Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

κοπάνα υφυπουργού για να μην τα ακούσει για τα χάλια στο νοσοκομείο!

Την Παρασκευή 22 Αυγούστου ο υφυπουργός υγείας είχε αποφασίσει μια και ήρθε στην
Χαλκίδα –να  παρευρεθεί στην  ορκωμοσία του  Δημοτικού  συμβουλίου  της πόλης-να επισκεφθεί το νοσοκομείο της πόλης μας.
Εργαζόμενοι και συγκεντρωμένοι   τον ανέμεναν με... ανοικτές αγκάλες και  με ορέξεις διαμαρτυρίας για  την  κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα  του  νοσοκομείου  Χαλκίδας
 Επειδή προφανώς δεν είχε τίποτε να πει για τα αμέτρητα   προβλήματα του νοσοκομείου και ίσως φοβήθηκε
εκδηλώσεις... αγάπης, απόφυγε την επίσκεψη.
Για να διασκεδάσει μάλλον τις εντυπώσεις επισκέφθηκε το νεοαναγειρόμενο  νοσοκομείο μακριά από τα βλέμματα ανεπιθύμητων. Εκεί ξεναγήθηκε από ελάχιστους  ημέτερους στα ...ντουβάρια και στους χώρους. Υποσχέθηκε βέβαια ότι γίνονται όλες οι  ενέργειες για να εξασφαλιστούν τα χρήματα για την αποπεράτωση που σίγουρα είχαν εξασφαλιστεί  επανειλημμένα στο παρελθόν.
Ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι τελειώνει το νέο  νοσοκομείο  το 2016  η έστω το 2017, το 2018. 
Μήπως κατ αρχην γενικά κινδυνεύουμε να έχουμε ένα νοσοκομείο ας πούμε σαν το σχετικά νέο της Θήβας που υπολειτουργεί και  θεωρείται από τους πολίτες  ένα καλό ... γηροκομείο?
Α ν συνεχιστεί βεβαία  η ιδία πολιτική στην υγειά κα ελεώ τρόικας  μάλλον θα έρθουν και τα χειροτέρα.
Ας αναφέρουμε μερικά από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο υπάρχον 
νοσοκομείο και αντιμετωπίζουν  οι  ασθενείς και οι εργαζόμενοι  σε  αυτό  και ισως μάθαινε και ο υφυπουργός αν το επισκέπτονταν.
Αρχικά  γεγονός  είναι ότι  αρκετοί  τομείς του  έχουν  ήδη περάσει σε ιδιώτες όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια, ακόμη και μέρος του οικονομικού με δυσβάστακτο κόστος και άσχημες συνθήκες εργασίας και αποζημίωσης  για τους εργαζόμενους που αγοράζονται η νοικιάζονται συχνά από τους συνήθως  προσκείμενους στους   εκάστοτε  διοικούντες  και παράγοντες μειοδότες.
Η έλλειψη προσωπικού σε γιατρούς ,νοσηλευτικό ,παραϊατρικό, βοηθητικό κλπ  προσωπικό  
κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τα ανεκτά αποτελέσματα  που επιτυγχάνονται με υπεράνθρωπες
προσπάθειες από γιατρούς , νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους  ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Η παιδιατρική ενισχύεται με αναγκαστικές αποσπάσεις ιατρών από τα Κ Υ ,παρ όλα αυτά και
την ημέρα που ήταν  να  έλθει ο υφυπουργός ,παιδίατρος υπήρχε μέχρι τις 10 το βράδυ.
 - Στην μαιευτική μονάδα υπάρχουν μόλις δυο μαιευτήρες με συνέπεια την πλημμελή και επικίνδυνη κάλυψη  των αναγκών της περιοχής  και  ιδίως ευπαθών και  οικονομικά   αδυνάτων  πολιτών  που  δεν  έχουν  την  δυνατότητα  να απευθυνθούν  σε  ιδιωτικούς  ιατρούς  και  ιδιωτικές  κλινικές.
- Η νοσηλευτική υπηρεσία λειτουργεί σχεδόν καθημερινά με προσωπικό…...ασφαλείας .
Υπάρχουν  νύκτες που 2 νοσηλεύτριες να καλύπτουν 50 ασθενείς.
- Ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί βασικά μόνο πρωί και λίγα απογεύματα.
- Υπάρχουν τμήματα που τα ραντεβού με το 1535 είναι μετά από μήνες  ειδικότητες που δεν θεωρούνται δήθεν πρώτης γραμμής καλύπτονται μόλις με2 ,έναν η και είναι χρόνια χωρίς ιατρό.
- Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών  που  περιμένουν και  ώρες  να  μεταφερθούν από την  μονάδα βραχείας νοσηλείας προς  τις  μονάδες θεραπείας (κλινικές)  λόγω  έλλειψης  τραυματιοφορέων η  ακόμη και  ώρες για την  μεταφορά  ασθενών  με  εξιτήριο από  την  μονάδα θεραπείας  προς  το σπίτι  του  λόγω έλλειψης  ασθενοφόρων.
Άλλα τόσα και περισσότερα μπορούμε να αναφέρουμε.
Την ιδία ώρα το τοπικό ΠΕΔΥ του Γεωργιάδη
υπολειτουργεί με ελάχιστους γιατρούς γεγονός που δυσκολεύει  περισσότερο τις συνθήκες περίθαλψης για όλους τους ασφαλισμένους ,τους ανασφάλιστους που έχουν πολλαπλασιαστεί και τους άπορους
Οι κυβερνητικοί βουλευτές και φαίνεται και οι υπουργοί  αλληλοϋποβλέπονται κυρίως
για θέματα διοίκησης που τελματώνονται με επιλογές φίλα προσκείμενων και ημέτερων.
Αυτά τα λίγα για την πολυαναμενομενη και αναβληθείσα επίσκεψη του κ υφυπουργού.
Εξ  άλλου  αυτό  είναι  το  σκληρό  πρόσωπο  της  συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που στον  βωμό  της  εξυπηρέτησης  των  πολιτικών  των  μνημονίων δεν  διστάζουν  να  παίζουν  ακόμη  και  με τους ασθενείς που  με τις  τεράστιες  ελλείψεις  τους και  περικοπές δημιουργούν  συνεχώς  νέα  θύματα ,η  μόνη  λύση  είναι  να  αλλάξει  αυτή  η  πολιτική  και  αυτό θα  ξεκινήσει  μόνο  εφ  όσον  φύγουν αυτές  οι  φθαρμένες πολιτικές  δυνάμεις από  την  κυβέρνηση  και  αναλάβει  την  κυβέρνηση οι  άφθαρτες δυνάμεις της  ριζοσπαστικής  αριστεράς  που και  πρόγραμμα  έχουν για  καλύτερη  δημόσια  υγεία  που  θα λειτουργεί  εις  όφελος  όλων  των  πολιτών  και  ιδιαιτέρα σε  αυτούς  που  την  έχουν  περισσότερη  ανάγκη.


Τμήμα  Υγείας Ν.Ε.Εύβοιας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν