2 Μαΐου 2014

για ανανέωση ανθρώπων και ιδεών

ΑΛΕΞΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.
        Επέλεξα τη σημερινή ημέρα  1η Μαίου 2014 να σας γνωστοποιήσω, ότι στις  προσεχείς δημοτικές εκλογές παίρνω μέρος  με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού    ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ  Μ΄ ΟΝΕΙΡΟ ΄     με επικεφαλής  το  Βασίλη  Παζάρα.
       Φιλοδοξούμε να κάνουμε  τη διαφορά στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, παίρνοντας μέρος στο
δημόσιο διάλογο. Επιθυμούμε να αναδείξουμε  τα προβλήματα της περιοχής Δήμου Μ –Λ- ΑΓ. Α, να  προτείνουμε  ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα  και να μιλήσουμε για το ΝΕΟ  ύφος ,ήθος και το μοντέλο τη αυριανής διαχείρισης του Δήμου από το συνδυασμό μας.
      Φιλόδοξοι οι στόχοι μας! Φιλόδοξοι και οι άνθρωποι που τον στελεχώνουμε!  
      Παρουσιάσαμε  ένα ψηφοδέλτιο διευρυμένο προς κάθε κατεύθυνση, αντιπροσωπευτικό της κοινωνικής πραγματικότητας της περιοχή  -  όσο αυτό γινότανε -  με συμμετοχή και δράση στα τεκταινόμενα του τόπου. Αυτό έγινε σε μια περίοδο, όπου η μεγάλη απογοήτευση των ανθρώπων δημιουργεί προβλήματα απροθυμίας για συμμετοχή.
      Στον διαγωνισμό αυτό δεν  είμαστε μόνοι. Έχουμε τρείς ακόμη πολιτικούς αντιπάλους. Εσείς θα αξιολογήσετε   προτάσεις, προγράμματα, εγγυήσεις και ανθρώπινες ικανότητες .
      Από τη πλευρά μας δηλώνουμε πως θα επιδιώξουμε μια αντιπαράθεση επιπέδου στη βάση αρχών και ιδεών.  
            Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε είναι για ανανέωση ανθρώπων και ιδεών  στην Τ. Α. Μια καλύτερη διαχείριση των θεμάτων καθημερινότητας από τη πλευράς μας  θα είναι σίγουρη.
     Στα θέματα ανάπτυξης όμως  υπεισέρχεται και η γενική διακυβέρνηση . Πώς μπορεί να προκόψει ο Δήμος μέσα στο ίδιο γενικό  πολιτικό   περιβάλλον που ζούμε σήμερα.;
   Πιστεύετε  πως μπορεί να γίνει ο Δήμος μας  ¨όαση¨ ενώ η χώρα μετατράπηκε  σε ¨κοινωνική έρημο ΄ ;   Ασφαλώς  όχι.  Γι αυτό  σας λέω πως οι εκλογές αυτές, είναι πάνω απ΄ όλα βαθειά πολιτικές.

      ΝΑΙ οι εκλογές είναι για την ανάδειξη τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου.

      Όμως τι μπορεί να κάνει η Τ. Α από μόνη της ,όταν οι γενικές πολιτικές που ασκούνται παραμένουν ίδιες, δεσμεύουν οικονομικά και χειραγωγούν πολιτικά την Τ .Α ;
     Θα επανέλθουν άραγε βασικές υπηρεσίες που χάθηκαν και συνεχίζονται να χάνονται από το τόπο μας;    Έχουν φύγει : ΙΚΑ – Λιμεναρχεία - Λ. Τ.-Υποβαθμίσεις κοινωνικών υπηρεσιών, Κ. Υ……και αύριο ποιός ξέρει τι ;    Σχολεία , Α. Τμήματα ,Τράπεζες και βλέπουμε ;
    Μπορούμε να ελπίζουμε στην επαναφορά των υπηρεσιών αυτών, χωρίς την ανατροπή αυτών που μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση ;  Νομίζω πως όχι.
      Πώς μπορεί κανείς να μιλάει για ανάπτυξη, εργασία, και κατ΄ επέκταση για πρόοδο και προκοπή του τόπου, με τη χώρα γονατισμένη και παραδομένη στου ξένους επικυρίαρχους, με λειψή δημοκρατία, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με μειωμένη εθνική κυριαρχία και με μνημόνια μέχρι….το 2050.
      Λόγω περικοπών και όχι μόνο, στην Τ. Α  δεν έγιναν   έργα!  Καινούργιες περικοπές και απολύσεις  σχεδιάζονται στην  Τ. Α  αμέσως μετά τις εκλογές. Όποιος δεν τα βλέπει αυτά  εθελοτυφλεί. Γι αυτό πρέπει να τους εμποδίσουμε . Το μπορούμε αυτό. Πάρτε μέρος  ενεργά στην προσπάθεια .

     Για τους παραπάνω και άλλους λόγους, συνειδητά  παίρνω μέρος και σε άλλη μια προσπάθεια.  

Στην γενική πολιτική ανατροπή αυτής της διακυβέρνησης. Σας καλώ να βάλετε και εσείς ένα λιθαράκι.          Μια περιφερειακή αυριανή  Τ. Α   φιλική προς το Λαό της  Εύβοιας  και το Δήμο μας θα προσφέρει πολλά .
     Νικηφόρες περιφερειακές  και νικηφόρες  ευρωεκλογές  έτσι -προβλέπονται πια -   θα σταματήσουν τη  σημερινή καταστροφική πορεία και θα ανοίξουν νέες προοπτικές  για τη χώρα και τη περιοχή. Θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο την επόμενη των εκλογών.

       Για επίλογο: Πολλά γλυκανάλατα  ακούμε τελευταία για ακομμάτιστους - υπερκομματικούς -ανεξάρτητους  συνδυασμούς και άλλα ανέκδοτα.
     Ρίξτε μια προσεχτική ματιά στα ψηφοδέλτια και θα δείτε ένα μικρό ρετουσάρισμα με ίδιο το πυρήνα προσώπων και αντιλήψεων που κράτησαν  τη περιοχή στο περιθώριο.
    Κάποιοι τρέπονται να πούνε κάτι για το πολιτικό χώρο τους. Αναρωτιέμαι όταν πάνε για τη ψήφο, θα πούνε ότι είναι ακομμάτιστοι;  Ίδωμεν !
    Μέρα που είναι σήμερα  ελπίζω να σας έπεισα για τις ¨αγωνιστικές¨  μας προθέσεις. Για την ψήφο σας θα επανέλθουμε.

ΛΙΜΝΗ  1  -5 -2014       ΑΛΕΞΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ   Εκπαιδευτικός –Δ/ντής  ΓΕΛ Μαντουδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.