16 Απριλίου 2015

η Νατάσσα Φούρναρη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νατάσσα Φούρναρη

Κατάθεση προσωπικής μαρτυρίας:
Σεπτέμβρης 2012. Η συμμορία της χρυσής αυγής, παντοδύναμη τότε και ασύδοτη, κάνει επίδειξη δύναμης στη βόρεια Εύβοια. Στην εμποροπανήγυρη της Ιστιαίας, με επικεφαλής τον γνωστό βουλευτή – και νυν υπόδικο – Μίχο, τραμπουκίζει τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, απαγορεύοντάς τους τη συμμετοχή στη σχετική δημοπρασία του δήμου, ενώ η δημοτική αρχή – υπό τη διοίκηση τότε του κρυπτοχουνταίου Χριστοφή – αναγορεύει τα χρυσαύγουλα σε φύλακες της χρηματαποστολής του δήμου.
Τον επόμενο χρόνο – Σεπτέμβρης του 2013 λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσα – μια χούφτα ψυχωμένα παιδιά από την Ιστιαία και την Αιδηψό, στήνουν μια αντιφασιστική πρωτοβουλία και αποφασίζουν να αντισταθούν αυτή τη φορά στην οργανωμένη πρόκληση που θα έστηνε και πάλι, με αφορμή την ετήσια
εμποροπανήγυρη, η ναζιστική συμμορία.
Κόντρα στην «σιωπή» και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας απευθύνονται στην εισαγγελία Χαλκίδας και απαιτούν αυτή τη φορά ενεργοποίηση της αστυνομίας και των δημοτικών αρχών. Μάταια, βεβαίως. Απευθύνονται τότε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (ναι αυτή που ο βενζινάς δεν έχει, λέει, ξαναδεί στην Αιδηψό). Ανεβαίνει πάνω η Ζωή, συναντιέται με τα παιδιά, στην Αίγλη της Αιδηψού, με φτωχικό τσιπουράκι και φιστίκι, συζητάει μαζί τους με τις ώρες και το άλλο πρωί, ο οδοστρωτήρας Ζωή κάνει παράσταση στον αστυνομικό διευθυντή, στον δήμο και τα σκυλιά δεμένα. Επαναλαμβάνω, ΠΡΙΝ τη δολοφονία του Φύσσα. Οι συμμορίτες δεν τόλμησαν να επαναλάβουν τους τραμπουκισμούς τους.
Και έχουν το θράσος, τα θρασίμια, να την κατηγορούν και για φιλοχρυσαυγίτισσα. Ουστ ρε!!!
via Βαγγέλης Αντωνίου

...Εκείνο το βράδυ η Ζωή μας έδωσε δύναμη...
Όπως συνέχισε να μας δίνει, όταν με την βοήθειά της άνοιξαν και άλλοι φάκελοι στην περιοχή μας!
Οφείλω κι εγώ να επαναλάβω, ΠΡΙΝ τη δολοφονία Φύσσα, τότε που ήμασταν οι γραφικοί της περιοχής, τότε που το κείμενό μας ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί θίξαμε δήθεν του νοικοκυραίους, ΤΟΤΕ η Ζωή ήταν δίπλα μας!!!!

από το φμπ της 
Νατάσσας Φούρναρη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.