24 Ιουλίου 2014

Ο Πολιτισμός είναι πολιτική


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΡΟΒΙΩΝ 
5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις Ροβιές 
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών.
  Στο προαύλιο του σχολείου συναντήθηκαν ο «Χορευτικός, Μουσικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Αιδηψού» , το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας « Αθανάσιος Κορφιάτης», ο Χορευτικός Σύλλογος « Νηλεύς» με το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλογου Ροβιών « Χοροβίαι».
  Δεκάδες κόσμου, παραθεριστές, ντόπιοι και επισκέπτες απόλαυσαν χορούς από τη Θράκη, τη Μ.
Ασία, τη Θεσσαλία και τα νησιά. Στο τέλος χόρεψαν και οι θεατές παρασυρμένοι από τις παραδοσιακές μουσικές και την ευχάριστη ατμόσφαιρα!
  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών πιστός στην άποψη πως ο Πολιτισμός αποτελεί μορφή διαπαιδαγώγησης , ψυχαγωγίας και λαϊκό αγαθό και κόντρα στη λογική της συρρίκνωσης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων λόγω της οικονομικής κρίσης προσπαθεί για τη διατήρηση και την προβολή του λαϊκού  πολιτισμού.
    Ο Πολιτισμός είναι πολιτική, είναι η νοοτροπία της καθημερινής μας ζωής, οι πολιτικές συμπεριφορές και στάση μας απέναντι στον «άλλο».  Αν εμβαθύναμε στις λέξεις πολίτης- πολιτική- πολιτεύομαι- πολιτισμός δε θα επιτρέπαμε στο φανατισμό , την διαφθορά, την  αδιαφορία και την αποχή να εισβάλουν στη ζωή μας.
   Επειδή λοιπόν κάποιοι δε θέλουμε να είμαστε τα πειραματόζωα της Ευρώπης, χρειάζεται αγώνας συντονισμένος και στοχευμένος.
     Ας σκεφτούμε λοιπόν, ποιος είναι ο χαρακτήρας του Πολιτισμού μας για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ’ αυτή την καταχνιά, απ’ αυτή την κοινωνική και πολιτιστική νάρκωση.
   Κόντρα λοιπόν στην οικονομική κρίση και στις κυβερνήσεις που δολοφονούν και την παιδεία και τον πολιτισμό εμείς συμμετέχουμε, δρούμε και αντιστεκόμαστε!
  Πάντα  ν’ ανταμώνουμε, με  δύναμη και υγεία !
                                                                         Μαμούχα Κατερίνα
                                                                  Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου

                                                                                 Ροβιών 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.