6 Ιουνίου 2015

Λιχάδα-Καθαρισμός Ακτών με τη συμμετοχή μαθητών


Σήμερα, Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015,  πραγματοποιήθηκε στον δήμο Λουτρών Αιδηψού-Ιστιαίας και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Κάβος του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, Καθαρισμού Ακτών με τη συμμετοχή μαθητών του  Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου Λιχάδας.  Ο καθαρισμός αυτός υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Λιμεναρχείου Λουτρών
Αιδηψού, την παράλληλη υποστήριξη της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και τη συμμετοχή των εθελοντών του ξενοδοχείου Club Med.
Με την παράλληλη καταγραφή των απορριμμάτων από τους εθελοντές, συγκεντρώθηκαν πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευσή τους, βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος της ρύπανσης. Οι συμμετέχοντες συνέλεξαν και αφαίρεσαν από την παραλία κυρίως: πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, φελιζόλ, τενεκεδάκια αναψυκτικών, αποτσίγαρα, γυαλιά και χαρτιά.
Ευχαριστούμε τον κ. Λιμενάρχη , Πλωτάρχη κ. Δανίκα Σωτήρη και τον Αρχικελευστή Σακκαγιάννη Ευάγγελο που παρευρέθηκαν και συντόνισαν όλη την προσπάθεια διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τους εθελοντές του Club Med, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και γενικότερα όλους όσους συμμετείχαν στη δράση αυτή δίνοντάς μας την ευκαιρία να στείλουμε ακόμη μια φορά ένα μήνυμα για την αξία του εθελοντισμού.
Ο βασικός  στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση  μαθητών και πολιτών  στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος  από τα απορρίμματα, αλλά παράλληλα επιτυγχάνεται και ένας πολύ ικανοποιητικός καθαρισμός σε παραθαλάσσιους κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και ακτές .
Φεύγοντας, όλοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη δράση με τη διαπίστωση, ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι αυτό που οφείλει ο καθένας στον τόπο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.