Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

οι απαντήσεις σε βουλευτές για τους ρητινοοκαλλιεργητές


Κόβε ράβε η κυβέρνηση , πήρε από τα κονδύλια δασοπροστασίας, έδωσε την επιδότηση στους ρητινοκαλλιεργητές απ,ότι φαίνεται από τις απαντήσεις στους βουλευτές του νομού Δημήτρη Αναγνωστάκη και Κώστα Μαρκόπουλο .


«Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην υπ’ αριθμόν 3875/18.04.2013 αναφορά
του Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με τη μη περικοπή επιδότησης των ρητινοκαλλιεργητών»
Η Διεύθυνση Οικονομικού του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Γραμματείας Δασών, προέβη σε αίτημα αυξομείωσης προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πίστωσης κατά 800.000,00 ευρώ από τον ΚΑΕ 5242 «Δαπάνες Δασοπροστασίας (υπό κατανομή)» στον ΚΑΕ 2111 «Οικονομικές ενισχύσεις γεωργικού χαρακτήρα» ώστε η επιχορήγηση των ρητινοκαλλιεργητών να κυμανθεί και φέτος στα αντίστοιχα με τα περσινά επίπεδα.

«Συνάντηση Μαρκόπουλου – Σταϊκουρα για τους ρητινοκαλλιεργητές»

Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος επισκέφτηκε προ εβδομάδος το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο επισήμανε ότι εάν δεν προχωρήσει η οικονομική ενίσχυση των ρητινοκαλλιεργητών, ολόκληρος ο κλάδος κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αφανισμό. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιταχύνει την επίλυση του προβλήματος, και ο κ. Μαρκόπουλος συνεχίζει τις ενέργειες του για την στήριξη του κλάδου.
Η επαλήθευση της πρόθεσης της Κυβέρνησης «ήρθε» με έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Νομού Ευβοίας και το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Ευβοίας, με το οποίο επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρονταν στην απάντηση που είχε λάβει ο Κώστας Μαρκόπουλος, σε σχετική του ερώτηση.
Συγκεκριμένα επαληθεύεται το γεγονός ότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει αιτηθεί στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, την αύξηση του σχετικού κωδικού κατά 800.000 Ευρώ, ώστε το τελικό διαθέσιμο ποσό (2.060.000 €) να προσεγγίζει όσο το δυνατό περισσότερο τις πιστώσεις του προηγούμενου έτους (2.200.000 €). Επίσης αναφέρεται ότι «την παρούσα στιγμή, το θέμα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για έγκριση της μεταφοράς των 800.000 € και απελευθέρωση της απορρόφησης του συνολικού ποσού στο 100%, ώστε να μπορεί αυτό να διατεθεί άμεσα και το συντομότερο δυνατό για τις ανάγκες των ρητινοκαλλιεργητών.»


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν