Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πελάτες μου!


Του Π Β 


Μια βδομάδα και κάτι ψιλά έμειναν πριν τις ιστορικότερες εκλογές της μεταπολίτευσης.
Η πανωλεθρία των εθελόδουλων φαίνεται βέβαιη, όχι μόνο από τα γκάλοπ  αλλά από τις καθημερινές προεκλογικές κουβέντες στο δρόμο, στη δουλειά , στο καφενείο.Η Ελλάδα και μαζί τα χωριά μας, αλλάζουν και ελπίζουν.
Κυβερνητικοί βουλευτές και υποψήφιοι που τόλμησαν και πέρασαν σαν ψηφοθήρες, αντιμετωπίσθηκαν με απαξίωση και χλευασμό. Ένας κόσμος που έμεινε χωρίς  δουλειά, χωρίς λεφτά, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέλλον, ανασαίνει στη προσμονή της καταδίκης τους.
Από την άλλη το μέιλ κατακλύζεται από φωτογραφίες:
Τα ξαδέρφια σέλφι με Δημάρχους και υπηρεσίες, οι υπόλογοι με δυο τρεις φίλους στις
ταβέρνες. Το πελατειακό καθεστώς της Βόρειας Εύβοιας προσπαθεί να επιβιώσει με τις κατάπτυστες τεχνικές του παρελθόντος:Αγκαζέ με κάποιον που διορίσαμε, μπροστά στο δρόμο που θα σας φτιάξουμε, με το νοσοκομείο που ελπίζετε, με τα όνειρα που σας τάζουμε, με τοπικούς πολιτικούς που βοηθήσαμε…
Γύρω από τους βολευτές της περιοχής δυστυχισμένοι συμπολίτες που στην ανάγκη ζήτησαν δουλειά, μετάθεση, άδεια , εξυπηρέτηση ή κάτι τέλος πάντων που πέρναγε από το χέρι τους και το αντάλλασαν με ψήφους. Παραδίπλα και άλλοι παραδοσιακοί και εναπομείναντες «εξυπηρετητές» που στο όνομα του κοματαρχισμού δεν βλέπουν την αδικία, τη φτώχεια και τη μιζέρια που έχει φέρει τον τόπο μας η μνημονιακή επιλογή και συμπορεύονται.
Φτάνει πια!Οι πελάτες πρέπει να δουν ότι με τη ψήφο τους συνέργησαν στη καταστροφή της χώρας και στην οδύνη των διπλανών τους. Πρέπει τώρα να ξεγαντζωθούν από τα ταξίματα και τις εκβιαστικές υποχρεώσεις και να δώσουν κι αυτοί το τελεσίδικο χτύπημα στον αισχρότερο τρόπο της πολιτικής  που μας έφερε ως εδώ.
Παλαμακατζήδες, σημαιοφόροι, άβουλοι υποστηρικτές, η ώρα της μεταμέλειας είναι και η ώρα της εξιλέωσης.Είναι η ώρα να σταθούν μπροστά στον ΓΑΠ που λέει ότι προδόθηκε και να τον καταγγείλουν.Μπροστά στον Μαραντώνη που τάζει 770.000 θέσεις εργασίας στο ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους που έφτιαξε και να τον κράξουν. Μπροστά στο Βαγγέλα που ξαναθέλει να γίνει εγγυητής της προδοσίας και να τον ξαποστείλουν. Μπροστά στους Πάγκαλους του νεοφιλελευθερισμού και να αξιώσουν, όπως αυτοί υποσχέθηκαν, να αυτοκτονήσουν αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.
Αυτές τις μέρες δεν είναι ηθική ικανοποίηση μόνο η εκλογική ήττα των υπευθύνων. Είναι προϋπόθεση της αλλαγής και της ανατροπής η απαγκίστρωση από το άρμα του ξεπουλήματος της Ελλάδας και όλων αυτών που μέχρι χτες είχαν συνοδοιπόρους. Αν υπήρχε πολιτική καταδίκη θα έπρεπε να ξεκινά από τη τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στη συγκυβέρνηση που ξετίναξε τη μπάνκα, βυθίζοντας τους δήμους μας στην απόγνωση. Θα έπρεπε να υπάρχει αφορισμός από τις εκκλησίες απέναντι σε αυτούς που φτιάξαν τόσους φτωχούς για να γελούν οι τραπεζίτες και να το παίζουν οι ίδιοι χριστιανοί.

Οι εκλογές από μόνες τους δεν αλλάζουν τίποτα αν δεν αλλάξουμε εμείς. Ένας κόσμος που σκέφτεται δεν μπορεί να μένει πελάτης σε σαπιοταβέρνες. Ακόμα κι αν αυτές τον κινάγανε με το ντουφέκι.
Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 17-1-2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,