4 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Η Σκεπαστή παραπάνω από τη Μύκονο;


ΠΒ
Οι μέρες του οικονομικού παραλογισμού συνεχίζονται.
Παρατηρώντας το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ κάποιου που είχε την τύχη να έχει δυο ελάχιστα αγροτεμάχια εντός οικισμού στη Σκεπαστή (καμία σχέση με οικόπεδα) βλέπουμε ότι οι χρεώσεις για το νέο φόρο αντιστοιχούν με χρεώσεις Μυκόνου.
Ο υπολογισμός (πως έγινε άραγε;) της αντικειμενικής αξίας οδηγεί σε ποσά που εκτιμούν  τα  135 τετραγωνικά μέτρα χωραφιού στις 16000 ευρώ και τα 372 τετραγωνικά μέτρα σε 42000 ευρώ!Με αναγωγή δηλαδή 110.000 με 120.000 ευρώ το στρέμμα!
Η ηλεκτρονική υποχρέωση υποβολής και πληρωμής φέρνει το σκοτάδι για τα ποσά και τις
αντικειμενικές αξίες.
Επίσης για να γίνει κατανοητό το Ελληνικό πουλήθηκε για 2000 ευρώ το στρέμμα στον Λάτση, ενώ η Λίμνη έχει μικρότερες αντικειμενικές αξίες από τη Σκεπαστή.
Ο παραλογισμός του οικονομικού επιτελείου αποκλείει ουσιαστικά το να έχει κάποιος αντίρρηση με τις εκτιμήσεις του.
Αυτές μπορούν να γίνουν πιθανά στις ατέλειωτες ουρές της ΔΟΥ Χαλκίδας επειδή σύμφωνα με την υπηρεσία :
Σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει, εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή, κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ, με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης
Διαφορών της Γ.Γ.Δ.Ε. ΄Ασκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι απαράδεκτη.(από το έντυπο του εκκαθαριστικού)
Άντε να τους πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!
Φανταστείτε τώρα ότι επειδή στα χωριά η σχέση των κατοίκων με το ίντερνετ είναι σαφώς περιορισμένη , λίγοι θα αντιληφθούν το τι ακριβώς συμβαίνει.
 Οι επιβαλλόμενες αντικειμενικές αξίες θα κάνουν απαγορευτικές τις δοσοληψίες χωραφιών και οικοπέδων, και οι φόροι ισχύουν για όλη τη ζωή του φορολογούμενου.
Ολοκληρώνοντας θα μπορούσαμε να προτείνουμε ο παραπάνω Σκεπαστιώτης να χαρίσει το χωράφι στο Δημόσιο και να απαλλαγεί κάθε φόρου εφ' όρου Ζωής, ή να το ανταλλάξει με 21 στρέμματα στο Ελληνικό.Λέμε του Λάτση ότι η Σκεπαστή έχει πιο καθαρό αέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.