8 Δεκεμβρίου 2014

Θα πεθάνει τελικά της πείνας;


Του Π  Β 

Παρατράβηξε  το σίριαλ με αυτόν τον Ρωμανό.
Πήγε να ληστέψει τράπεζα, τον βούτηξαν, τον έσπασαν στο ξύλο να μαρτυρήσει, τον καταδίκασαν, τον μπουζούριασαν.Στη μπουζού πεθύμησε τα γράμματα, μπήκε στα ΤΕΙ που κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τώρα θέλει να δώσει εξετάσεις.Άκου κει!
Εδώ προσπαθούμε όλα τα λεύτερα να τα βάλουμε να διαβάσουν και μας τη βγαίνει τελικά ο
φυλακόβιος.Και ενώ σπίτι έχω δώσει τις μάχες μιας ζωής, διάβασε και διάβασε, εισπράττοντας τσιρίδες και γκρίνια, ενώ στο σχολείο στο «διαβάστε» εισπράττω την απαξίωση και την αδιαφορία, ο Κορυδαλλός φαίνεται ότι είναι η λύση: Ανοίγει τα μάτια των ανθρώπων!
Και πως θέλει με το ζόρι να δώσει εξετάσεις; Με απεργία πείνας!Εδώ είναι να βλέπεις τους μαθητές μας στα φαστ-φουντ, μπουκωμένα με κάθε λογής «βρώμικα» να ακούν με γουρλωμένα τα μάτια την είδηση:Κάνει απεργία πείνας για να μορφωθεί!
Και ποιός είναι τούτος που εκτόπισε τη Τρόϊκα και τη Καρντάσιαν από τα πρωτοσέλιδα;Ένας νεαρός που στα δεκάξι του, ξεψύχησε ο καλύτερός του φίλος στην αγκαλιά του. Κάποιος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που έπεσε πάνω στη σφαίρα κάποιου αστυνόμου Κορκονέα στα Εξάρχεια, κατά λάθος. Τότε, πριν πολλές εκλογές, είχαν γίνει ταραχές αλλά τις ξεχάσαμε. Είχαν κάψει την Αθήνα τότε , για ένα νεκρό παιδί. Υπερβολές!
Και τι έκλεψε ο αναρχικός; Δεν πρόκαμε τον πιάσανε! Επί τέλους όμως, πιάσανε και κάποιον! Ενώ (αν ) θυμάστε τους 2000 τις λίστας Λαγκαρντ, του Βατοπέδιου, της Ζήμενς και άλλων ληστών, δίκαια το ψάχνουν ακόμα για να τους πιάσουν, γιατί όλοι αυτοί κάτι έχουν προφτάσει να σπουδάσουν: Πολιτικοί, Νομικοί, Βουλευτές,Παρατρεχάμενοι…
Να πεινάς από την άλλη, για εκδίκηση απέναντι στο σύστημα; Και όλοι αυτοί οι τροφαντοί να πληρώνουν από το υστέρημά τους στα μποντυ-τέτοια , ιδρώνοντας πάνω σε τεχνητούς δρόμους να χάσουν κιλά; Να έχεις να φας , έστω και το φαί της φυλακής, και να το αρνείσαι, ενώ τόσος κόσμος πεθαίνει από πείνα στα παγκάκια;
Άσε που από τους Μπάαντερ-Μάινχοφ έχουμε να ακούσουμε για απεργία πείνας και λευκά κελιά. Αναρχικοί στη Γερμανία, εγκληματίες και αυτοί. Τώρα με τη Μέρκελ βασιλεύει ευτυχώς η δημοκρατία.
Στις 6 Δεκέμβρη είναι η επέτειος που σε καιρό πριν τη κρίση το 2008, ένας νεκρός μαθητής ξεσήκωσε τους νεολαίους και τη χώρα. Πιθανά να συμπέσει τώρα και με το τέλος του νεαρού αναρχικού. Δεν θα ξεσηκωθεί κανένας. Ούτε για να ζήσει , ούτε για να πεθάνει ο Ρωμανός.
Η χοληστερίνη της αποχαύνωσης μας έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Οι νεκροί δίπλα μας αυτά τα χρόνια είναι χιλιάδες. Ένας πάνω, ένας κάτω, δεν αλλάζει την ποιότητα που έχουμε:Οι ίδιοι οι απόγονοι του 21, του 40, του ΕΑΜ και του Πολυτεχνείου.
 Το πρόβλημά μας είναι: πως εμείς συνεχίζουμε να τρώμε, αν και πεθαμένοι;

 Δημοσιεύθηκε το Σάββατο 6-12 στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.