Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 03.06.2015


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, η οποία θα γίνει στο Δημαρχείο Ιστιαίας – Αιδηψού, στην Ιστιαία, στις 03 του μηνός Ιουνίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00, με θέματα ημερήσιας διάταξης :
1)Επί της υπ’ αριθμ.111/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα:΄΄Παράταση
σύμβασης μίσθωσης κτιρίου ιδιοκτησίας ΄Ενωσης Αγροτικών Συν/σμών Ευβοίας στην Ιστιαία, για την στέγαση της Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας του Δήμου΄΄.(εισηγήτρια η Κα Μαρία-Μυρτώ Παπαϊωάννου).
2)Επί της υπ’ αριθμ.94/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα:΄΄Παράταση σύμβασης μίσθωσης κτιρίου ιδιοκτησίας Αικατερίνης Κουκούρα συζ.Γεωργίου στα Λ.Αιδηψού, για την στέγαση των Υπηρεσιών του Κ.Ε.Π. της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού΄΄.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
3)Επί της υπ’ αριθμ.93/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα:΄΄Παράταση σύμβασης μίσθωσης κτιρίου ιδιοκτησίας Ιωάννη & Ειρήνης Γκέκα στο Πευκί, για την στέγαση των Υπηρεσιών του Κ.Ε.Π. της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίου΄΄.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
4) Επί της υπ’ αριθμ.96/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα: «Επί εγγράφων του ΔΕΔΔΗΕ, με αρ.πρωτ.50149/28-4-2015, 50939/11-3-2015 και 51987/22-4-2015,με θέμα : ΄΄Χορήγηση μιας νέας παροχής ισχύος 25 kYA (Νο 2) με αριθμό παροχής 43825871 για τη σύνδεση με το Δίκτυο Διανομής Χαμηλής Τάσης του ακινήτου/εγκατάστασης που βρίσκεται στη διεύθυνση ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΙΟΥ΄΄ και ΄΄Παραλλαγή-μετατόπιση δικτύου΄΄».(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
5)Επί των υπ’ αριθμ.86 και 104/2015 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα:΄΄Σύνταξη σχεδίου τροποποίησης προυπ/σμού έτους 2015΄΄.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
6)Επί της υπ’ αριθμ.105/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα:΄΄Κανονιστική απόφαση για τη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης Λουτρών Αιδηψού – συνδέσεις ακινήτων που δεν έχουν γίνει εργασίες κατασκευής φρεατίου και εξωτερικής διακλάδωσης (σύνδεση με κεντρικό δρόμο)΄΄.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
7)Επί της υπ’ αριθμ.101/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα:΄΄Επί αίτησης Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας, για οικονομική ενίσχυση΄΄.(εισηγήτρια η Κα Μαρία-Μυρτώ Παπαϊωάννου).
8)Επί της υπ’ αριθμ.102/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, με θέμα:«Επί αίτησης Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Ιστιαίας ΄΄ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ΄΄, για οικονομική ενίσχυση».(εισηγήτρια η Κα Μαρία-Μυρτώ Παπαϊωάννου).
9)Επί εγγράφου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Ευβοίας, με αρ.πρωτ.39350/3661/23-3-2015, με θέμα:΄΄Αποδοχή δακοκτονίας΄΄.(εισηγήτρια η Κα Πρόεδρος).
10)Επί εγγράφου του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού Ν.Ευβοίας της Α.Δ.Θ.Σ.Ε.,με αρ.πρωτ.1350/77447/5-5-2015, με θέμα:΄΄Υπόδειξη εκπροσώπων για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας και Επιθεώρησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Νομό Ευβοίας για το 2015΄΄.(εισηγητής ο κ.Δημήτριος Αγγελόπουλος).
11)΄Ανοιγμα τραπεζικού λογ/σμού στο όνομα του Κληροδοτήματος ΄΄ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ ΤΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ΄΄.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
12)Επί αιτήσεων πολιτών σχετικά με μείωση τελών και εισηγήσεων αρμόδιας Υπηρεσίας Τμήματος Εσόδων και Περιουσίας Δήμου.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
13)Επί αιτήσεων πολιτών, σχετικά με επιστροφή χρημάτων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. (εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
14)Χορήγηση και ανανέωση αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Σελίμης).
15)΄Ανοιγμα λογαριασμού σε Τραπεζικό ΄Ιδρυμα για την κατάθεση χρημάτων Κληροδοτήματος Αποστόλου Μόσχου(σχετ.η 115/2015 Α.Δ.Σ.)-(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
16)Επί της από 26-5-2015 επιστολής της ΄΄ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ-Π.ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ΄΄, με θέμα:΄΄Αίτημα διαπραγμάτευσης μίσθωσης της εταιρείας COSMOTE΄΄.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Παπαδόπουλος).
17)Επί εγγράφου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών,Περ/ντος & Πολεοδομίας, με αρ.πρωτ.5264/27-4-2015, με θέμα: «Διαβίβαση της υπ’ αριθμ.9/2015 μελέτης ΄΄Περιβαντολογικών Επιπτώσεων΄΄ για το έργο ΄΄Ανόρυξη γεωτρήσεων στην Δ.Ε.Ωρεών για την ύδρευση των Λουτρών Αιδηψού΄΄».(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Ζουπανιώτης).
18)΄Ιδρυση λαϊκής αγοράς στην περιοχή Λ.Αιδηψού.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Ζουπανιώτης).
19)Επί αίτησης της Κας Ανδρομάχης Μπαλαλά, σχετικά με παραχώρηση ομπρελών και ξαπλωστρών για την εξυπηρέτηση λουομένων, πλησίον του καταστήματός της, στον Οικισμό Αγίου Νικολάου Αιδηψού. (εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Ζουπανιώτης).
20)Πρόγραμμα τουριστικής προβολής Δήμου.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Καψοράχης).
21)Επί του 3ου/16-3-2015 Πρακτικού του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), σχετικά με τη νομιμοποίηση της θέσης του περιπτέρου Κας Αικατερίνης Πραμμάτια ή μετακίνησης σε άλλη θέση, στο Πευκί.(εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ.Ζουπανιώτης).
22)Επί της υπ’ αριθμ.81/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με θέμα:΄΄Ορισμός θέσεων καντινών, στάσιμου εμπορίου, περιπτέρων΄΄.
23)Επί αίτησης του κ.Χαραλάμπους Χρυσανθόπουλου του Βασιλείου, για χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης ποδηλάτων, στην Αιδηψό.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Αγγελική Κούκουζα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν