29 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σύγχυση και μένος για την άποψη της μελετήτριαςΤις μεθοδεύσεις μέρους τις Δημοτικής Αρχής καταγγέλει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη ΒΙΠΕ κατά τη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου και παρουσιάζει τις αντιφάσεις και την συγχυση που επικράτησε σε σχέση με έγγραφο που απέστειλε η μελετήτρια Κα Γεωργούλα προς το Δήμο για το ΓΠΣ Κηρέως και εναντιώνεται στην δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής στο Μαντούδι. Η Επιτροπή επίσης στηρίζει τόσο τις απόψεις, όσο και την ίδια τη μελετήτρια απο την επίθεση που τις έκανε ο Δήμαρχος απειλόντας ότι θα ζητήσει από την Περιφέρεια την αποπομπή και τη δίωξή της. Ολόκληρη η  ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
28/11/2013
Σύγχυση και μένος από μέρους της Δημοτικής Αρχής κυριάρχησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27/11/2013), όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα του Α’ σταδίου του δημοσίου διαλόγου για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) για τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.
Αφορμή ήταν η εμφάνιση από την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση εγγράφου τοποθέτησης του μελετητικού γραφείου που είχε αναλάβει την εκπόνηση του ΓΠΣ επί των θέσεων που εκφράσανε οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής. Το έγγραφο αυτό με ημερομηνία 19/11/2013 είχε μορφή επιστολής προς τον Δήμο και απαντούσε σε σχετικό έγγραφο του Δήμου που ορθότατα ζητούσε τη γνώμη της μελετήτριας επί των διατυπωμένων παρατηρήσεων. Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος έδειξε αρχικά να μη γνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου της μελετήτριας και ζήτησε να το δει. Όταν το είδε άρχισε να φωνάζει στην αίθουσα κατηγορώντας τον εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης ότι το έγγραφο ήταν πλαστό. Όταν το ίδιο έγγραφο παρουσιάστηκε και από την ελάσσονα αντιπολίτευση, έπαψε να το χαρακτηρίζει πλαστό και το χαρακτήρισε «ραβασάκι», κατηγορώντας τη μελετήτρια για εξωθεσμική αλληλογραφία με το Δήμο και απειλώντας ότι θα την καταγγείλει στην Περιφέρεια και θα ζητήσει την αποπομπή και τη δίωξη της. Παράλληλα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ότι δεν έγινε καμιά ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για την ύπαρξη του σημαντικού αυτού εγγράφου, άθελα της διέψευσε τον Δήμαρχο λέγοντας πως το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε την προηγουμένη της σύσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου (26/11/2013) και γι’ αυτό δεν υπήρχε χρόνος για διανομή του εγγράφου!
Τόσο όμως η κατά μία ολόκληρη εβδομάδα καθυστέρηση της πρωτοκόλλησης του εγγράφου της μελετήτριας από τις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και η απόπειρα απόκρυψης του από τους Δημοτικούς Συμβούλους δεν μειώνουν τη σημασία αυτού του εγγράφου. Η πλέον εξειδικευμένη επιστήμονας που ορίστηκε υπεύθυνη να μελετήσει τα χωροταξικά δεδομένα της περιοχής και να προτείνει τους άξονες ανάπτυξης της τα ερχόμενα χρόνια στο επίμαχο έγγραφο της είναι απόλυτα ξεκάθαρη:
«Πουθενά στις χωροταξικές κατευθύνσεις δεν προβλέπεται η χωροθέτηση εγκατάστασης υψηλής όχλησης, οπότε η ΚΥΑ [Κοινή Υπουργική Απόφαση] χωροθέτησης του ΕΠ.ΠΑ. [δηλαδή της ΒΙ.ΠΕ.] θα πρέπει να τροποποιηθεί για να προσαρμοσθεί στη χωροταξική νομιμότητα».
«Η εγκατάσταση ΕΠ.ΠΑ. υψηλής όχλησης θα έχει δυσμενείς συνέπειες στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής».
Αυτή την απλή αλήθεια, όσες ύβρεις και απειλές κι αν εκτοξεύσει η Δημοτική Αρχή, σε όσες μεθοδεύσεις κι αν καταφύγει, δεν μπορεί ούτε να την αλλάξει, ούτε να την κουκουλώσει! Η αρμόδια μελετήτρια διατύπωσε τις τελικές της παρατηρήσεις απολύτως νόμιμα, μετά από την νόμιμη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και ορθότατα έπραξε το καθήκον της κοινοποιώντας τις στον Δήμο! Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να σεβαστεί τόσο τη νομιμότητα της σοβαρής αυτής διαδικασίας, όσο και το πρόσωπο της ίδιας της μελετήτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.