Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόστιμα 3 χιλιάδων έως 5 χιλιάδων ευρώ για παράνομη απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων


Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Σύμφωνα με ρύθμιση που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ, το οποίο πρόκειται να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας, ο εργοδότης που εντοπίζεται να απασχολεί παράνομα επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ άνεργο θα καλείται να καταβάλει βαριά πρόστιμα 3 χιλιάδων έως 5 χιλιάδων ευρώ.
Παράλληλα, κυρώσεις θα αντιμετωπίζει και ο άνεργος για την παράνομη απασχόλησή του, όπως στέρηση του δικαιώματος
επιδότησης ανεργίας για δύο χρόνια και καταβολή ενός επιδόματος.
Σύμφωνα με την πλήρη ρύθμιση, προβλέπεται ότι αν κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ διαπιστώνεται, ύστερα από αμελλητί διαβίβαση του δελτίου ελέγχου τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ προς διασταύρωση, ότι κάποιος απασχολείται με οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης σε εργοδότη, χωρίς ο τελευταίος να τον έχει δηλώσει νομίμως στις αρμόδιες Αρχές, προβλέπονται οι κάτωθι κυρώσεις:
-Στον εργοδότη πρόστιμο ύψους 3 χιλιάδων ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο ή πρόστιμο 5 χιλιάδων ευρώ για κάθε επιδοτούμενο άνεργο, όταν έχει προηγηθεί εικονική καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τον ίδιο εργοδότη.
-Στον παρανόμως απασχολούμενο-επιδοτούμενο άνεργο, πρόστιμο ύψους ενός μηνιαίου βασικού επιδόματος ανεργίας και αποστέρηση του δικαιώματος λήψης επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα δύο ετών από την έκδοση της απόφασης διακοπής της επιδότησης.
Η απόφαση να θεσμοθετηθούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για την παράνομη απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων ελήφθη, καθώς υπήρξαν πολλές καταγγελίες στο υπουργείο Εργασίας ότι άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα του ΟΑΕΔ, απολαμβάνουν και μισθό παράλληλα απασχολούμενοι ακόμη και στον ίδιο εργοδότη.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,