Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παζάρια, Περπατάρης, Φύσσας, βήματα γοργά.


 ο πρώτος σημαίνει ότι υπάρχουν και επόμενοι!
Του Π Β 

Η κουβέντα για τον νεοελληνικό φασισμό ζωήρεψε, κάτω από το πότισμα με το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Μέρες του ’65 με τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα, γνωρίζοντας όμως την ιστορία , ότι σε λίγο η Χούντα θα ήταν εδώ.
Η σημαντική επιτυχία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και άλλων κλάδων εργαζομένων, το κράξιμο του σαξές στόρυ στη πεινασμένη Ελλάδα, η κλωτσιά της μικροαστής κυράς στο γυφτόπουλο, περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Τώρα θάβουμε το πρώτο νεκρό του ελληνικού εμφύλιου, το 2013.
Οι οργανωμένες φασιστικές ομάδες, με στρατιωτική καθοδήγηση και χιτλερική πειθαρχία , έδρασαν
ακόμη και απέναντι στους σοφτ εθνικόφρονες δεξιούς στο Γράμμο και στο Μελιγαλά. Πήραν το μικρόφωνο του Δεξιού Δήμαρχου, έκραξαν τη δεξιά βουλευτίνα. Ένα χρόνο πιο πριν χαστούκιζαν την Κανέλη ή κράζαν στους Περπατάρηδες αυτής της γης. Επέβαλαν απόψεις με αστυνομικές μεθόδους στα παζάρια, παίρνοντας το χειροκρότημα και την αποδοχή, από τους πλέον ανιστόρητους.
Τώρα ήρθε η ώρα η κοινωνία μας να αντιμετωπίσει όχι τη δικαιολόγηση της δολοφονίας του Φύσσα, αλλά από το «καλά του έκαναν» μέχρι το «ποιος θα είναι ο επόμενος». Γιατί τα ποσοστά της Χρυσής Αβγής έπαψαν να διψούν για μετανάστες. Κομμουνιστές, αριστεροί, διαφορετικοί, στραβοκοιτάζοντες, «ανθαίλιναις» γενικά είναι ο στόχος της φασιστικής τρομοκρατίας. Όποιος έχει πλατύ σβέρκο, χοντρά μπράτσα, μαύρη φανέλα και παντελόνι παραλλαγής, είναι ο σωτήρας του έθνους, μέσα από τα ήδη οργανωμένα τάγματα εφόδου.
Ο ιδεολογικός αποκλεισμός από τη κοινή λογική, τους κάνει αλώβητους και περιχαρακωμένους, γύρω από τη Nέα Iστορία που προσαρμόζουν και φτιάχνουν  ο Πλεύρης, ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. Και οι συν αυτούς ισαπέχοντες, ο ΣΚΑΙ ,το ΜΕΓΑ και οι λοιποί εξωραϊστές της ιδέας «δημοκρατία έχουμε , όλοι πρέπει να ακούγονται».
Ο φασισμός διαδίδεται εκεί που οι εργαζόμενοι υποφέρουν. Οι φασίστες δεν είναι ούφο αλλά παιδιά της εργατικής τάξης, που τους τυφλώνει η ναζιστική ιδεολογία με φανατισμό και μίσος, για να τους κάνει γενίτσαρους απέναντι στη τάξη τους. Προφανώς στο μυαλό του ώριμου φασίστα μαύρος, εβραίος, κομμουνιστής ,αριστερός, ομοφυλόφιλος, ξένος, έχουν την αξία του μυρμηγκιού κάτω από τη μπότα του.
Το πρόβλημά μας είναι ότι τα ποσοστά της ΧΑ δεν έχουν να κάνουν ακόμα με ώριμους φασίστες , αλλά με ανώριμους χειροκροτητές. Επίσης  ότι η κοινωνία περιθάλπει φασίστες νομίζοντας ότι θα τους ξυπνήσει τα ανθρωπιστικά ένστικτα. Τέλος ότι κάποιοι χαμογελούν στο «καλά του έκανε», χωρίς να αντιδρούν και χωρίς να καταλαβαίνουν ότι έτσι συνεργούν στο φόνο.
Υπάρχουν λάιφστάιλ  καθηγητές που χαριεντίζονται με όμορφες και το ακριβό ποτάκι τους και καθηγητές που απεργούν. Υπάρχουν εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και εργάτες που δολοφονούν. Υπάρχουν υπάλληλοι που γλύφουν για την απόσπασή τους και υπάλληλοι που μένουν αξιοπρεπείς. Υπάρχουν επαγγελματίες που στηρίζονται από πολιτικές φιλίες και αυτοί που ιδρώνουν για το ΤΕΒΕ τους. Στην ίδια κοπριά φυτρώνουν λουλούδια και τσουκνίδες. Ανάλογα με το τι σπέρνει ο κάθε ένας. Ανάλογα και με το τι ξεβοτανίζει.

Η γελοία πια υπόθεση ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία και αυτό είναι φάρμακο για τις σημερινές εξελίξεις , δεν σώζει κανέναν. Τα γεγονότα καλπάζουν και «Μοίρα των αθώων, είσαι η δική μου η Μοίρα!»
Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 21-9-2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,