Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορθοδοξία και αριστεροί Ιεχωβάδες


Του Π Β  

Πριν από χρόνια ο Παπα-Παύλος με είχε εντυπωσιάσει με το θάρρος του, κάνοντας τη νεκρολογία σε ένα αδικοχαμένο μαθητή μας, να πει ότι οι γονείς του θα έπρεπε να ήταν χαρούμενοι που το παιδί τους βρισκόταν πλάι στο Θεό.
Σήμερα με εντυπωσιάζει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ , που απολύοντας 48 εργαζόμενους και
ξεπουλώντας τον 902, καλεί την εργατική τάξη να ανατρέψει τον καπιταλισμό.
Και στις δύο φαινομενικά άσχετες εντυπώσεις, υπάρχει ένας κοινός παράγοντας: Η προϋπόθεση της απόλυτης πίστης, χωρίς ενδοιασμούς και έρευνα.
Σε πρωτοφανέρωτες συνθήκες κρίσης λοιπόν, η ακροαριστερή χωροθεσία της ελληνικής βουλής λειτουργεί αξιοζήλευτα καπιταλιστικά (φαστ τρακ που ζηλεύει κι ο Στουρνάρας), ενισχυτικά για την ιδεολογική στήριξη του κεφαλαίου (παραχώρηση μιας συχνότητας ενημέρωσης στη (;)κόκκινη δεξιά)και παροιμιωδώς διαλυτικά για τους αγώνες των εργαζομένων (αφού νομιμοποιείτε να το κάνει το ΚΚΕ γιατί όχι ο κάθε στυγνός εργοδότης).
Η γενική ιδέα των ανακοινώσεων είναι ότι «με το καπιταλισμό δεν γίνεται τίποτα, ελάτε όλοι μαζί με το ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική Ελλάδα, να σωθείτε».
Και κει που ο κόσμος βράζει και απαιτεί την ενότητα των αγωνιστών κατά του μνημονίου, το αριστερό χέρι της δεξιάς «μονοχνωτεί» με τις ετερώνυμες διασπαστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με την σπίλωση κάθε αντιμνημονιακής πρωτοβουλίας που δεν φέρνει την  αποκλειστικότητά  του, με τη συκοφάντηση οποιουδήποτε εκφέρει λόγο για τα ψεγάδια της «πειθαρχημένης» πολιτικής του.
Λίγα χρόνια έχουν περάσει με την τοπική δημοτική συμμαχία του ΚΚΕ με την αντίπερα όχθη στη Λίμνη, και μετά τα πάνω κάτω, χωρίς λογική και ευαισθησία, επιλέγει τον αποκλειστικό δρόμο της κομμουνιστικής ορθοδοξίας, ενάντια σε κάθε σκέψη συζήτησης, ενότητας και ΕΑΜικής οργάνωσης του λαού.
Σε τοπικό και γενικό επίπεδο η αποκλειστικότητα της προοδευτικής σκέψης φέρνει τον κάθε αριστερό εκτός ΚΚΕ, να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με το 97% της πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα.
Τα κόκκαλα του Φλωράκη (του Συνασπισμού) τρίζουν πάνω στα Άγραφα, του Φαράκου τα πέταξαν στα σκυλιά (δεν έβγαλαν ούτε συλλυπητήριο για το θάνατό του) και ένα αγωνιστικό κομμάτι του λαού, αποκλείεται από τη συνπόρευση με τη λαϊκή ενότητα και τους αγώνες, που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.
Η καραντίνα ιδεών και αγώνα, μπαίνει σε αμφισβήτηση και πιθανά η μόνη λύση των εγκλωβισμένων αγωνιστών, είναι να αφήσουν μόνους τους τους Παπαρηγοκουτσούμπες να παίζουν με μετοχές, εταιρείες και δεξιές πολιτικές.
Η ουσιαστική βοήθεια σήμερα που δίνει στις δεξιές πολιτικές, αποδεικνύεται με την άρνηση της δημιουργίας ενός λαϊκού αριστερού 902 και τη παραχώρησή του στον υπέρ μνημονίων αγώνα.
Επί πλέον και τόσα χρόνια που είχε τον 902 , ποιος, ακόμα και από τα μέλη και στελέχη του, θυμάται έστω μια εκπομπή, κάτι διαφορετικό, για τη μνήμη των τηλεθεατών. Η μόνη συνεισφορά του στην αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ, έδειξε προς στιγμή το δρόμο της ανεξάρτητης φωνής ενημέρωσης , που τη βούλωσαν βιαστικά και ανελέητα.
Η διαλυτική πολιτική του ΚΚΕ δεν δίνει ούτε άμεσες ούτε μακροπρόθεσμες λύσεις. Το χαϊδολόγημα πια της αποκλειστικότητας στη μαρξιστική σκέψη πρέπει να σταματήσει. Ο μονόδρομος μιας αρρωστημένης πολιτικής είναι αδιέξοδος. Δηλαδή αν πάρει το κόμμα 100% στο Δήμο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα , επειδή θα φταίει η καπιταλιστική Ελλάδα. Αν πάρει 100% στην Ελλάδα θα φταίει η καπιταλιστική Ευρώπη. Αν πάρει 100% στο κόσμο έ! να δείτε τότε, που θα του φταίει ο …παπα-Παύλος.
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, δεν θα υπάρχει κόσμος και υπαιτιότητα θα έχουν και οι «ΔΕΝΜΕΜΕΛΛΕΙ»

ΥΓ.:Για πιθανές απαντήσεις, ξεκινώ εγώ το κείμενο: «Σε ένα αντικομουνιστικό παραλήρημα ο Βασιλόπουλος….»


 Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας, 10-8-2013





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν