Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαβατά-Κορυδαλλός, πόσους χωράνε;



Του Π  Β 
Είναι αδιανόητο φυσικά να περιμένει κανείς ότι θα μπορούσαν να υπεξαιρέσουν 10-15 εκατομμύρια ευρώ οι δικοί μας άρχοντες, μιας και ο τζίρος στα χωριά είναι ψίχουλα, σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη, για τέτοιο φαγοπότι.
Είναι πάλι αδιανόητο μιας και σαν άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, φαίνεται από τον τρόπο ζωής τους αν έφαγαν, κάτι περισσότερο από το μισθό τους.
Αν γίνουν δίκες όμως για διορισμούς, χάρες, αναθέσεις ,παραλείψεις και τέτοια «ψιλικά», τότε βλέπω να μη τους σώνει ούτε το …εκτελεστικό απόσπασμα.
Η τοπική αυτοδιοίκηση , πρωταθλήτρια στη διαφθορά δεν είναι μόνο η αυτοδιοίκηση των άλλων
δήμων. Είναι (πιθανά) και η δικιά μας. Με όρους αδιαφάνειας ή ετσιθελισμού, με επιτροπές που τυπικά κάνουν ότι θέλει ο ένας, με ανύπαρκτες συλλογικές δράσεις και λαϊκές συνελεύσεις, τόσα χρόνια επιτρέπουν τα «γελάκια» γύρω από κάθε οικονομική διαχείριση ή από κάθε διοικητική πράξη που ευνοεί τον …ημέτερο.
Ήδη οι ορκωτοί λογιστές έφτιαξαν πορίσματα τα οποία θάφτηκαν, οι καταγγελίες για ελλείμματα πέρασαν στη λήθη του χρόνου, ο καθαρός οικονομικός ουρανός είναι θύμα είτε της στελεχιακής αποδιοργάνωσης, είτε  της κεκτημένης ταχύτητας από τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας.
Το τεράστιο φέσι του μνημονίου στη τοπική αυτοδιοίκηση εξωραΐζει ή εκμηδενίζει τελικά τα όποια «πταίσματα» κακοδιαχείρισης είχαν ή έχουν οι σημερινοί μικρο-δήμοι μας.
Ποινές και ευθύνες όμως υπάρχουν για όλους και οτιδήποτε. Αν ξεκινήσουμε από τη χρέωση πετρελαίου στο ένα αυτοκίνητο ενώ δικαιούται το άλλο και φτάσουμε στο ποιος έφτιαξε και πόσο τον τάδε δρόμο, τότε η απονομή δικαιοσύνης θα έκανε φυλακή την Ελλάδα. Η τυπική υπέρβαση για τη λειτουργία των δημοτικών οικονομικών δεν είναι πάντα η δικαιολογία για την τσαπατσουλιά τους. Επειδή όμως ο μεγεθυντικός φακός της απαίτησης για αδιάφθορους άρχοντες (και παρατρεχάμενους)σε περίοδο κρίσης, κάνει τη τρίχα τριχιά, μετά τον Τσοχατζόπουλο ο Παπαγεωργόπουλος θα περιμένει αρκετούς συναδέλφους του ακόμα, να του κάνουν παρέα. Και ιδιαίτερα όταν οι πολιτικοί φίλοι φανούν αρκετά αδύναμοι για τον εαυτό τους, πόσο μάλλον να εξακολουθούν να κάνουν πλάτες στους τοπικούς.
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και για τους πολιτικούς της αυτοδιοίκησης. Το ψάρι βρώμαγε ήδη από το πολιτικό του κεφάλι, αλλά ακόμα αυτό αν και δύσοσμο κυβερνάει. Πρέπει να πεταχτεί και να αλλαχτεί σαν διατροφή. Το μοσχάρι όμως μπλέχτηκε με το άλογο, στους κεφτέδες. Τα πρόβατα τα θέλουμε για να ψηφίζουν. Τι λέτε λοιπόν για τα κοτόπουλα; Έτσι για αλλαγή!

 Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας,5-3-2013



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν