Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαϊκή Συσπείρωση. Γκεμπελίσκοι οι Ψαρρός και Στέφου




Για Γκεμπελισμό κατηγορούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λιαγκάκης και Γεωργατζής τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, σχετικά με τη στάση τους για τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το νερό της Κηρίνθου. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 

Η δημοτική αρχή και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, σε μια προσπάθεια επίδειξης αυταρχισμού και πολιτικού καιροσκοπισμού, αρνούνται για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας να συζητήσουν ουσιαστικά και να ενημερώσουν τους κατοίκους του Δήμου μας και κυρίως τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου, σχετικά με το σοβαρότατο πρόβλημα της υγιεινής και της ποιότητας του πόσιμου νερού στην Κήρινθο.
          Ταμπουρωμένοι πίσω από τυπικότητες που τους παρέχει ο νόμος του «Καλλικράτη», συνεχίζουν στον κατήφορο, αγνοώντας την επιθυμία του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, για ουσιαστική λύση και εξασφάλιση καθαρού και υγιεινού νερού για τους κατοίκους της Κηρίνθου.

         
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Για περισσότερους από δέκα μήνες τώρα, παίζουν με την υγεία και τις ζωές των συμπολιτών μας και των παιδιών τους.
          Καταγγέλλουμε την αυταρχική συμπεριφορά του Δήμαρχου Ανέστη Ψαρρού και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριακής Στέφου, οι οποίοι σαν γνήσιοι «γκαιμπελίσκοι» (ο Γκαίμπελς υπήρξε στενός συνεργάτης του Χίτλερ και υπεύθυνος προπαγάνδας) απειλούν με μηνύσεις τους κατοίκους και προκαλούν αφού δεν εφαρμόζουν, όπως οφείλουν, τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για εξασφάλιση υγιεινού και καθαρού νερού, αλλά και κατάργηση των τελών ύδρευσης για όσο διάστημα το νερό είναι ακατάλληλο.
          Δίνουν δημόσια δείγματα πολιτικής συμπεριφοράς, πέρα από τα όρια κάθε νομιμότητας, δεοντολογίας και «δημοκρατίας». Συμπεριφορά και πρακτική ενάντια στη λαϊκή απαίτηση και σε σύμπλευση με ό, τι επιτάσσει ο «Καλλικράτης», η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε.
Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν πρόκειται για ζητήματα σχετικά με τη δημόσια υγιεινή και την ασφαλή διάθεση στους κατοίκους ενός κοινωνικού αγαθού όπως το νερό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι υπέρ της αξιοποίησης και ασφαλούς διάθεσης του νερού σε όλους τους κατοίκους.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους, να πλαισιώσουν και να δυναμώσουν τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής και των ταξικών σωματείων, ώστε όλοι μαζί να παλεύουμε και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα, με κριτήριο τις ανάγκες και το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών.
           
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,