Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπάρχει η ώρα μηδέν;


Του Πάνου Β. 

Ένας κόσμος που ζει στην Ελλάδα τη περασμένη Κυριακή ψήφισε με 61% ΟΧΙ σε μια περίπλοκη ερώτηση, που ο ίδιος διάβασε με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο.
Όχι στους εκβιασμούς, Ναι στην αξιοπρέπεια. Το συγκεκριμένο ποσοστό δεν στάθηκε ικανή να το προβλέψει ούτε η Αυγή , δίνοντας 50-50 στις προβλέψεις της , ούτε οι περιχαρείς ευρώπληκτοι , που από την ανατροπή της κυβέρνησης κατέληξαν στο περήφανο «Σαμαράς-έξιτ» και ψάχνονται.
Μετά το αποτέλεσμα ήρθαν οι ερμηνείες. Οι ψηφοφόροι ήθελαν έτσι, εννοούσαν αλλιώς κλπ κλπ, προσπαθώντας ο καθένας να φέρει το αποτέλεσμα στα μέτρα του. Ακόμα και ο ΣΕΒ που έλεγε ότι το ΟΧΙ είναι εκτός ευρώ, την άλλη μέρα το άλλαξε και έλεγε ότι το ΟΧΙ είναι εντός ευρώ , μαζί με λοιπούς τεθλιμμένους συγγενείς.
Τώρα πάμε ολοταχώς προς την «ώρα Μηδέν». Αυτή της Κυριακάτικης ναι ή όχι συμφωνίας.

Αυτή τη συμφωνία που διαπραγματεύεται η ισχυρότερη κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων, η κυβέρνηση που εμπιστεύτηκε περισσότερο το λαό από τις Κασσάνδρες. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, που μιλώντας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εκθειάστηκε από εχθρούς και φίλους , ενώ άκουσε την «Ελληνίδα»  Σπυράκη να λέει στο Γιούνκερ ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη του.Τη κυβέρνηση που δέχτηκε τα συγχαρητήρια λαών και κινημάτων της γης και ανάμεσά τους το μήνυμα του κολοσσού της παγκόσμιας Αντίστασης, Φιντέλ Κάστρο.
Ποτέ άλλοτε το ελληνικό ζήτημα δεν ήταν τόσο διεθνοποιημένο. Η Ελλάδα καθημερινά στα πρωτοσέλιδα της παγκόσμιας επικαιρότητας , η Ελλάδα που υποφέρει από τη λάθος λιτότητα και τους αδίστακτους εκβιαστές δανειστές.
Ο νικητής των εκλογών, αντί να καβαλήσει το καλάμι του και να ταπεινώσει τους αντιπάλους του, τους καλεί και παίρνει την εθνική συναίνεση. Όλων, πλην των ταλαίπωρων. Προσφέρεται για μια συμφωνία ή ασυμφωνία σαν λαός, απέναντι στον ανήθικο καπιταλισμό που κυβερνά τον κόσμο.
Η ώρα μηδέν λοιπόν φτάνει. Δεν προφητεύω τη νομισματική μας Δευτέρα. Όμως πιστεύω ότι όποια και να είναι αυτή ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά υπάρχει δρόμος. Υπάρχουν και κυβερνώντες που δεν μας πούλησαν σαν δουλοπαροικία, υπάρχει κι ο κόσμος πέρα από την Εκάλη και τη Πολιτεία, που θα ξανακαθορίσει τις εξελίξεις.
Ό Ελληνικός λαός που ήδη έχει ξεπουληθεί από ένα κομμάτι του, που πήρε τις καταθέσεις του, τις έβαλε στο μαξιλάρι ή τις χάρισε στους ξένους εκβιαστές, γκρεμίζοντας τις «δικές του» τράπεζες. Τα λεφτά μου και η Ελλάδα μου είναι διαφορετικά; Θυμάται κανείς τους μαυραγορίτες της κατοχής και τις πρακτικές τους; Η προδοσία έχει γκρίζες ζώνες, που για αυτές δεν μιλάει κανείς.
Ο ελληνικός λαός αποκτά πλειοψηφίες που δεν καταλαβαίνουν από ώρες Μηδέν. Η Ελπίδα γεννήθηκε, υπάρχει και αντρωμένη προχωρά εμπρός, απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Θα νικήσουμε, άσχετα αν πολλοί αυτό δεν το καταλαβαίνουν.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 11-7-2015
Γράφτηκε πιο πριν....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν