26 Μαΐου 2015

Η ΗΡΑ σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Το Φιλοζωικό Σωματείο της Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ», παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση, φροντίζει πάνω απ’ όλα με κάθε δυνατό μέσο και με προσωπικές θυσίες, για την προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων της περιοχής.
Το περασμένο Σάββατο 23 Μαΐου, συμμετείχε ενεργά, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), παρουσία πολλών Φιλοζωικών Σωματείων και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.


Στη συνάντηση, αναφέρθηκαν  καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι Φιλοζωικές οργανώσεις όπως:

1.πεδία δράσης των φιλοζωικών συλλόγων μας
2. αναγκαιότητα αναπροσαρμογής αυτής .
3. ενασχόληση και με τα άλλα ζώα.
4. σύλλογοι και καταφύγια
5. δήμοι και καταφύγια
6 υιοθεσίες/ ευθανασίες.

Η Πρόεδρος της ΗΡΑΣ Λίλα Ευθυμιοπούλου, από νωρίς έφθασε στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα και αφού συνομίλησε και με άλλους εκπροσώπους Σωματείων, ανέπτυξε τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΗΡΑ στη βόρεια Εύβοια, εκ των οποίων η ανάγκη ίδρυσης δημοτικού κτηνιατρείου, ώστε να υπάρξει η αναγκαία υποδομή για το επιστημονικό προσωπικό και να παραχθεί με αυτό τον τρόπο ένα έργο πιο αποτελεσματικό. 

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη στήριξης σε κάθε είδους βοήθεια στους εθελοντές του σωματείου που αφορά εμβολιασμούς, στειρώσεις, σίτιση των αδέσποτων και στην άμεση δρομολόγηση μιας δυνατής εκστρατείας ενημέρωσης με ειδικά φυλλάδια και αφίσες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών των δύο Δήμων. 
Η Πρόεδρος της ΗΡΑΣ, υποστήριξε ότι οι δήμοι της Βόρειας Εύβοιας (Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας, Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού), πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κωλυσιεργούν.

Καθημερινά, χάνεται πολύτιμος χρόνος εις βάρος των ζώων. Δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά δηλητηρίασης από φόλες καθώς και οι πολυάριθμες πλέον… εγκαταλείψεις ζώων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η επικοινωνία μεταξύ των Προέδρων και των Μελών όλων των Φιλοζωικών Σωματείων που παρευρέθησαν στη συνάντηση (Σύλλογοι ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΘΗΝΩΝ) ήταν άριστη, ζεστή και εποικοδομητική!

Η ΗΡΑ ευχαριστεί από καρδιάς την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο (ΠΦΠΟ) Νατάσα Μπομπολάκη, την Γραμματέα (ΠΦΠΟ) Μαρία Χουστουλάκη, όλους τους Προέδρους και τα Μέλη των Σωματείων που παρευρέθησαν σε αυτή την όμορφη συνάντηση. 

Με την ευχή τα όσα είπαμε, σύντομα να γίνουν πράξη για ένα καλύτερο μέλλον για τα αδεσποτάκια και όλα τα ζωάκια που υποφέρουν. 


Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας 
ΗΡΑ

mobile: 6987920937
email: filozoikosomateiohra@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.