15 Νοεμβρίου 2013

όχι σε διόδια στο Σχηματάρι

Κάτοικοι και κινήματα θα εμποδίσουν την επιβολή διοδίων στο δρόμο
Χαλκίδας-Σχηματαρίου.

Σε απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Αναφορά (1241/30.10.2013) του Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα: Διόδια στο δρόμο Χαλκίδας- Σχηματαρίου, απαντάει ξεκάθαρα πως προβλέπεται η τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για τη χρήση του Αυτοκινητόδρομου Σχηματάρι- Χαλκίδας προβλέπεται
καταβολή διοδίων τελών, το ύψος των οποίων θα είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης Σχηματαρίου- Χαλκίδας.»

Παράλληλα βέβαια ενώ αποδέχεται ότι το κόστος των διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής θα είναι δυσβάσταχτο ξεπερνά το πρόβλημα με την προτεινόμενη εναλλακτική λύση, αναφέροντας: «Σε ό,τι αφορά στην οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων από το κόστος διέλευσης των διοδίων, σημειώνεται ότι η χρήση του Έργου Παραχώρησης δεν είναι υποχρεωτική, δεδομένης της δυνατότητας χρήσης εναλλακτικών διαδρομών.»

Η επιβολή των διοδίων αποτελεί μία πράξη περαιτέρω λεηλασίας των κατοίκων της Εύβοιας αφού ήδη εδώ και χρόνια έχουν προκαταβάλλει αντίτιμα διοδίων για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου. Όσον αφορά τη συμβουλή του Υπουργού προς τους κατοίκους να διαλέξουν την εναλλακτική λύση, θα έχει αξία μόνον εάν εγγυηθεί το Υπουργείο ότι οι εναλλακτικές διαδρομές θα μείνουν ανοιχτές.

Θα παρακολουθούμε το ζήτημα και δε θα επιτρέψουμε μαζί με τους κατοίκους και τα κινήματα να επιβληθούν νέα διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.