19 Ιανουαρίου 2015

Πελάτες μου!


Του Π Β 


Μια βδομάδα και κάτι ψιλά έμειναν πριν τις ιστορικότερες εκλογές της μεταπολίτευσης.
Η πανωλεθρία των εθελόδουλων φαίνεται βέβαιη, όχι μόνο από τα γκάλοπ  αλλά από τις καθημερινές προεκλογικές κουβέντες στο δρόμο, στη δουλειά , στο καφενείο.Η Ελλάδα και μαζί τα χωριά μας, αλλάζουν και ελπίζουν.
Κυβερνητικοί βουλευτές και υποψήφιοι που τόλμησαν και πέρασαν σαν ψηφοθήρες, αντιμετωπίσθηκαν με απαξίωση και χλευασμό. Ένας κόσμος που έμεινε χωρίς  δουλειά, χωρίς λεφτά, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέλλον, ανασαίνει στη προσμονή της καταδίκης τους.
Από την άλλη το μέιλ κατακλύζεται από φωτογραφίες:
Τα ξαδέρφια σέλφι με Δημάρχους και υπηρεσίες, οι υπόλογοι με δυο τρεις φίλους στις
ταβέρνες. Το πελατειακό καθεστώς της Βόρειας Εύβοιας προσπαθεί να επιβιώσει με τις κατάπτυστες τεχνικές του παρελθόντος:Αγκαζέ με κάποιον που διορίσαμε, μπροστά στο δρόμο που θα σας φτιάξουμε, με το νοσοκομείο που ελπίζετε, με τα όνειρα που σας τάζουμε, με τοπικούς πολιτικούς που βοηθήσαμε…
Γύρω από τους βολευτές της περιοχής δυστυχισμένοι συμπολίτες που στην ανάγκη ζήτησαν δουλειά, μετάθεση, άδεια , εξυπηρέτηση ή κάτι τέλος πάντων που πέρναγε από το χέρι τους και το αντάλλασαν με ψήφους. Παραδίπλα και άλλοι παραδοσιακοί και εναπομείναντες «εξυπηρετητές» που στο όνομα του κοματαρχισμού δεν βλέπουν την αδικία, τη φτώχεια και τη μιζέρια που έχει φέρει τον τόπο μας η μνημονιακή επιλογή και συμπορεύονται.
Φτάνει πια!Οι πελάτες πρέπει να δουν ότι με τη ψήφο τους συνέργησαν στη καταστροφή της χώρας και στην οδύνη των διπλανών τους. Πρέπει τώρα να ξεγαντζωθούν από τα ταξίματα και τις εκβιαστικές υποχρεώσεις και να δώσουν κι αυτοί το τελεσίδικο χτύπημα στον αισχρότερο τρόπο της πολιτικής  που μας έφερε ως εδώ.
Παλαμακατζήδες, σημαιοφόροι, άβουλοι υποστηρικτές, η ώρα της μεταμέλειας είναι και η ώρα της εξιλέωσης.Είναι η ώρα να σταθούν μπροστά στον ΓΑΠ που λέει ότι προδόθηκε και να τον καταγγείλουν.Μπροστά στον Μαραντώνη που τάζει 770.000 θέσεις εργασίας στο ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους που έφτιαξε και να τον κράξουν. Μπροστά στο Βαγγέλα που ξαναθέλει να γίνει εγγυητής της προδοσίας και να τον ξαποστείλουν. Μπροστά στους Πάγκαλους του νεοφιλελευθερισμού και να αξιώσουν, όπως αυτοί υποσχέθηκαν, να αυτοκτονήσουν αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.
Αυτές τις μέρες δεν είναι ηθική ικανοποίηση μόνο η εκλογική ήττα των υπευθύνων. Είναι προϋπόθεση της αλλαγής και της ανατροπής η απαγκίστρωση από το άρμα του ξεπουλήματος της Ελλάδας και όλων αυτών που μέχρι χτες είχαν συνοδοιπόρους. Αν υπήρχε πολιτική καταδίκη θα έπρεπε να ξεκινά από τη τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στη συγκυβέρνηση που ξετίναξε τη μπάνκα, βυθίζοντας τους δήμους μας στην απόγνωση. Θα έπρεπε να υπάρχει αφορισμός από τις εκκλησίες απέναντι σε αυτούς που φτιάξαν τόσους φτωχούς για να γελούν οι τραπεζίτες και να το παίζουν οι ίδιοι χριστιανοί.

Οι εκλογές από μόνες τους δεν αλλάζουν τίποτα αν δεν αλλάξουμε εμείς. Ένας κόσμος που σκέφτεται δεν μπορεί να μένει πελάτης σε σαπιοταβέρνες. Ακόμα κι αν αυτές τον κινάγανε με το ντουφέκι.
Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 17-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.