Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι δασικοί υπάλληλοι της Εύβοιας στο Δασικό Χωριό Παπάδων


Στη κατάμεστη αίθουσα του Δασικού χωριού, στους Παπάδες , οι δασικοί υπάλληλοι της Εύβοιας έκοψαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Γενάρη την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Με μια εντυπωσιακή συμμετοχή από κάθε γωνιά της Εύβοιας υπαλλήλων από τα Δασαρχεία και τη Διεύθυνση Δασών της Χαλκίδας , μαζί με εκπροσώπους δασικών συνεταιρισμών και
...συζύγους, βρέθηκαν στο φιλόξενο και ιδιαίτερο για το Δασαρχείο Λίμνης χώρο του δασικού χωριού.

Την πίτα έκοψε η Δέσποινα Κομίλη διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας, συνεπικουρούμενη από τους Δασάρχες του νομού, Γιώργο Σελίμη Δασάρχη Ιστιαίας , Αγγελική Γκοτζαμάνη Δασάρχη Αλιβερίου και Ζωή Κοτρώνη Δασάρχη Λίμνης.
Παρευρέθησαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κλιμακίου Μαντουδίου  Κώστας Ψαρρός, επαγγελματίες που συνεργάζονται με το Δασαρχείο και φυσικά εκπρόσωποι του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Αλεξίου.Ανάμεσα στους πολλούς συνταξιούχους υπαλλήλους και η Φωτεινή Τσιμίδου πρώην διευθύντρια Δασών Εύβοιας. 

Ο Δήμαρχος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και εξήρε τη καλή συνεργασία των υπηρεσιών του Δασαρχείου με το Δήμο , με στόχο τη προστασία του Δάσους.
Η Διευθύντρια Δασών Κα Κομίλη, τόνισε τη σημασία της συλλογικής δουλειάς των υπαλλήλων που κάνει σημαντική και ζωτική  τη παρέμβαση των υπηρεσιών στη προστασία και αξιοποίηση του δασικού πλούτου της Εύβοιας.

Ακολούθησε γλέντι με τη μουσική παρουσία της μπάντας των ανωνύμων από τη Χαλκίδα με τη συμμετοχή του Μαρίνου.

Η φιλοξενία του Δασαρχείου Λίμνης και η οργάνωση από τον Σπύρο Ζίγκιρη ήταν σημεία αναφοράς στους επαίνους των καλεσμένων της εκδήλωσης.Το επόμενο ραντεβού δόθηκε του χρόνου στο Αλιβέρι και το γλέντι έκλεισε τις πρωινές ώρες.
Πάνος Β.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση:




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,