί πολίτες συμφωνούν με τις  προτάσεις μας  μπορούν  να βοηθήσουν. Στείλτε μας το μήνυμά σας με κάθε τρόπο. Προσθέστε και εσείς το όνομά σας κάτω από την συντονιστική ομάδα.
                                                 
                       ---------------------------------------------

Περιμένουμε σύντομα την απάντησή σας.

Κίνηση Δημοτών για τη Βιώσιμη                                                
Ανάπτυξη στον Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης                            
 – Αγίας Άννας                                                                  
Έδρα: Λίμνη Ευβοίας                                          
      Τ.Κ 34005                                                              e-mail:kinisidimoton@gmail.com  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,