Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

δελτίο επιδείνωσης καιρού


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΤΟΠΙΚΟ  ΟΡΓΑΝΟ 
 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ

Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ (Ελληνικό, 08-02-2015/1200 B - Α.Α. 2/2015), παρακαλούμε τους δημότες μας να αποφεύγουν:
1. Τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση ανάγκης όλα τα οχήματα να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. 
2. Την στάθμευση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους, σε όλους τους οικισμούς, και αυτή να γίνεται κατόπιν οδηγιών των Δημοτικών και Τοπικών Προέδρων έτσι ώστε ο εκχιονισμός να πραγματοποιείτε χωρίς προβλήματα.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΕΛΙΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


87 55555
WOGR91 LGAT 081000 
ΑΜΕΣΟ 
ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ 
Ελληνικό, 08-02-2015/1200 B 
Α.Α. 2/2015 
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (08-02-2015) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Α. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ, ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. (ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (09-02-2015) ΣΤΙΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ). 
Β. ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-02-2015) Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΑ 8 ΜΕ 10 ΜΠΟΦΟΡ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10-02-2015) ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΑ 9 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11-02-2015). 
Γ. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-02-2015) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-02-2015) ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10-02-2015) ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. 
Δ. Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΥΦΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10-02-2015) ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11-02-2015), ΟΜΩΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-02-2015) ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10-02-2015) ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ. 
ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ 
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν