Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προβλέψεις για αισιόδοξο 2014


Του Π  Β 


Γενάρης: Μετανοιωμένος ο υπουργός υγείας επιδοτεί με 25 ευρώ όποιον περνά τη πόρτα νοσοκομείου, ακόμα και τους επισκέπτες. Επειδή όμως εκεί τους βάζουν με το ζόρι στα χειρουργεία
χωρίς ράμματα και αναισθητικό, εξακολουθεί να μη πλησιάζει κανείς.Ο υφυπουργός Παιδείας αναγγέλλει ανοιχτό πανεπιστήμιο στα Κανατάδικα. Χιονίζει.
Φλεβάρης: Ο Κάντας συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για μίζες αναγκάζει τους ανακριτές να αφήσουν τα σημειωματάρια με τα ονόματα και απλά να πιάσουν να τσεκάρουν στους τηλεφωνικούς καταλόγους του ΟΤΕ ποιοι έπαιρναν μίζα και ποιοι όχι. Ο Κάντας τότε αρχίζει να μπερδεύει τους αριθμούς τηλεφώνων με τα ποσά.Ο Αϊ Γιάννης ο Ρώσος μέσα στις λίστες. Χιονίζει.
Μάρτης: Ο προεκλογικός αγώνας αρχίζει με τους δημάρχους ελλείψει προσωπικού να σκουπίζουν δρόμους και να σφουγγαρίζουν τα κεφαλόσκαλα σε Λίμνη και Ιστιαία. Οι αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν τα μικρότερα χωριά όπως Αιδηψός, Μαντούδι κλπ. Χιονίζει.
Απρίλης: Στον προεκλογικό αγώνα και οι λοιποί υποψήφιοι που για να ξεπεράσουν σε καθαριότητα τους υφιστάμενους, βγαίνουν στους δρόμους με επαναφορτιζόμενα σκουπάκια αλλά και με αλλοδαπές υπηρέτριες, υπενθυμίζοντας ότι από το 2015 τα πράγματα θα αλλάξουν. Σταμάτησε το χιόνι.
Μάης: Με τη βενζίνη στα 18 ευρώ το λίτρο ψηφίζουν μόνο όσοι είναι κοντά στα εκλογικά κέντρα. Επειδή τώρα έλειωσαν οι πάγοι διαπιστώνεται ότι  ο πληθυσμός της Βόρειας Εύβοιας έχει ελαττωθεί κατά 80% , με όλους τους άνω των 79 κατοίκους κατεψυγμένους. Ο Άδωνις τους κάνει μήνυση για παράνομη είσπραξη συντάξεων και επιδόματος θέρμανσης. Στα εκλογικά κέντρα , προσέρχονται ελάχιστοι και μαυροφορεμένοι,  ενώ οι υποψήφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά είναι περισσότεροι από τους εκλογείς.
Ιούνης: Γίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Λύκεια με προβλήματα όμως, επειδή οι επιτυχόντες των περασμένων εξετάσεων δεν έχουν αρχίσει ακόμα μαθήματα. Αποφασίζεται να δοθεί επίδομα μετανάστευσης των φοιτητών για σπουδές σε Νιγηρία, Αγκόλα , Συρία και Γή του Πυρός.Ουρές στα ΚΕΠ για αιτήσεις.Η καταμέτρηση των ψήφων εκλογών συνεχίζεται. Καύσωνας.
Ιούλης: Ολοκληρώνεται η καταμέτρηση στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές.Λόγω έλλειψης κονδυλίων εφορευτική επιτροπή έχουν αναλάβει μόνοι τους οι δήμαρχοι.Με 99% επανεκλέγονται ο Ανέστης Ψαρρός με τον Ζάχο Χριστοφή, δηλώνοντας μετριοπαθώς, ότι  οι ίδιοι δεν ψήφισαν τον εαυτό τους. Καύσωνας.
Αύγουστος: Η ζέστη είναι αφόρητη και ο Υπουργός υγείας καταγγέλλει όσους χρησιμοποιούν βεντάλιες ότι ζεσταίνουν έτσι περισσότερο το περιβάλλον και δημιουργούν ιδρωτομίχλη.Η τιμή του ρεύματος στα 56 ευρώ η κιλοβατώρα έχει μετατρέψει τα αιρκοντίσιον εδώ και καιρό σε περιστερώνες.
Σεπτέμβρης: Πρωτοβρόχια. Οι θερμοκρασίες πέφτουν και η Βόρεια Εύβοια ανακαλύπτει νέα μείωση πληθυσμού , δεν ζει πια κανείς πάνω από 57 χρονών. Νέες δουλειές ανοίγει η κρίση στη περιοχή με τόσους αποξηραμένους συνταξιούχους. Νέες μηνύσεις από το ΙΚΑ για μη έγκαιρη δήλωση διακοπής σύνταξης. Η αντιπολίτευση ζητάει επανακαταμέτρηση των ψήφων και θεωρεί το αποτέλεσμα προσβλητικό.
Οκτώβρης: Οι θριαμβευτικά εκλεγέντες δήμαρχοι Ανέστης Ψαρρός και Ζάχος Χριστοφής ενώ φωτογραφίζονται με τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας , προτείνουν στην αντιπολίτευση να μετρήσει αυτή τους ψήφους της. Οι βροχές συνεχίζονται. Υποψίες για βαριά φορολόγηση του νερού στα λούκια.
Νοέμβρης: Η αντιπολίτευση των δήμων της Βόρειας Εύβοιας ξεχνά μαζί με όσους απέμειναν στο τόπο, για ποιο λόγο έκανε ένσταση. Κανείς δεν θυμάται ούτε και νοιάζεται για το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί έτσι κι αλλιώς Ελληνική παράδοση. Χρυσές δουλειές με πλανόδιους που πουλάνε μπρατσάκια, σωσίβια και παιδικές βαρκούλες σε πλημμυροπαθείς. Οι βροχές συνεχίζονται.
Δεκέμβρης: Σταματούν οι βροχοπτώσεις. Κάτω από τις λάσπες , τις κατολισθήσεις και τα λιμνάζοντα νερά ο υπουργός τύπου ισχυρίζεται ότι κρύβονται όλοι οι Βορειοευβοιώτες πάνω από 30 χρονών, για να αποφύγουν τη καταβολή της δόσης στην εφορία, του σήματος των αυτοκινήτων και του νέου φόρου ακινήτων. Βατραχάνθρωποι ερευνούν για φοροφυγάδες στο Βουτά και στη Φαράκλα.Στις 31 του μήνα για την υποδοχή του 2015 οι δήμαρχοι της Βόρειας Εύβοιας , γιορτάζουν με τους 150 εναπομείναντες κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας στους Ωρεούς την άφιξη του 2015.Εκεί γίνεται πραγματικός σεισμός!!!

Καλή σας χρονιά κι ας είναι από το 2016!

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 4-1-2014

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν