Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"αντιπολίτευση" ο Συμεών αλλά ...ψηφίζει!

Σκληρός σα βουλευτής του ...ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου, τα χώνει στη συγκυβέρνησή (του) για την ΕΡΤ, την ανεκδιήγητη Βούλτεψη, τη φοροδιαφυγή κλπ , αλλά για να σώσει τη χώρα από τις εκλογές ψηφίζει Σαμαρά.
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, μαζί με όλους και για όλα.
Θα ψηφίσει αλλά δεν είναι πρόβατο.(...ενώ οι άλλοι , έ;!)
(Αυτοί οι πολιτικοί είναι τυχεροί που υπάρχει και το ίντερνετ με το γκουγκλ-ψάξιμο)

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Ευβοιώτη Βουλευτή:



Έντονη κριτική από τον Συμεών Κεδίκογλου στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
*****

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Τονίζοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκυβερνούν, αλλά δεν ταυτίζονται, μίλησε για την ανάγκη η συμμετοχή των πολιτών στα δημοσιονομικά βάρη να γίνεται με δίκαιο τρόπο και άσκησε έντονη κριτική για το φλέγον ζήτημα της φοροδιαφυγής. Καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες, λίστα Λαγκάρντ, απομάκρυνση Χ. Θεοχάρη και διορισμός αθλητών σε θέσεις εφοριακών είναι, όπως είπε, μερικά μόνο από τα ζητήματα που δείχνουν ότι στη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής η Κυβέρνηση δεν έχει πειστικές απαντήσεις.
Επίσης, αναφέρθηκε σε σειρά λανθασμένων χειρισμών στο θέμα της ΕΡΤ και σε αστοχίες της κυβερνητικής εκπροσώπου, ενώ κάλεσε τους βουλευτές όλων των παρατάξεων να αντιμετωπίσουν σοβαρά θεσμικά προβλήματα λειτουργίας της Βουλής.  
Καταλήγοντας, δήλωσε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με απόλυτη συνείδηση έναντι των ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν, καθώς ενδεχόμενες εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την έλλειψη αξιοπιστίας στις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Συμεών Κεδίκογλου έχει ως εξής:
«Είμαστε σήμερα εδώ σε μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Αυτό, όμως, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει εμάς τους κυβερνητικούς να μας κάνει να ευλογούμε τα γένια μας και να μην κάνουμε καλόπιστη -αν θέλετε- κριτική, γιατί εκπροσωπούμε ακριβώς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καθημερινά, μας βάζουν ερωτήματα, τα οποία κι εγώ θα τα θέσω εδώ, επιδιώκοντας να πάρω πραγματικά κάποιες απαντήσεις.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο, αλλά πρέπει να κάνουμε κριτική. Άλλωστε, τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, συγκυβερνούν, αλλά δεν ταυτίζονται.
Έχω καταλάβει από τον κόσμο ότι αυτό που θέλει είναι οι θυσίες να γίνονται με τρόπο δίκαιο, δηλαδή, να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη: Ο καθένας να καταβάλει το μερίδιο που του αναλογεί.
Τι έχουμε κάνει πραγματικά σαν Κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση;
Ακούσατε τις προηγούμενες μέρες από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η Ελβετία ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με όλες τις χώρες που έχουν καταθέτες στις ελβετικές τράπεζες σαν προϊόν μαύρου χρήματος ή φοροδιαφυγής για να πληρώσουν κάποιο ποσοστό φόρου, εκτός –λέει- από δύο χώρες: Την Ιταλία και την Ελλάδα.
Εγώ θυμάμαι σαν Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τον τότε Υπουργό Οικονομικών και σήμερα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να έχει πάει στην Ελβετία, να συνομιλεί με τις ελβετικές αρχές για να έρθουμε σε κάποια συμφωνία. Τι μεσολάβησε και έχουμε αφήσει αυτήν την προσπάθεια;
Θα σας πω ένα δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία συγκλόνισε, πραγματικά, το πανελλήνιο. Ένας Υπουργός σε λίγο καιρό θα πάει κατηγορούμενος στα δικαστήρια. Πόσο πειστικοί μπορούμε να είμαστε, όταν λέμε ότι εδώ και δύο χρόνια δεν μπορούμε να διερευνήσουμε, ανεξάρτητα από τις τεχνικές δυσκολίες κι ούτε λέω ότι από αυτό θα λυθεί προφανώς το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και να ελέγξουμε δύο χιλιάδες άτομα και έχουμε ελέγξει καμία τριανταριά; Τι θα λέμε στους Έλληνες πολίτες;
Επιπλέον, διορίσαμε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων τον κ. Θεοχάρη για πέντε χρόνια. Το συμφωνήσαμε αυτό. Όλοι συμφωνήσαν, επίσης, ότι ήταν πολύ πετυχημένος στο έργο του. Αυτό είπε η Τρόικα. Το είπε ο ίδιος ο Υπουργός ο κ. Στουρνάρας που του έπλεξε το εγκώμιο. Άρα, ποιος ο λόγος να αντικατασταθεί και να φύγει από τη θέση του; Εάν μου δώσετε μια απάντηση ή ένα επιχείρημα θα το καταλάβω. Διαφορετικά, θα αρχίσει ο κόσμος που πραγματικά είναι καχύποπτος να πιστεύει ότι τα έβαλε με κάποια συμφέροντα ή ότι δεν λειτούργησε όπως κάποιοι θα ήθελαν να λειτουργήσει και για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε. Άρα, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε πολλά για να πείσουμε τον κόσμο ότι πραγματικά το σαράκι της φοροδιαφυγής το κυνηγάμε.
Να σας πω μια τελευταία απόφαση, την οποία συνυπέγραψε ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Ανδριανός. Με αυτήν την απόφαση, λοιπόν, διορίζονται αθλητές, πρώην πρωταθλητές, σαν εφοριακοί. Και δεν έχω πρόβλημα εγώ με τους αθλητές. Βεβαίως και παλιά έπαιρναν θέσεις, αλλά θέσεις σχετικές με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κοκ. Σε αυτό το κρίσιμο πόστο βάζουμε αθλητές, οι οποίοι –προσέξτε- δεν έχουν τις σπουδές των εφοριακών; Ο ένας είναι πολιτικός μηχανικός. Ο άλλος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ. Έτσι, λοιπόν, δίνουμε το μήνυμα ότι δίνουμε τη μάχη για τη φοροδιαφυγή;
Έρχομαι τώρα σε κάποια θεσμικά ζητήματα. Αφήστε τα οικονομικά, γιατί πολλές φορές λέμε ότι αναγκαζόμαστε και τα κάνουμε γιατί μας τα επιβάλλουν η Τρόικα, οι δανειστές κοκ. Μα, στα άλλα ζητήματα που είναι δική μας υπόθεση, τι κάνουμε;
Πάρτε την υπόθεση της ΕΡΤ για την οποία κόντεψε να πέσει η Κυβέρνηση. Είχαμε πει ότι σε δύο μήνες θα έχουμε την επόμενη ΕΡΤ. Μέχρι χθες δεν είχαν διοριστεί ούτε οι πρώτοι είκοσι δύο υπάλληλοι στην ΕΡΤ. Αυτό χρειάζεται κάποιος να μας το επιβάλλει;
Βεβαίως, δεν είχαμε και την παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου για την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη; Μια παρέμβαση –πιστεύω- «χαζή» με την έννοια ότι έκανε πολύ περισσότερη ζημιά πολιτική από το να μεταδιδόταν οποιαδήποτε ομιλία.
Αυτό, όμως, δείχνει μια νοοτροπία με την οποία γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω, για την οποία ο κ. Ζούλας, που δεν ανήκει σε εμάς, τα είπε και παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο.
Γιατί τα λέω αυτά; Διότι είναι κυβερνητική εκπρόσωπος, που σημαίνει ότι εκπροσωπεί κι εμάς, το ΠΑΣΟΚ, και σε αυτού του τύπου τις συμπεριφορές εγώ δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης.
Επίσης, άκουσα τις προάλλες να λέει, «Μαζί με τους τσιγγάνους, ξέρετε, υπάρχουν και άνθρωποι». Δεν ξέρω αν είναι ρατσίστρια, αλλά αν δεν είναι ρατσίστρια σημαίνει ότι δεν είναι ακριβολόγος. Και αν δεν είναι ακριβολόγος, δεν έχει το βασικό προσόν που πρέπει να έχει μία κυβερνητική εκπρόσωπος.
Έρχομαι, λοιπόν, σε ένα άλλο θέμα που το ζήσαμε όλοι οι συνάδελφοι στα Θερινά Τμήματα. Πραγματικά, κύριοι συνάδελφοι, είχα την εντύπωση πως ό,τι νομοσχέδιο υπήρχε, με, αν θέλετε θα πω, σκοτεινά σημεία ή αμφιλεγόμενα σημεία, τα κρατούσαμε όλη τη χρονιά για να τα φέρουμε στα Θερινά Τμήματα. Πραγματικά, δεν ήξερα τι θα έρθει την άλλη μέρα να ψηφίσω. Και είχαμε το φαινόμενο για πρώτη φορά να έρχεται τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο 9 η ώρα το βράδυ της Παρασκευής, να λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «Εγώ δεν μπορώ να πάρω απόφαση, γιατί δεν προλαβαίνω να μελετήσω τις συνέπειες», αλλά εγώ να καλούμαι να ψηφίσω. Κι αν κάποια στιγμή, ξέρετε, δεν ψηφίζουμε, αντικαθιστάμεθα από άλλους συναδέλφους.
Αυτό είναι ζήτημα δημοκρατίας και σας καλώ όλους τους συναδέλφους, όλους τους Βουλευτές, όλων των πτερύγων να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.
Τώρα θα μου πείτε: «Ωραία τα λες, Κεδίκογλου. Θα δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης, λοιπόν, μετά από αυτά στην Κυβέρνηση;». Θα σας πω ότι θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης και θα σας εξηγήσω γιατί. Διότι ακριβώς αυτή τη συζήτηση διεξάγεται στο μέσο μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης και θεωρώ ότι θα ήταν καταστροφή αυτή τη στιγμή να πάμε σε εκλογές, στο σημείο που έχουμε φτάσει, με τα όσα έχουμε καταφέρει και γιατί, αν θέλετε, και η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει την αξιοπιστία που θα έπρεπε να έχει. Και αυτό, αν θέλετε, είναι και το δράμα της χώρας: Να έχει μια Κυβέρνηση που κάνει λάθη, αλλά και μια εναλλακτική πρόταση που δεν είναι αξιόπιστη.
Όταν ο κ. Σταθάκης σε βασικό θέμα, για το χρέος, λέει, «Εμείς θα διαπραγματευτούμε» και όταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο είναι ότι πάμε για μονομερή διαγραφή του χρέους, πείτε μου τι θα πιστέψει ο ελληνικός λαός και ποια είναι η πραγματική άποψη. Και αντί να δίνετε μάχες οπισθοφυλακής, όπως δίνετε για την αξιολόγηση, για θέματα, δηλαδή, τελειωμένα παγκοσμίως, θα ήταν καλύτερα να κάνετε πραγματική αντιπολίτευση για ζητήματα όπως προανέφερα.
Άρα, εγώ δίνω την ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι μαντρωμένος, ούτε πολύ περισσότερο πρόβατο, όπως είπε κάποιος Υπουργός τις προάλλες, αλλά με απόλυτη συνείδηση έναντι των ψηφοφόρων που με εξέλεξαν και με έφεραν εδώ και έναντι στη συνείδηση τη δικιά μου.

Σας ευχαριστώ.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν