28 Ιουνίου 2013

Η σιωπή των αμνώνΤου Π  Β 
«Μια αστυνομικός στην προσπάθειά της
 να ανακαλύψει ένα δολοφόνο ευτραφών γυναικών,
 ζητά τη βοήθεια ενός ψυχίατρου που βρίσκεται
 σε άσυλο λόγω των κανιβαλιστικών του συνηθειών.-1991»
Το  εξαιρετικό θρίλερ μου ήρθε στο μυαλό με μια σειρά παραλληλισμούς: Οι ευτραφείς ΔΕΚΟ, όπως Πετρέλαια, φυσικό αέριο, ΟΠΑΠ,ΕΡΤ,ΕΑΒ,ΕΑΣ,ΕΥΔΑΠ κλπ δολοφονούνται από εθελόδουλους μνημονιακούς και για να βρούμε τι συμβαίνει, παρακολουθούμε τους κανίβαλους Μεγαντενασκάϊδες , που μας εξηγούν τα καλά και συμφέροντα.
Ο λαός –όσος λαός απομένει με αυτό το γνώρισμα-απλά σωπαίνει πριν τη σφαγή του, σαν
πρόβατο ,άβουλο και τρομαγμένο, τόσο πολύ πανικόβλητο, που η αδρεναλίνη του φόβου έχει γίνει περισσότερη κι από το αίμα του. Έτσι η φυσιολογία λέει ότι αποκτά και νοστιμότερο κρέας.
Αλλά ο Σίμος μας έχει δώσει τις απαραίτητες δικαιολογίες επιβίωσης: Τώρα δεν έχουμε να φάμε , θα πληρώνουμε για τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ; Θα πληρώνουμε για εκπομπές για το βιβλίο, την ακραία τέχνη ή τη λαϊκή παράδοση; Εκπομπές που είχαν τηλεθέαση 1% όταν σάρωνε ο Φαταμαγκιούλ, ο Σουλεϊμάν , ο Θέμος και η Μενεγάκη; Θα ακριβοπληρώνουμε το Λιάτσο , τη Ρέτσα και τη Σαλαγκούδη που διόρισε ο ίδιος;
Θα πληρώνουμε για το Κέντρο Υγείας στην Ιστιαία ή στο Μαντούδι για να υπολειτουργούν; Θα πληρώνουμε καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά μας; Θα πληρώνουμε τους Δημάρχους για να φροντίζουν τα νερά των Γιάλτρων ή της Κηρίνθου; Δε λέτε που γλυτώσαμε ήδη από τα έξοδα ΔΟΥ,ΙΚΑ,ΟΤΕ και άλλων της περιοχής και δε πληρώνουμε τόσους χαραμοφάηδες. Για εξυπηρέτηση κάθε γιαγιά ας πάρει ένα τάμπλετ, πέρα από τις ταμπλέτες της πίεσης. Φτηνό είναι πια!
Από την άλλη συνήθεια και απάθεια, με τις τάχα φωνές των εταίρων, που συναλλάσσουν οφίτσια με αίμα ανέργων, αυξάνοντας το χρέος, μειώνοντας την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Τα παιδιά μας παίρνουν το δρόμο της ξενιτειάς , χωρίς να περνά από το μυαλό τους να μείνουν να δώσουν ένα αγώνα ανατροπής, θυσίας και να δοκιμαστούν στην εξέγερση και την επιβίωση μαζί με τους γονείς τους.
Μαύρες οθόνες ξέμαυρες κι από το σκοτάδι ξεμαυρότερες. Το ψέμα πάει σύννεφο, μαζί με τη κοροϊδία. Το θέατρο του παραλόγου, μιας χώρας χωρίς δημοκρατία, που η εξιλέωση βρίσκεται σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ στο προαύλιο της ΕΡΤ.
Ένας λαός που αποδέχεται τη μοίρα του καρτερικά, φασκιωμένος με τη παραπληροφόρηση,  παγιδευμένος όχι από φόβο αλλά από πανικό μπρος το αύριο ή με τις άμεσες υποχρεώσεις του. Φως , νερό, νοίκι, τηλέφωνο.

Το τι μας ξημερώνει εμείς δεν το ξέρουμε, αλλά να είστε σίγουροι ότι κάποιοι το γνωρίζουν πολύ καλά και πλουτίζουν ήδη από αυτό. Σαν «λογικά» πρόβατα μετά τη σιωπή μας απολαμβάνουμε το μαζοχισμό μας, με τους κανίβαλους που επιλέγουμε.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 22-6-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.