22 Αυγούστου 2013

Συν Παναγιά και χείρα κίνει!


Του Π  Β  
Η απατηλή λάμψη του 15Αύγουστου δημιουργεί την μαγική εικόνα της ευτυχίας αν ήταν έτσι όλος ο χρόνος. Στριμωξίδι στις παραλίες, στα τουριστικά να περιμένεις να βρεις τραπέζι , για να έρθει ο σερβιτόρος καπνίζεις μισό πακέτο τσιγάρα.
Όμως πέρα από την επιφάνεια , υπάρχουν οι κουβέντες , οι σύντομες χαιρετούρες με γνωστούς και
αγνώστους, το στιγμιαίο χαμόγελο που ξεχειλίζει πίκρα κα ανησυχία, μετά την απάντηση στο  «πως τα πάτε;».
Εκεί καταλαβαίνεις ότι ο μήνας που θρέφει τους 11, σε λίγες μέρες εξαντλείται και οι ψευδαισθήσεις πια δεν υπάρχουν , ούτε ευκαιριακά.
Στην επίθεση που δέχτηκαν οι επαγγελματίες από το επικοινωνιακό τιμ του Υπουργείου Οικονομικών με τον πρωταθλητισμό των Ευβοϊκών επιχειρήσεων στη φοροδιαφυγή πήρα πολλές και παρόμοιες απαντήσεις. «Ας έρθει ο Στουρνάρας να πληρώσει τη ΔΕΗ τον Μάη ή να ξεσκονίσει την ταμειακή μηχανή τον Σεπτέμβρη. Όταν μειώναμε τις τιμές με αυξημένο ΦΠΑ και πληρώναμε περισσότερους φόρους με λιγότερα έσοδα, τότε δεν ερχόταν το ΜΕΓΑ-ΣΚΑΙ να τους καταγγείλει.»Ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει το τι έργο παίζει η κυβέρνηση πια.
Φοροδιαφυγή 100% η Εύβοια, 50% η Μύκονος , αλλά οι εισπράξεις στη Μύκονο καλύπτουν τον Τουριστικό προϋπολογισμό όλης της Ελλάδας. Και ποιοι καλύπτουν τη Μύκονο όχι μόνο για το ποιοι φοροδιαφεύγουν αλλά και για το ποιοι ξοδεύουν…(σαν τους έμπορους ναρκωτικών, δίνουν κανένα μαγαζάκι που και που για να κάνουν τη δουλειά τους οι υπόλοιποι…)
Η εκπαίδευση βράζει με καθηγητές , γονείς και μαθητές σε αναστάτωση, με τη σχολική χρονιά στα σίγουρα να μη ξεκινάει καλά ή να μη ξεκινάει καθόλου. Αποφασίζει και διατάσσει το υπουργείο παιδείας του συντοπίτη , για προκλητικές αλλαγές και μεθοδεύσεις ενάντια στη δημόσια παιδεία, για να σωθεί η  οικονομία της τρόϊκα.
Όμως το πιο σημαντικό ζήτημα βρίσκεται αλλού.
Το δεκαπενταύγουστο του 40 , ο τορπιλισμός της Έλλης έβαλε την Ελλάδα στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Το δεκαπενταύγουστο του 2013 ο τορπιλισμός της κατοικίας των φτωχών, φέρνει τον κοινωνικό ξεσηκωμό. Οι κατασχέσεις των σπιτιών μας, για χρέη που οι ίδιοι μας δημιουργούν, είναι υπογραμμένο στις συμφωνίες τους , αλλά δύσκολο να το περάσουν στο κόσμο. Ο Άδης και ο Σίμος λένε ότι θα κατάσχουν τα σπίτια μόνο των πλουσίων που δεν πληρώνουν, αλλά ποιος τους πιστεύει πια.
Ο στόχος να περάσουν στις τράπεζες και στους δανειστές οι μικροϊδιοκτησίες όλης της Ελλάδας, είναι παραπάνω από ορατός και απειλητικός. Δεν είναι τα θερινά ανάκτορα , δεν είναι το αεροδρόμιο του Ελληνικού, δεν είναι ούτε το αυθαίρετο MALL του Βενιζέλου. Είναι αυτό το κεραμίδι που στεγάζει τον καθένα, που δεν έχει να πληρώσει αυθαίρετα χαράτσια , ΤΑΠ, ΦΑΠ , φόρους που του επιβλήθηκαν χωρίς να έχει εισόδημα.
Μια υπογραφή ή καλύτερα μια κοινοβουλευτική συμπαιγνία μένει, ώστε αυτό να γίνει πράξη. Τότε για λίγα ευρώ εικονικού χρέους, ακολουθεί η διαπόμπευση και το ξεσπίτωμα, σε εικόνες που ήδη έχουν παιχτεί στις ΗΠΑ το 2008 και στην Ισπανία του 2010.Ήρθε η ώρα μας εκτός αν..
Εκτός αν βοηθήσει η Παναγιά η Μεγαλόχαρη. Η βοήθεια της όμως δεν αρκεί με ένα κερί , ή μια προσευχή. Αυτοί δεν έχουν τον Άγιό τους. Το χέρι των πιστών πρέπει να αφήσει για λίγο το σταυροκόπι , να γίνει μούντζα και γροθιά.

Μαζί με την ευχή της Παναγιάς και αυτή του Παναγιώτη.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 17-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.