8 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές το Φλεβάρη!


του ΠΒ
Κάτω από τη συνεχιζόμενη κατολίσθηση όλων των ξένων και ντόπιων στηριγμάτων της κυβέρνησης , η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη προεδρία της Δημοκρατίας δείχνει ότι είναι το κύκνειο άσμα της , μαζί με το τελευταίο εκβιαστικό της δίλημμα.
180 ΔΕΝ μαζεύονται,οπότε 28-29 Δεκέμβρη η προκήρυξη εκλογών για αρχές Φλεβάρη του 2015.Το διαπραγματευτικό όπλο με τη συνείδηση των βουλευτών είναι φυσικά η παράταση του μνημονίου με ψευτοταμπέλες και ηθικοί, πολιτικοί και ...άλλοι εκβιασμοί, γνωστοί από το παρελθόν της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Η σημαντικότερη πτυχή για τη πορεία του προεκλογικού κλίματος είναι η πορεία της υγείας
του Νίκου Ρωμανού, που αν συμβεί το παραμικρό όχι απλά θα δυναμιτίσει την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, αλλά θα βάλει και την απαιτούμενη φωτιά όχι μόνο στο πολιτικό σκηνικό αλλά και γενικότερα.Έτσι οι χειρισμοί μέχρι τώρα του θέματος από τη κυβέρνηση πιθανά να έχουν να κάνουν και με τις πιο μαύρες επιθυμίες της.
Οι δημοκράτες πρέπει να δώσουν τον αγώνα και να αποδείξουν ότι, άσχετα με τις διαφορές τους ,η δικαίωση του Νίκου Ρωμανού είναι και η σοβαρότερη αντιφασιστική, αντικυβερνητική, ανθρωπιστική τελικά πράξη των ημερών μας. 
Οι προβοκάτσιες των "συνετών" (Πάρις Κουκουλόπουλος για Λάτση με Τσίπρα) η βλακώδης ιδεολογική παρέμβαση της Βούλτεψη και το διαλυμένο συνεταιράκι πρώην Πασοκ, μαζί με το οικονομικό αδιέξοδο , κάνουν τις εκλογές μονόδρομο.
Η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας έγινε τελικά από οριακός στόχος  της αντιπολίτευσης  , η δικαιολογία της ομαλής(;) αποχώρησης της κυβέρνησης των δοσιλόγων από τη πλασματική τους εξουσία, ενάμισυ χρόνο νωρίτερα.
Η δημοκρατική ανατροπή των αλαζόνων είναι προ των πυλών.
Μη ξεχνάμε όμως ότι η ολιγαρχία, η πλουτοκρατία και το κεφάλαιο γενικά έχουν εκείνες τις ρίζες και τις διασυνδέσεις που θα προσπαθήσουν να τη ...ξαναβολέψουν.
Εδώ η λογική και ο νους του κόσμου που δοκιμάζεται, χρειάζεται να περισσέψουν.
Και κει είναι το μεγάλο στοίχημα:
Ποτέ δεν αρκούσαν οι εκλογές χωρίς την ευρύτατη κοινωνική στήριξη και κινητοποίηση.
Ας ετοιμαστούμε και ας προετοιμαστούμε για μεγάλες αλλαγές.
Γιατί το μια από τα ίδια , δεν σημαίνει απλά καταστροφή...


1 σχόλιο :

  1. Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσυνη για όσα τραβηξαμε και τραβαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.