Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πολιτική στις δημοτικές εκλογές


Του Π  Β 

Έχουν  πολιτική χροιά οι δημοτικές εκλογές;
Για τους αφελείς που πιστεύουν ακόμα στον ικανό για τον τόπο του αλλά ταυτόχρονα απολίτικο υπερκοματικό δήμαρχο, υπενθυμίζω τις εικόνες του Μιχαλολιάκου και του Σαμαρά με το ουζάκι, ή το πατρονάρισμα του Καμίνη από το ΠΑΣΟΚ. Μπουτάρης, Ιωαννίδης,  Τζιτζικώστας κλπ αλληλοσπαραζόμενα κομματικά φυντάνια, έτσι για να γίνω πιο πειστικός.

Προφανώς όμως ο Καμίνης ήδη θα φτύνει το κόρφο του, που ένα πρακτικά ανύπαρκτο κόμμα προσπαθεί να βγάλει υπαρξιακά οφέλη, από τη στήριξη που του παρέχει. Μάλλον τρικλοποδιά μοιάζει παρά βοήθεια. Αλλά για το «πολιτικό» της υπόθεσης ας φανταστούμε, το σενάριο επιστημονικής φαντασίας,  τον Βενιζέλο παρέα με το χαμόγελο του νικητή Καμίνη, να λέει: τώρα δικαιωθήκαμε! Και μάλιστα στη μέση μιας διαλυμένης Αθήνας, όχι από διαδηλώσεις, αλλά από την πολιτική του.
Ο ωραίος Άρης παίρνοντας το χρίσμα της ΝΔ υπερβαίνει τον επίσης ωραίο αλλά γηραλέο Νικήτα που είναι ΝΔ χωρίς χρίσμα. Η πρώτη του δήλωση που διάβασα, ήταν καταγγελία του Σακελλαρίδη του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλει να διαλύσει το εμπόριο στην Αθήνα με το να επιτρέψει πάγκους μεταναστών. Καταλαβαίνω, χωριάτες είμαστε, αλλά μια βόλτα στην Αθήνα με τα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά, τους πτωχευμένους επαγγελματίες και τους άνεργους εμποροϋπαλλήλους, δεν νομίζω ότι τους έφτιαξαν οι μετανάστες. Ο λαμπρός Άρης κι ο Νικήτας, με το χεράκι στην ανάταση των μνημονίων τους έφτιαξαν.
Στη Βόρεια Εύβοια το τοπίο της πολιτικής είναι ομιχλώδες αλλά και σαφές. Ανάλογα τι φώτα χρησιμοποιεί ο καθένας. Η πρακτική απουσία επί χρόνια υποψηφίων της αδύναμης αριστεράς, επέτρεψε το πρασινομπλέ σκηνικό του δίπολου αγώνα αλλά και του «ανάμεικτου» .Υποψήφιοι με καθορισμένες κομματικές ταυτότητες, με χιλιοφωτογραφημένες πόζες με τους κυρίαρχους ντόπιους βουλευτές και με φιλικές δράσεις στα εκάστοτε υπουργεία, στήριζαν τον κομματικό χάρτη της Εύβοιας.
Μετά τις εκλογές του 2012  τα πολιτικά στηρίγματα των υποψηφίων κατέρρευσαν ή εξαφανίστηκαν, οι αλήστου μνήμης διαμάχες για το χρίσμα και τα συντροφικά μαχαιρώματα με τις στημένες ενδοκομματικές εκλογές φέρνουν πια τα γέλια και οι αντίπαλοι πια εναπομείναντες πρασινομπλέ βουλευτές, απλά συγκυβερνούν σε πολιτική αδυναμία στηρίξεων. Τι να πουν; Κανά σχολείο ειδικών αναγκών ή καμιά αποχέτευση Αιδηψού, αποτελούν έργο στη Βόρεια Εύβοια της καταστροφής;
Η ίδια η Βόρεια Εύβοια φαίνεται αδύναμη να μετρήσει ακόμα και τις πληγές της , που δεν έχουν σταματημό.Τα αναπτυξιακά έργα μηδέν, η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών (ΙΚΑ, εφορίες), η ναρκοθέτηση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την υποχρηματοδότηση και τις απολύσεις, η χειραγώγηση των ελάχιστων προσλήψεων δυστυχών «διμηνητών». Ακόμα και τώρα η διάλυση του συστήματος υγείας, είναι σε ευθεία αντιπαράθεση με την εικόνα των κυβερνητικών βουλευτών στην εξέδρα για την ίδρυση Νοσοκομείου στην Ιστιαία. Δεν έχουμε πια ούτε ράμματα για τη γούνα τους.Το «μπάσιμο» της ΤΕΡΝΑ στα δημοτικά πράγματα, που αφορά το νότιο Δήμο μας, καθορίζεται περισσότερο από την ιδιωτική πρωτοβουλία, παρά από τη κυβερνητική διάθεση.
Το πολιτικό σκηνικό των δικών μας δημοτικών εκλογών έχει επιτέλους εμφανίσει λιγότερο αναγνωρίσιμες αλλά πιο άφθαρτες δυνάμεις της αριστεράς , της νέας πολιτικής τάξης του «ροζ» νομού μας. Η προσπάθεια των παραδοσιακών αυτοδιοικητικών καρεκλοκένταυρων, στηρίζεται περισσότερο στο νόμο της αδράνειας, παρά στη πολιτική τους θέληση και προοπτική.Τα δυο δημοτικά συμβούλια έχουν μπει σε πολλαπλές δοκιμασίες και σοβαρές αλλαγές προσώπων, τίποτα δεν έμεινε ίδιο. Και σίγουρα η κατάσταση στους Δήμους μας δεν είναι άσχετη από της πολιτικές επιλογές, τις φιλίες και τις σχέσεις, της μέχρι τώρα πλειοψηφίας των προ μνημονίου πολιτικών.
Το τι θα γίνει τελικά με υποψηφιότητες και υποψηφίους θα ξεκαθαρίσει τον επόμενο καιρό.Το τι λέει ο καθένας θα δώσει τροφή σε πένες , πληκτρολόγια και εφημερίδα(μία είμαστε!). Ας ελπίσουμε η πορεία προς τις εκλογές του Μάη να έχει ενδιαφέρον, αλλά να μην έχει πλάκα.
Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 22-2-2014



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν