26 Αυγούστου 2014

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας προκαλεί


ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη «Διαμαρτυρίες για παράνομη απόφαση σύστασης Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας»

Καταθέτω ως αναφορά τις έγγραφες διαμαρτυρίες του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν.Κ.Υ. Κύμης και όλων των προϊσταμένων κλινικών της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χαλκίδας (με μοναδική εξαίρεση της προϊσταμένης της νοσηλευτικής υπηρεσίας, για την οποία έχω καταθέσει ερώτηση από 23/06/2014 για τη νομιμότητα της τοποθέτηση της, η οποία παραμένει αναπάντητη), οι οποίες αφορούν την απόφαση σύστασης Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα οι διαμαρτυρίες αφορούν τον αποκλεισμό των νοσηλευτριών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του νοσοκομείου Χαλκίδας από τον πίνακα των δέκα υπαλλήλων με την μεγαλύτερη προϋπηρεσία Διεύθυνσης, από τον οποίο το Δ.Σ. του νοσοκομείου επιλέγει τους τρείς υπαλλήλους που συμμετέχουν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει εκπροσώπηση στους τρεις επιλεγέντες για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της πολυπληθέστερης υπηρεσίας, που είναι η νοσηλευτική.
Επιπλέον δημιουργούνται ερωτηματικά για τη νομιμότητα της απόφασης, αφού δεν προβλέπεται σε καμία νομοθεσία ο αποκλεισμός των νοσηλευτριών Τ.Ε. από τον πίνακα των δέκα υπαλλήλων από τον οποίο γίνεται η επιλογή των τριών που συμμετέχουν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Προσθέτω ότι στην απόφαση του Δ.Σ. δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αναλογία φύλων του 1/3. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα αποτελείται από 4 γυναίκες και 1 άνδρα.
Για μια ακόμα φορά ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας προκαλεί με αποφάσεις που ελέγχονται για τη νομιμότητα τους, και επιτείνει το κλίμα αναξιοκρατίας που έχει επιβάλλει στο νοσοκομείο Χαλκίδας και το οποίο καταγγέλλω εδώ και μήνες. Χαρακτηριστικό του κλίματος αυτού, είναι ότι μέχρι τη στιγμή της κατάθεσης της παρούσας αναφοράς, ο διοικητής εκβιάζει για αλλαγή του κειμένου των καταγγελιών και έχει δώσει εντολή να μη δοθεί αριθμός πρωτοκόλλου στην καταγγελία που υπογράφουν οι προϊσταμένες κλινικών του νοσοκομείου Χαλκίδας.
Παρακαλώ για την άμεση διερεύνηση των καταγγελλόμενων και την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να μη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου Χαλκίδας για τη σύσταση Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέχρι τον έλεγχο της νομιμότητας αυτής.

Αθήνα, Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο καταθέτων βουλευτής
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.