20 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ


Την Παρασκευή 17 Απριλίου επισκέφτηκαν το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Φάνη Σπανό, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Κελαϊδίτη και Δημήτρη Βουρδάνο, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κοντζιά.
Αρχικώς και παρουσία του Βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμου Κεδίκογλου, της Δημάρχου κ. Λίνας Ευσταθίου – Σπανού, φορέων και παραγόντων τη Αυτοδιοίκησης επισκέφτηκαν τα έργα της Περιφέρειας που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός του Δήμου και συγκεκριμένα την «Παράκαμψη Γιάλτρων», προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ, την «Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού», προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ και την «Αναστήλωση του κτιρίου Κύμα» προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Οι υπηρεσιακοί
παράγοντες και οι εκπρόσωποι των αναδόχων ενημέρωσαν για την εξέλιξη των έργων και διαβεβαίωσαν για την ταχεία και ομαλή τους πορεία με δεδομένη την απρόσκοπτη χρηματοδότηση που εξασφαλίζει η Περιφερειακή Αρχή.
Ακόμη, επισκέφτηκαν τις καταπτώσεις στην είσοδο του χωριού Ήλια, οι οποίες για τρίτη φορά φέτος αποκαθίστανται από την Περιφέρεια. Με δεδομένη την ανάγκη για οριστική λύση του προβλήματος, αλλά και το τεράστιο κόστος (άνω των 20.000.000) για προστασία σε όλο το μήκος του δρόμου, εξετάζεται η δυνατότητα κατάτμησης του έργου κι ιεράρχησης των πλέον επικινδύνων θέσεων, ώστε να αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση.
Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο έργο της συντήρησης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε διάφορες θέσεις εντός των ορίων του Δήμου, όπως ενδεικτικά στα τμήματα «Ροβιές – Βουτάς – Ιστιαία» και «Ιστιαία – Κοκκινομηλιά» με σκοπό την αποκατάσταση του οδοστρώματος στις πληγείσες από τα καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο θέσεις του οδικού δικτύου. Ακολούθως, ο Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε εφ' όλης της ύλης ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Ιστιαία. 
Στη συνέχεια, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, όπου παρουσιάστηκε από τον Περιφερειάρχη και στελέχη της Διαχειριστική Αρχής το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2019. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός των ορίων του Δήμου και ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. και πολιτών με τους οποίους συνομίλησαν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης.
Η επίσκεψη στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού συνεχίστηκε με συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Ο Κώστας Μπακογιάννης συνάντησε τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ένωση Ξενοδόχων Αιδηψού και συζήτησαν τον τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας και εν γένει τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αγορά. Ο Φάνης Σπανός συνάντησε τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ωρεών με τους οποίους συζήτησαν τα ζητήματα της δημιουργίας χώρου έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής, αλλά και της προστασίας του μνημείου «Ταύρος». Ακόμη, συνάντησε τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων της περιοχής και αφού τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συνδρομή τους στο δύσκολο έργο των εκχιονισμών, συζήτησαν για την εξέλιξη της συνεργασίας τους με την Περιφέρεια, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα του κλάδου.
Ο Γιώργος Κελαϊδίτης και ο Δημήτρης Βουρδάνος συναντήθηκαν διαδοχικά με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Αιδηψού και Ταξιάρχη και εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Συνομίλησαν σχετικώς με το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2015, για τις δυνατότητες ίδρυσης σφαγείου στην περιοχή, αλλά και για τις ανάγκες των παραγωγών που θα καλύψει το νέο ΠΑΑ 2014-2020. Οι συναντήσεις έγιναν στο Δημαρχείο, παρουσία και της Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού.
Στο τέλος της ημέρας οι αιρετοί της Περιφέρειας επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κυνηγετικού Συλλόγου και ξεναγήθηκαν από το Διευθυντή κύριο Γιάννη Παπακωνσταντίνου και τη γραμματέα του Συλλόγου.
Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας · Λ. Χαϊνά 93 · Χαλκίδα, Εύβοια 341 00 · Greece


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.