4 Σεπτεμβρίου 2014

Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Ασμήνιο


 Στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τοπικές κοινωνίες για την καλύτερη επικοινωνία των θέσεων του, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4/9, πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Ασμηνίου στην Ιστιαία με τη συνδιοργάνωση της Οργάνωσης Μελών Ιστιαίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Μανιός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επί δεκαετίες μάχιμος γιατρός
και μέλος του υγειονομικού κινήματος, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.
Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Ιστιαίας Ζαχαρίας Αθανασίου, ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για τις τοπικές κοινωνίες. Τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας εκπροσώπησε ο Σταμάτης Βαρδαρός, ο οποίος στάθηκε στη χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να γίνουν κοινωνοί των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και τις επιφυλάξεις από μία μερίδα του κόσμου που εμφανίζεται ακόμη διστακτική να συμπορευτεί με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κάλεσε δε όλους εκείνους που τα τελευταία 4 χρόνια είδαν τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους και την προοπτική για το μέλλον τους να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο να συστρατευθούν σε μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία που πρώτο στόχο θα έχει την κατάργηση του Μνημονίου.
Ο Νίκος Μανιός τόνισε με τη σειρά του ότι η κατάργηση του Μνημονίου είναι μονόδρομος, καθώς είναι αδύνατο να υπάρξει ανάπτυξη όταν το δημόσιο χρέος της χώρας κινείται στο 175% του ΑΕΠ, €10 δισ. τον χρόνο διατίθενται για την αποπληρωμή τόκων, ενώ διατηρείται η μνημονιακή υποχρέωση για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ. Σημείωσε δε ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαπραγματευτεί για το χρέος έχοντας ως στόχο και παράλληλα προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση, α) τη διαγραφή μεγάλου μέρους του, β) περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του και γ) ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπόλοιπου μέρους του.
Μάλιστα στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της εργατικής νομοθεσίας και του κατώτατου μισθού, (σοκ στην αγορά εργασίας), στην αναδιανομή εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, καθώς και στη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» των τραπεζών για ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από την πλευρά του κόσμου, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλόξενος και θετικός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δείχνοντας τον δρόμο για συνέχιση του ανοιχτού διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες σε ολόκληρη την Εύβοια.Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.