14 Σεπτεμβρίου 2014

το φάντασμα της αρχής.

μελάνι σουπιάς,Κοχύλι 2014

Verba volant, scripta manent
Βούηξε ο Γιάνναρος χτες...
Η ήρεμη φωνή μου απέναντι στον οργισμένο Δήμαρχο, η Βόρεια Εύβοια η εφημερίδα με μια ιστορία 16 χρόνων, μπροστά στη σημερινή πραγματικότητα.
Η έντυπη εφημερίδα πέθανε πριν τρία χρόνια, ανήμπορη να επανακάμψει  από τη
κυβερνητική επίθεση στον επαρχιακό τύπο και από  το διαχειριστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ , (ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ!) Σκόρπια οικονομικά, όπως μας ξημέρωνε βγάζαμε τα φύλλα , σιγά μην είχαμε λεφτά για λογιστές,δικηγόρους  και γραφεία.Ο έλεγχος προκλήθηκε από σημαίνον πολιτικό πρόσωπο της περιοχής, επειδή δεν συμφωνούσε μαζί μας και ήθελε με το τρόπο που ήξερε, να μας κλείσει.
Η συνέχεια της εφημερίδας ήταν το ηλεκτρονικό της αρχείο και η εμπειρία μας στην ενημέρωση.Όπως όπως, χωρίς φράγκο και χωρίς ουσιαστική υποστήριξη.Όσοι τη διαβάζουν τσάμπα, ενώ όσοι δεν τους αρέσει απλά μας αποφεύγουν στον ωκεανό των μπλογκς.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος  βρήκε το τι του διαλύει τον Δήμο:Η δημοσίευση για την διοικητική αναδιάρθρωση του Δήμου του πέφτει βαριά, του διαλύει τον κοινωνικό ιστό,  θεωρεί ότι είναι ψέμα ότι υπήρξαν αντιδράσεις από υπαλλήλους και συμβούλους του, για τη μεταφορά των υπηρεσιών στη Λίμνη και θεωρεί και συκοφαντικό το σημείο που τον παραλληλίζει με τη κυβέρνηση , για την απομάκρυνση των δημοσίων υπηρεσιών από τη Λίμνη, με αυτή της σύμπτυξης των υπηρεσιών του Δήμου στη πρωτεύουσά του.
Εμμέσως πλην σαφώς, δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του μπλογκ της Βόρειας Εύβοιας, δεν δέχεται καν να στείλει τη διάψευση ή διαμαρτυρία του στη διεύθυνσή μας (για να μη μας δώσει υπόσταση) και τη δημοσιοποιεί στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας για να μας κάνει "νταντά" από κει.
Εμμέσως πλην σαφώς εμμένει στη έλλειψη νομιμότητας του μπλογκ σαν εφημερίδα και με το ιδιωτικό νομικό του επιτελείο μας κουνάει το δάχτυλο, ότι υπάρχει και τρίτος τρόπος να ...πεισθούμε.
Το μπλογκ και η εφημερίδα δεν τα πήγε ποτέ καλά με κανένα δήμαρχο και δεν πήρε ποτέ ούτε δραχμή από κανένα.Ίσα ίσα μας χρωστάνε (τα κερνάμε)  για προεκλογικές κλπ δημοσιεύσεις, που δεν πληρώθηκαν ποτέ.
Αντίθετα με 5000 περίπου δημοσιεύσεις και αρκετές χιλιάδες επισκεπτών ενισχύει το ρόλο του στη πολιτιστική και  κοινωνική ενημέρωση , διαφημίζοντας παράλληλα και τη περιοχή , στιγματίζοντας ή παρατηρώντας απλά υλικές και ...πολιτικές κακοτεχνίες.
Και αυτό το κάνει με ονοματεπώνυμο: (ΚΑΙ)Πάνος Βασιλόπουλος καθηγητής στο Λύκειο Λίμνης από το 1987 με δραστηριότητα όποιος ξέρει τι κι ότι γνωρίζει, και επιπλέον από το '98 με συμμετοχή σε εκδοτικά σχήματα.Ποτέ μου δεν έβγαλα λεφτά από αυτά  και ο ερασιτεχνισμός μου με κράτησε ζωντανό και ανεξάρτητο απέναντι (και) σε όλους τους Δημάρχους.
Πιστεύω όταν ηρεμήσει ο Δήμαρχος και απαλλαχτεί από τους κακούς του συμβούλους, θα καταλάβει ότι δεν του φταίει η Βόρεια Εύβοια  (μπλογκ)για τα κακά του τόπου.
Η Βόρεια Εύβοια (μπλογκ) δεν είναι ανεμόμυλοι, αλλά ο φτηνός (τσάμπα)  και γρήγορος τρόπος να μάθει κανείς τα θετικά της δημοτικής δραστηριότητας και να ανακαλύψει έγκαιρα τις αδυναμίες της.
Δεν πρόκειται επειδή με απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο και οποιονδήποτε μηχανισμό διαθέτει, να γίνω κλακαδόρος του.Είμαι ακόμα δημότης της Λίμνης και θα γράφω δημόσια τη γνώμη μου όπου μπορώ, επώνυμα και ελληνικά.
Ας μη μου στείλει ποτέ του μέιλ ή ανακοίνωση αναγνωρισιμότητας.Δεν ψάχνουμε δάφνες (ούτε) από αυτόν.Ότι γίνεται μπορούμε να το αντιγράφουμε από παντού.
Ρίχνοντας τα μούτρα μας (παράλληλα με το γάντι):
Για το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεχόμαστε 100% το λόγο του Δημάρχου.Είμαστε ψεύτες και συκοφάντες!( το είπε κι αυτό, άρα έχει δίκιο).Πιστεύουμε ακράδαντα ότι (όπως μου είπε χτες) κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έφερε τη παραμικρή αντίρρηση.Μόνο οι κομματικοί υπάλληλοι κάνουν θόρυβο και όλοι οι άλλοι συμφωνούν με το Δήμαρχο.Σιγά μην έχει ίδια επίπτωση στο τόπο ο Δήμαρχος με τη κυβερνητική επίθεση(υπερβολή της ρύμης του λόγου το ανακαλούμε κι αυτό σαν παραλληλισμό, ήταν υπερβολικά άτυχος)
Όσοι σύμβουλοι ή υπάλληλοι είπαν κάτι διαφορετικό στις σχετικές συγκεντρώσεις συγνώμη, αλλά ας μας διαψεύσουν γραπτά.Ή τον ένα ή τον άλλο.
Το οργανόγραμμα του νέου δήμου που μου έδειξε, όταν το δημοσιοποιήσει, πιθανά να δείξει και την ισχύ ή όχι των λόγων.
Τέλος: για τους θιασώτες του τρίωρου ματς στο Γιάνναρο χτες, αυτοί που μας βγάζαν φωτογραφίες με τα κινητά,ας μας τη στείλουν.

ΥΓ1:Σε ένδειξη επιπλέον καλής θέλησης το μπλογκ βάζει σε διαθεσιμότητα τον συντάκτη του άρθρου και του κόβει τελείως το μισθό (0-0=0)
ΥΓ2:Για ΤΟΝ διπλανό ωτακουστή ανάμεσα στους δεκάδες της δημόσιας συζήτησης(;) για τη ποιητική αδεία οργισμένη ερώτηση, αν θεωρώ (τον οποιονδήποτε) μαλ...,απαντώ ότι όχι, απλά το αρσενικό προσπαθεί με βρυχηθμούς να επιβάλλει τη θέση του στο χώρο.
ΥΓ3:Το καλάμι της εξουσίας, όπως και το καλάμι του τύπου είναι αλόγατα  ατίθασα και εφήμερα.Όταν με μια αληθινά ειλικρινή κουβέντα ξεπεζέψουμε, τότε αυτό το κείμενο θα (αυτοκαταστραφεί) διαγραφεί.
ΥΓ4:Για το μπλογκ υπάρχει όλο το αρχείο και μπορεί να ξαναλειτουργήσει οποτεδήποτε με οποιοδήποτε όνομα.Έτσι κι αλλιώς το να το κλείσουμε είναι το καθημερινό μας δίλημμα. Εμπόδιο μόνο οι αναγνώστες μας, φίλοι και κυρίως οι εχθροί!
ΥΓ5:Δεν έχω δικηγόρο, αλλά ακόμη και οι φυλακές έχουν ίντερνετ.
ΥΓ6:Δήμαρχε, κανένας δεν έφτασε να διαβάζει τέτοιες αηδίες, μέχρι εδώ κάτω....
ΥΓ7:Προφανώς για όποιον δεν κατάλαβε , εννοώ το δήμαρχο Καρδιτσομαγούλας...
ΠΒ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.