19 Ιουλίου 2013

Βουταρία


Του Π  Β  

Η εικόνα έχει να κάνει με ένα τσούρμο παιδιά να «βουτάνε» για να πιάσουν λίγα κέρματα, καραμέλες κλπ, που τους πετάει κάποιος στον αέρα. Αυτός ο κάποιος συνήθως το διασκεδάζει , τα παιδιά διαγκωνίζονται και η φυσική επιλογή ανταμείβει το  πιο δυνατό.
Υπάρχουν λοιπόν υποψήφιοι απολυμένοι, τους πετάνε στον αέρα και ένα τσούρμο-όχλος , οι τελευταίοι εργαζόμενοι-απασχολούμενοι ,προσπαθούν να φάνε τους συνανθρώπους τους , για να συνεχίσουν οι ίδιοι να έχουν στον ήλιο μοίρα. Εδώ επικρατούν οι κουτοπόνηροι και οι γλείφτες.
Στην ΕΡΤ ήδη οι γνώστες φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι, έχουν αραιώσει την παρουσία τους στις
διαδικτυακές μεταδόσεις, περιμένοντας τις εγγυήσεις που πήραν για τη στελέχωση της καραπαράνομης ΕΔΤ,ΔΤ,ΝΕΡΙΤ ή ότι στηρίζει τη κυβέρνηση.
Ο αντίλογος για τις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών περιέχει το «γιατί αντί για εμάς να μην απολυθούν οι αγροφύλακες»  που είχε διορίσει ο Μητσοτάκης το 2004.
Στους καθηγητές η βαρβαρότητα των «πνευματικών» βρίσκεται στο ότι έχει δημιουργηθεί σύλλογος «διορισμένων με ΑΣΕΠ», για να μην απολυθούν αυτοί ,αλλά οι παλιότεροι που διορίσθηκαν με επετηρίδα (δηλαδή περιμένοντας κάποτε τη σειρά τους).
Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα λένε ότι έχουμε ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους, για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα κλάψουμε;
Οι εναπομείναντες επιχειρηματίες χαιρεκακούν με τους τεμπέληδες δημοσίους που τάιζαν με τους φόρους τους τόσα χρόνια και τώρα τους ξεφτιλίζουν.
Οι σχολικοί φύλακες πέφτουν στη βορά των λιονταριών της τρόϊκα και τα πλήθη ουρλιάζουν επιδοκιμαστικά: Άκου εκεί να είναι δουλειά το να φυλάνε σχολεία!
Κομμώτριες, υδραυλικοί  και ξυλουργοί στη τεχνική εκπαίδευση; Εδώ γεννιούνται μόνο ατομικοί επιστήμονες.
Η ιστορία επιτυχίας του Εθνοσωτήρα Σαμαρά και των συνεταίρων του, σκάει κάτω σαν καρπούζι και σκορπάει τα κατάμαυρα κουκούτσια μαζί με το αίμα των αυτοκτονιών. Κουτσουρεμένη δόση από τους δανειστές, 2 δις επιπλέον χρωστούμενα, τράπεζες , θάλασσες, νησιά στο ξεπούλημα για να βγουν οι τόκοι του επόμενου μήνα. Τα σπίτια δεν τα πρόφτασαν να τα πάρουν οι κομμουνιστές, γιατί οι επενδυτικοί οίκοι προχωρούν ήδη σε κατασχέσεις. Ούτε τα μηνιάτικα των 427 ευρώ δεν φέρνουν την ανάπτυξη , ενώ τα 17 εκατομμύρια τουρίστες βλέπουν τα αξιοθέατα από την τηλεόραση.
Ο ανύπαρκτος λαός, η διχασμένη και διαλυμένη κοινωνία αλληλοσπαράσσεται αντί να τους ξεσκίζει. Η ιδεολογική αναζήτηση υπαιτίων και λύσεων έχει δώσει τη θέση της πια στον πανικό και στην πληρωμένη καθοδήγηση των καναλιών. Μπορεί η ανάκαμψη να μη ξεκινήσει ποτέ πια ,αλλά έχει ξεκινήσει ο εμφύλιος.
Εσύ συνεχίζεις να βουτάς για τα ψιλά που σου πετάνε;

(Στη μοναδική βουταρία που συμμετείχα σαν παιδί, η σφαλιάρα του πατέρα μου απαγόρεψε δια βίου ακόμα και να το ξανασκεφτώ. Από τότε  προσπαθώ να δω το δρόμο της αξιοπρέπειας.)

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 13-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.