18 Σεπτεμβρίου 2014

Αγαπητέ Δήμαρχε,


με χαρά είδα την άμεση επαναλειτουργία  της κεντρικής ιστοσελίδας του Δήμου και την ανάγκη να επικοινωνήσεις με τους δημότες σου για το πιο εκρηκτικό πρόβλημα της εποχής.:Την ανεργία στο Δήμο μας.
Αυτό μάλιστα λίγες μέρες μετά, αφού είχες μιλήσει για την απαράδεκτη (...άθλια) κατάσταση του σάιτ, απέναντι στη προτροπή μου να το χρησιμοποιείς για να μαθαίνει ο ο κόσμος άμεσα , το τι κάνετε στο Δήμο.
Η πρώτη σου ανακοίνωση είναι σημαντική, είναι ιστορική σαν πρώτη, αλλά μου δημιουργεί κάποιες ενστάσεις και απορίες:

1.Στο Δήμο υπάρχει ανταποκριτής του ΟΑΕΔ, από τον οποίο εύκολα και καθημερινά μπορείς να πληροφορηθείς τα στατιστικά στοιχεία των ανέργων στη περιοχή μας.Εκεί κάθε άνεργος δηλώνει την ανεργία του και επικαιροποιεί τη κάρτα ανεργίας,το μόνο επίσημο στοιχείο ανεργίας στην Ελλάδα σήμερα.
2.Ο Δήμος όταν έχει νόμιμη χρηματοδότηση και δυνατότητα, μπορεί να προσλάβει ανέργους μόνο μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ με προκήρυξη θέσεων, ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο σε κατοίκους της περιοχής.
3.Η συλλογή καταστάσεων ανέργων , πέρα από τις διαδικασίες αυτές, σημαίνει ότι ο Δήμος υποκαθιστά τον ΟΑΕΔ και σαν γραφείο εύρεσης εργασίας αναλαμβάνει την ευθύνη να βρει δουλειά σε δημότη που πληροφορήθηκε και έκανε την αίτηση που ζητάς.Αυτή η δουλειά λογικά μια και δεν θα είναι δημοτικές θέσεις εργασίας, θα πρέπει να βρίσκεται σε εργοδότες ,εταιρίες και ιδιώτες, που βρίσκονται στη περιοχή και ενδιαφέρονται για υπαλλήλους.
4.Καταστάσεις ανέργων και ταυτόχρονα αιτήματα εργοδοτών στα χέρια του  Δημάρχου, νομίζω καταλαβαίνεις, είναι πυρηνικό όπλο ενάντια στη κοινωνική συνοχή.Η ικανότητα να επιλέγει κάποιος ποιόν και που θα διορίζει , επανακαθορίζει τον όρο του αρχαίου κομματαρχισμού, πράγμα το οποίο ξέρω ότι δεν επιδιώκεις.
5. Αντικατέστησες,  με τη νίκη σου στις περασμένες εκλογές, μια δημοτική αρχή, η οποία κατηγορήθηκε για διορισμούς στη ΤΕΡΝΑ και λοιπές εταιρίες, με καθαρά ψηφοθηρικές διαθέσεις.Δεν θυμάμαι να έχεις καταγγείλει προσωπικά το γεγονός, αλλά πολλοί σύντροφοί σου είχαν στηλιτεύσει αυτές τις πρακτικές.
6.Τόσο ο Δήμαρχος , όσο και φιλικοί εκπρόσωποί του, είναι προδήλως παράνομο και προκλητικό να ασχολούνται με διορισμούς εκτός νομίμων διαδικασιών , κοινώς ρουσφέτια.Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να περάσει από το σχεδιασμό αυτής της δημοτικής αρχής.
7.Αβασάνιστα λοιπόν, το να βασανίζονται άνεργοι  του τόπου μας με επιπλέον αιτήσεις στα ΚΕΠ (που άραγε ποιο περιεχόμενο έχουν;) πιθανά να τους δημιουργεί επιπλέον φρούδες ελπίδες και παραπάνω εξοντωτικό άγχος,χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.Τα κριτήρια του να παίρνει κάποιος μια δουλειά και όχι ο άλλος, δεν είναι  παραταξιακά, ούτε μια παράταξη μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη.
Πιστεύω ότι σαν δημότης του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας και έστω και ο 15000ος στην αξιολόγησή σου, δικαιούμαι διευκρινήσεων και μιας απάντησης.
Πάντα στο πλευρό του Δήμου που μεγάλωσα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μου,
Πάνος Βασιλόπουλος

ΥΓ: Η παρούσα δημόσια επιστολή-αίτημα διευκρινήσεων θα σταλεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου.Τη δική μου διεύθυνση την  την έχεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.