8 Αυγούστου 2013

Το μέλλον έχει έρθει, το θέλουμε;

Του Π  Β  

Έλαβα μια ενδιαφέρουσα διαφημιστική επιστολή από την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Εκεί η εταιρία ανακοίνωνε με χαρά και περηφάνια ότι ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού της ανέθεσε την υπηρεσία διακομιδής τραυματιών-ασθενών.Πληροφορεί  η ανακοίνωση της εταιρίας:
Αυξάνεται ο αριθμός των Δήμων που επιλέγουν την INTERAMERICAN για την παροχή υπηρεσιών Άμεσης Ιατρικής (προσωπικής) Βοήθειας στους μόνιμους κατοίκους τους. Ανάλογη συνεργασία με την εταιρεία συμφώνησε πρόσφατα  και
ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις σχετικές ανάγκες υποστήριξης των κατοίκων του που υπερβαίνουν τις 23 χιλιάδες.Το ασφαλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή επείγουσας διακομιδής με εναέριο μέσο ή/και με ασθενοφόρο, όπου απαιτείται, σε περιστατικά ασθένειας ή τραυματισμού 
υψηλού κινδύνου, καθώς επίσης την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό –ιατρούς και νοσηλευτές– μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Υγείας 1010. Η ανάθεση στην INTERAMERICAN έγινε με απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας – Αιδηψού, μετά από διαδικασία προσφορών. Οι υπηρεσίες προσωπικής βοήθειας θα παρέχονται  στους κατοίκους συμπληρωματικά ως προς το δημοτικό σύστημα υγείας, με σαφείς διαδικασίες….

Ψάχνω στο Διαύγεια και βρίσκω την απόφαση 16/2013 της Δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου που με παρόντα μέλη :  Στάμου -Ζαγκανά Αθανασία – Πρόεδρο, Κουτροδήμος Αθανάσιος, Κοκκαλιάρης Ανδρέας, Κυρπιζλίδης Λάζαρος, Μουλάς Γεώργιος, Διοματάρη Σοφία, Μακρή Μαρία , αποφασίζει ομώφωνα « Για την παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας στους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού καθώς και την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος σε κλειστές προσφορές οι οποίες θα κατατεθούν ιδιόχειρα ή ταχυδρομικά στο Γραφείο της επιχείρησης μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 12η μεσημβρινή
Προφανώς η ανάθεση (δεν βρήκα την τελική απόφαση του ποιοι και πόσο, αλλά δεν έχει σημασία) έγινε στην ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ. Οι καλές προθέσεις του Δήμου, σίγουρα έχουν να κάνουν με την ανασφάλεια των δημοτών από την ανυπαρξία ή επιεικέστερα υποβάθμιση των κέντρων υγείας της περιοχής. Οι δημότες από την άλλη επιχαίρουν για το ότι θα έχουν μια αποτελεσματική βοήθεια σε δύσκολες στιγμές. Εμένα πέρα από την αρχική απορία με ζώνουν τα φίδια.
Η είδηση ότι το ασθενοφόρο χάλασε, δεν είναι είδηση πια. Η ανεπάρκεια των κέντρων υγείας σε ειδικευμένο προσωπικό είναι πασίγνωστη και οι ελλείψεις σε γάζες και ράμματα για τη …γούνα μας απαξιωτικές για το ρόλο που παίζει η δημόσια περίθαλψη στη περιοχή. Η δαπάνη για την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ σίγουρα στοιχίζει περισσότερο από το μπουζί του ασθενοφόρου ή τη σύριγγα του νοσηλευτή , και σίγουρα πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου και όχι από τον ΕΟΠΠΥ. Επομένως υπάρχει συμφέρον να είναι χαλασμένο το ασθενοφόρο και υποβαθμισμένες (τουλάχιστο αντί ανύπαρκτες) οι υπηρεσίες υγείας και άμεσης περίθαλψης , που έχουμε πληρωμένες σαν ασφαλισμένοι ή φορολογούμενοι από το (;) Κράτος. Οι εταιρείες κάνουν τη δουλειά τους και το κράτος αργά και χαλαρά, (με τη βούλα της τοπικής αυτοδιοίκησης) ιδιωτικοποιεί (και ξεφορτώνεται) την υγεία.
Επειδή τα φίδια που με ζώνουν  με πνίγουν, υποθέτω τις επόμενες αποφάσεις των δημοτικών αρχών, να αναθέσουν τα απορρίμματα στην εταιρεία «ΣΑΣΤΑΜΑΖΕΥΩ» διώχνοντας τους τεμπέληδες σκουπιδιάρηδες, την εκπαίδευση στην εταιρεία «ΣΑΣΤΑΜΑΘΑΙΝΩ» επειδή αυτοί οι καθηγητές το διασκεδάζουν πολύ τα καλοκαίρια, τα νερά στην εταιρεία «ΣΑΣΠΟΤΙΖΩ», και γενικά ότι πληρώσαμε μέχρι σήμερα στο (;)κράτος για να μας τα παρέχει αυτονόητα και δωρεάν, η Εταιρεία «ΠΛΗΡΩΣΤΕΜΑΣΓΙΑΝΑΕΧΕΤΕ» αντικαθιστά την κοινωνική μέριμνα.
Αφού λοιπόν θα έχουμε αυτή την οργάνωση , τους Δήμους τι τους χρειαζόμαστε;

Καύσωνας, έ;! Έρχεται η «ΣΑΣΤΟΔΡΟΣΙΖΩ»

Δημοσιεύθηκε στο Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 2-8-2013

1 σχόλιο :

 1. Ανώνυμος8/8/13, 11:32 π.μ.

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
  ολα ξεπουληθηκαν?


  Οι ΗΠΑ ψάχνουν τον ευρωπαϊκό δούρειο ίππο μέσω της Ελλάδος.
  Αναλυτές και πολλά αμερικανικά blogs σκιαγραφούν την επίσκεψη Σαμαρά του έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος στις 8 Αυγούστου του 2013 θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα.

  Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η αμερικανική φιλία κρύβει τα σχέδια των αμερικανών να αποκτήσουν ζώνες επιρροής στην Ευρώπη για να ανακόψουν τον οικονομικό και ιδεολογικό επεκτατισμό της Γερμανίας.
  Η Γερμανία σε αυτή την χρονική συγκυρία παγκοσμίως εμφανίζεται ως η χώρα με την μεγαλύτερη οικονομική παρέμβαση καθώς επηρεάζει με την πολιτική της την ευρωπαϊκή οικονομία που ως σύνολο είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε πραγματικούς όρους.
  Για τους αμερικανούς η Ελλάδα αποτελεί ένα διττό στόχο.
  Από την μια στηρίζουν την Ελλάδα στο θέμα του haircut καθώς στόχος τους είναι να τείνουν χείρας βοηθείας στην πολύπαθη Ελλάδα με αντάλλαγμα
  1) την διατήρηση στενών δεσμών και
  2) την πρόσβαση των αμερικανών στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο της περιοχής σε Αιγαίο και Ιόνιο πέλαγος.
  Οι αμερικανοί θεωρούν αναλώσιμους τους έλληνες πολιτικούς.
  Ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός της Ελλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
  Αν οι αμερικανοί διαπιστώσουν ότι μπορούν να κάνουν δουλειές με την Ελλάδα μέσω του Σαμαρά θα στηρίξουν τον Σαμαρά.
  Αν διαπιστώσουν οι αμερικανοί ότι ο Σαμαράς είναι προσκολλημένος στο Γερμανικό άρμα τότε εκ των πραγμάτων θα έχει ημερομηνία λέξεως.
  Ούτως η άλλως εδώ και καιρό υπάρχει plan B για τους αμερικανούς και ονομάζεται Τσίπρας.
  Οι αμερικανοί λοιπόν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τον Σαμαρά αρκεί να διαπιστώσουν ότι είναι έτοιμος για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα βασικά και ανοικτά μέτωπα.
  Όμως ο Σαμαράς είναι παγιδευμένος μεταξύ της Γερμανίας που είναι ο βασικός εκφραστής της επίσημης οικονομικής γραμμής της Ευρώπης και διαμορφωτής της επίσημης οικονομικοπολιτικής ιδεολογίας και των ΗΠΑ που αναζητούν ουσιαστικά ένα δούρειο ίππο για να αποκτήσουν ζώνες επιρροής στην Ευρώπη.

  www.bankingnews.gr


  ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.