Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝΦΙΑ: Η Σκεπαστή παραπάνω από τη Μύκονο;


ΠΒ
Οι μέρες του οικονομικού παραλογισμού συνεχίζονται.
Παρατηρώντας το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ κάποιου που είχε την τύχη να έχει δυο ελάχιστα αγροτεμάχια εντός οικισμού στη Σκεπαστή (καμία σχέση με οικόπεδα) βλέπουμε ότι οι χρεώσεις για το νέο φόρο αντιστοιχούν με χρεώσεις Μυκόνου.
Ο υπολογισμός (πως έγινε άραγε;) της αντικειμενικής αξίας οδηγεί σε ποσά που εκτιμούν  τα  135 τετραγωνικά μέτρα χωραφιού στις 16000 ευρώ και τα 372 τετραγωνικά μέτρα σε 42000 ευρώ!Με αναγωγή δηλαδή 110.000 με 120.000 ευρώ το στρέμμα!
Η ηλεκτρονική υποχρέωση υποβολής και πληρωμής φέρνει το σκοτάδι για τα ποσά και τις
αντικειμενικές αξίες.
Επίσης για να γίνει κατανοητό το Ελληνικό πουλήθηκε για 2000 ευρώ το στρέμμα στον Λάτση, ενώ η Λίμνη έχει μικρότερες αντικειμενικές αξίες από τη Σκεπαστή.
Ο παραλογισμός του οικονομικού επιτελείου αποκλείει ουσιαστικά το να έχει κάποιος αντίρρηση με τις εκτιμήσεις του.
Αυτές μπορούν να γίνουν πιθανά στις ατέλειωτες ουρές της ΔΟΥ Χαλκίδας επειδή σύμφωνα με την υπηρεσία :
Σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει, εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή, κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ, με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης
Διαφορών της Γ.Γ.Δ.Ε. ΄Ασκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι απαράδεκτη.(από το έντυπο του εκκαθαριστικού)
Άντε να τους πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!
Φανταστείτε τώρα ότι επειδή στα χωριά η σχέση των κατοίκων με το ίντερνετ είναι σαφώς περιορισμένη , λίγοι θα αντιληφθούν το τι ακριβώς συμβαίνει.
 Οι επιβαλλόμενες αντικειμενικές αξίες θα κάνουν απαγορευτικές τις δοσοληψίες χωραφιών και οικοπέδων, και οι φόροι ισχύουν για όλη τη ζωή του φορολογούμενου.
Ολοκληρώνοντας θα μπορούσαμε να προτείνουμε ο παραπάνω Σκεπαστιώτης να χαρίσει το χωράφι στο Δημόσιο και να απαλλαγεί κάθε φόρου εφ' όρου Ζωής, ή να το ανταλλάξει με 21 στρέμματα στο Ελληνικό.Λέμε του Λάτση ότι η Σκεπαστή έχει πιο καθαρό αέρα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,