Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγαπητέ Δήμαρχε,


με χαρά είδα την άμεση επαναλειτουργία  της κεντρικής ιστοσελίδας του Δήμου και την ανάγκη να επικοινωνήσεις με τους δημότες σου για το πιο εκρηκτικό πρόβλημα της εποχής.:Την ανεργία στο Δήμο μας.
Αυτό μάλιστα λίγες μέρες μετά, αφού είχες μιλήσει για την απαράδεκτη (...άθλια) κατάσταση του σάιτ, απέναντι στη προτροπή μου να το χρησιμοποιείς για να μαθαίνει ο ο κόσμος άμεσα , το τι κάνετε στο Δήμο.
Η πρώτη σου ανακοίνωση είναι σημαντική, είναι ιστορική σαν πρώτη, αλλά μου δημιουργεί κάποιες ενστάσεις και απορίες:

1.Στο Δήμο υπάρχει ανταποκριτής του ΟΑΕΔ, από τον οποίο εύκολα και καθημερινά μπορείς να πληροφορηθείς τα στατιστικά στοιχεία των ανέργων στη περιοχή μας.Εκεί κάθε άνεργος δηλώνει την ανεργία του και επικαιροποιεί τη κάρτα ανεργίας,το μόνο επίσημο στοιχείο ανεργίας στην Ελλάδα σήμερα.
2.Ο Δήμος όταν έχει νόμιμη χρηματοδότηση και δυνατότητα, μπορεί να προσλάβει ανέργους μόνο μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ με προκήρυξη θέσεων, ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο σε κατοίκους της περιοχής.
3.Η συλλογή καταστάσεων ανέργων , πέρα από τις διαδικασίες αυτές, σημαίνει ότι ο Δήμος υποκαθιστά τον ΟΑΕΔ και σαν γραφείο εύρεσης εργασίας αναλαμβάνει την ευθύνη να βρει δουλειά σε δημότη που πληροφορήθηκε και έκανε την αίτηση που ζητάς.Αυτή η δουλειά λογικά μια και δεν θα είναι δημοτικές θέσεις εργασίας, θα πρέπει να βρίσκεται σε εργοδότες ,εταιρίες και ιδιώτες, που βρίσκονται στη περιοχή και ενδιαφέρονται για υπαλλήλους.
4.Καταστάσεις ανέργων και ταυτόχρονα αιτήματα εργοδοτών στα χέρια του  Δημάρχου, νομίζω καταλαβαίνεις, είναι πυρηνικό όπλο ενάντια στη κοινωνική συνοχή.Η ικανότητα να επιλέγει κάποιος ποιόν και που θα διορίζει , επανακαθορίζει τον όρο του αρχαίου κομματαρχισμού, πράγμα το οποίο ξέρω ότι δεν επιδιώκεις.
5. Αντικατέστησες,  με τη νίκη σου στις περασμένες εκλογές, μια δημοτική αρχή, η οποία κατηγορήθηκε για διορισμούς στη ΤΕΡΝΑ και λοιπές εταιρίες, με καθαρά ψηφοθηρικές διαθέσεις.Δεν θυμάμαι να έχεις καταγγείλει προσωπικά το γεγονός, αλλά πολλοί σύντροφοί σου είχαν στηλιτεύσει αυτές τις πρακτικές.
6.Τόσο ο Δήμαρχος , όσο και φιλικοί εκπρόσωποί του, είναι προδήλως παράνομο και προκλητικό να ασχολούνται με διορισμούς εκτός νομίμων διαδικασιών , κοινώς ρουσφέτια.Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να περάσει από το σχεδιασμό αυτής της δημοτικής αρχής.
7.Αβασάνιστα λοιπόν, το να βασανίζονται άνεργοι  του τόπου μας με επιπλέον αιτήσεις στα ΚΕΠ (που άραγε ποιο περιεχόμενο έχουν;) πιθανά να τους δημιουργεί επιπλέον φρούδες ελπίδες και παραπάνω εξοντωτικό άγχος,χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.Τα κριτήρια του να παίρνει κάποιος μια δουλειά και όχι ο άλλος, δεν είναι  παραταξιακά, ούτε μια παράταξη μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη.
Πιστεύω ότι σαν δημότης του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας και έστω και ο 15000ος στην αξιολόγησή σου, δικαιούμαι διευκρινήσεων και μιας απάντησης.
Πάντα στο πλευρό του Δήμου που μεγάλωσα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μου,
Πάνος Βασιλόπουλος

ΥΓ: Η παρούσα δημόσια επιστολή-αίτημα διευκρινήσεων θα σταλεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου.Τη δική μου διεύθυνση την  την έχεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,