2 Ιουνίου 2015

Ευρώ,δραχμή,χρυσός ή αυγά;


Του Π  Β 


Μέσα στο σκηνικό των πανελλαδικών εξετάσεων, η σοβαρότητα της πολιτικής περνά σε δεύτερη μοίρα. Η δοκιμασία του νέου υπουργείου παιδείας με τις παλιές δομές, δεν έφερε μια εντυπωσιακή αλλαγή. Θέματα επιεικώς εκτός βιβλίου και σχολικών δυνατοτήτων, θέματα που φωτογραφίζουν φροντιστηριακά βοηθήματα , θέματα που πιστοποιούν την ανάγκη της ακριβής φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Μετά για εξισορρόπηση, θέματα βγαλμένα από σελίδες σχολικών βιβλίων , πανεύκολα σε σχέση με τα άλλα και …τούμπαλιν.
Η αναμόρφωση των εξετάσεων, του εκπαιδευτικού συστήματος γράφει ξανά την ίδια επαναλαμβανόμενη ιστορία. Και τα αποτελέσματα τα βλέπεις καθημερινά στη πολιτική σκηνή.
Έτσι το να βλέπει κανείς τη Ντόρα στο ΣΚΑΙ να εκμυστηρεύεται ότι του Αγίου Πνεύματος θα γίνει στην Ελλάδα της …Κύπρου , πάλι σου δημιουργεί μια ανησυχία μήπως απλά η
Ντόρα προειδοποιεί ή απλά η Ντόρα παίζει «πάμε στοίχημα» με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ή Σωστό-Λάθος.Αν της κάτσει θα πει εγώ το είπα, αν δεν της κάτσει ποιος θα το θυμάται;
Η επίλυση της δύσκολης άσκησης μπαίνει στον Βαρουφάκη. Όλα τα χρεωκοπημένα κανάλια αναδημοσιεύουν την ίδια γελοιογραφία της Καθημερινής που τον θέλει να κάνει λάθος στο ΦΠΑ, άσχετα αν το έχει διορθώσει. Ας γελάσουμε λίγο μαζί του. Έτσι κι αλλιώς ο Πορτοτέτοιος ή ο Πρετεντίνος σίγουρα τα ξέρουνε καλύτερα: Πώς να βγάζουμε λεφτά ενώ είμαστε χρεωκοπημένοι.
Ο Κοντονής θα έβγαζε το ποιοτικό ελληνικό ποδόσφαιρό έξω από τη ΦΙΦΑ. Χιλιάδες αγνοί φίλαθλοι από μόνοι τους, στις άδειες εξέδρες πια των γηπέδων, τραγούδησαν αυτόβουλα το σύνθημα, «είσαι μ… Κοντονή, οε οε οε». Μετά αφού έγινε ο νόμος , δεν έφυγε η Ελλάδα από τον κόσμο, συνέβη το αναπάντεχο: Δεκάδες μέλη της προϊσταμένης αρχής, της ΦΙΦΑ πιάστηκαν από το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FBI στην ΕΛΒΕΤΙΑ για πλιάτσικο εκατομμυρίων , εις βάρος ηλιθίων που πιστεύουν στην ακεραιότητα του “Πάμε στοίχημα” κλπ, κλπ. Κανένα σύνθημα στα γήπεδα πια. Καμία συγνώμη.
Τέλος σε πανελλήνια μετάδοση , για πρώτη φορά στα χρονικά, οι νέοι υπεύθυνοι της ΕΡΤ που ξαναάνοιξε, απολογούνται και ανακρίνονται ενώπιον του Ελληνικού λαού. Και πάλι η άτιμη η Ζωή να τους ρωτά και να ξαναρωτά, ερωτήσεις κρίσεως , άσχετα με το τι κουστούμι φοράνε, ποια κολόνια τους αρέσει  ή με ποιαν πήγαν το προηγούμενο βράδυ. Τι θεατρικό κι αυτό ρε παιδί μου, αντί να βλέπουμε Μενεγάκη και Πανιά, που μας εξυψώνουν σα λαό.
Τελευταία έπαψε να με απασχολεί αν θα έχω κάθε Δευτέρα ευρώ ή δραχμή στη τσέπη μου. Ακόμα και η χρυσή μου βέρα μοιάζει ανήμπορη κι ανεπαρκής μπροστά στην επιβίωση μιας ζωής. Επενδύω ότι έχω στον χαμογελαστό μου μανάβη, τον ακούραστο μπακάλη και τον φινετσάτο κρεοπώλη. Το ΑΟΘ είναι το τελευταίο μάθημα των πανελλαδικών και το δίνουν ελάχιστοι. Για την οικονομία γνωρίζουν ακόμα λιγότεροι, αλλά περισπούδαστοι είναι όλοι.
Θα  ‘θελα να αρκούμαστε να μαζεύουμε αυγά. Όταν κλουβιαίνουν γίνονται συναρπαστικά στο πέταμα. Και τότε η χαρά δε λογίζεται με δραχμή ή ευρώ, με χρυσό ή με δολάριο. Είναι αξία, ανεκτίμητη.

 Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 30-5-2015Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.