27 Απριλίου 2015

N. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ:ΑΜΕΣΟΣ ΚΥΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ

                          
ΑΠΟΚΟΠΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ

 Πριν από λίγες ημέρες, στις 11.03.2015 το επαρχιακό δίκτυο ΑΙΔΗΨΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ και συγκεκριμένα τμήμα αυτής μεταξύ ΛΙΜΝΗΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ υπέστη κατολισθήσεις με αποτέλεσμα ΔΙΑΚΟΠΗ κυκλοφορίας σε αυτόν τον κύριο οδικό άξονα. Τέτοιες κατολισθήσεις συμβαίνουν σχεδόν ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ, διακόπτοντας την επικοινωνία προς τις σημαντικές πόλεις της Αιδηψού και της Λίμνης, δημιουργώντας ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ασφάλειας συγκοινωνιών αφού η Επαρχιακή αυτή Οδός
ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ οδοφωτισμού ενώ η πτώση ΒΡΑΧΩΝ προκαλούν σωρεία ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ. Η διακοπή στη συγκοινωνία απεκατεστάθη 6 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, με την ΑΠΛΗ μετακίνηση των βράχων στο ΠΛΑΙ. Ωστόσο ο ΚΥΡΙΟΣ και ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑΣ αυτός οδικός άξονας ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, αφού αναπάσα στιγμή δύνανται να ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΡΑΧΟΙ με κίνδυνο ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ.
Η εν λόγω Εθνική Οδός Β΄ Τάξης αποτελεί πρωτεύον επαρχιακό επαρχιακό δίκτυο. Την ευθύνη κατασκευής, επισκευής και συντήρησης της άνω Οδού, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του ν. 3155/1955, ως ισχύει σήμερα, έχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως διάδοχο νομικό πρόσωπο της Νομαρχίας Εύβοιας, που επόπτευε το Ταμείο Οδοποιίας.
Πράγματι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει ήδη στον τρέχοντα προϋπολογισμό της εκτελούμενη σύμβαση συντήρησης κι επισκευής του επαρχιακού δικτύου της Εύβοιας, που έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΥΒΟΚΑΤ Α.Ε. με διαθέσιμο κονδύλι 3.600.000 €.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριοι Υπουργοί:
1)Τι προτίθεσθε να πράξετε προκειμένου να ελέγξετε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ή άλλα αρμόδια νομικά πρόσωπα, ή υπηρεσίες, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ προβαίνουν άμεσα σε ΘΩΡΑΚΙΣΗ είτε με πλέγμα, είτε με άλλο τρόπο της επικίνδυνης πλαγιάς εγγύς της επαρχιακής Οδού, ώστε να ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΚΥΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΒΡΑΧΩΝ ΚΙ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ.

Αθήνα     14/04/2015                                                                         
 Ο   ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

          

             NΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ 

 ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ: Α) Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
                                                              Β) Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.