10 Αυγούστου 2015

«ΗΡΑ»:Ο κόμπος έφτασε στο χτένιΤο Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ» αναστέλλει τη δράση του 
Μετά τους Φιλοζωικούς Συλλόγους Χανίων και η «ΗΡΑ» αποφάσισε να αναστείλει τη δράση της. 
Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας, σταματούν την περίθαλψη των τραυματισμένων και άγνωστων ζώων, δίνοντας διορία μέχρι και το τέλος του Αυγούστου στους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας να λειτουργήσουν
τα δημοτικά κτηνιατρεία, όπως ορίζει άλλωστε και ο Φιλοζωικός Νόμος 4235/2014. Σε διαφορετική περίπτωση, η «ΗΡΑ» θα κινηθεί νομικά εναντίων των δύο Δήμων.
Επίσης, αν δεν υλοποιηθούν από τις εν λόγω δημοτικές αρχές τα προβλεπόμενα, δηλαδή η λειτουργία των κτηνιατρείων τότε τα μέλη της
«ΗΡΑΣ» θα μεταφέρουν όλα τα τραυματισμένα και άρρωστα ζώα στα γραφεία των δήμων.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η υπομονή και ανοχή μας εξαντλήθηκαν!

Εκφράζουμε δημόσια την οργή και την αγανάκτησή μας για την κοροϊδία την οποία υφιστάμεθα οι φιλοζωικοί σύλλογοι αλλά και η κοινωνία ολόκληρη  από τους Δήμους, οι οποίοι ενώ είναι εκ του νόμου αρμόδιοι για τη στείρωση, την περίθαλψη και την υιοθεσία των αδέσποτων, δεν έχουν κάνει και συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτα.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της «ΗΡΑΣ» στη Βόρεια Εύβοια, μέχρι και σήμερα, εισπράττουμε  μόνο υποσχέσεις, αδιαφορία, λόγια και μια απίστευτη γραφειοκρατία από τις διάφορες συναρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Οι δύο αυτοί Δήμοι έχουν πληθώρα αδέσποτων,  πολλά περιστατικά τραυματισμένων - άρρωστων  ζώων, αναρίθμητο πληθυσμό κουταβιών και γατιών.
Αλλόφρονες οι εξαιρετικά λίγοι εθελοντές του Συλλόγου μας τρέχουν καθημερινά να ανταποκριθούν σε πάρα πολλά περιστατικά με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί οικονομικά, ψυχικά και σωματικά.

Στις αιτιάσεις μας ότι δεν αντέχουμε άλλο απαντούν με πολλά και μόνο θα….

Τέρμα λοιπόν η κοροϊδία και τα κοροΐδα .

Αποφασίζουμε:

1. Να δώσουμε διορία μέχρι και τέλος Αυγούστου στους δυο Δήμους ώστε λειτουργήσουν τα δημοτικά κτηνιατρεία, που ο νόμος - επαναλαμβάνουμε - ορίζει.
Η πρόσφατη υπουργική απόφαση απλοποιεί εξαιρετικά τις προϋποθέσεις  των χώρων, όπου εθελοντές κτηνίατροι, Έλληνες και ξένοι θα  μπορούν εντελώς δωρεάν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μετά την παρέλευση του μήνα όλα τα περιστατικά  των τραυματισμένων και άρρωστων ζώων καθώς και τα  νεογέννητα θα μεταφέρονται από εμάς στους αρμόδιους Δήμους, οι οποίοι ή θα τα αφήνουν να πεθάνουν, οπότε θα εγείρεται μεγάλο ηθικό ζήτημα ή θα υποχρεωθούν να τα πηγαίνουν στον κτηνίατρο, οπότε θα  αντιληφθούν πλήρως το μέγεθος του προβλήματος.

2. Θα επιδοθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα εξώδικες επιστολές προς αυτούς, με τις αποδείξεις δαπανών των τελευταίων μηνών που οι σύλλογοί μας έχουν καταβάλει στους κτηνιάτρους για τραυματισμένα, άρρωστα και δηλητηριασμένα ζώα. Πρόκειται για χρήματα που έχουμε καταβάλλει από το πενιχρό μας εισόδημα και από το πενιχρό εισόδημα λίγων συμπολιτών μας.

Οι Δήμοι δεν έχουν δώσει ούτε ένα σεντς για όλα αυτά τα περιστατικά.

Σε περίπτωση που δεν μας καταβάλουν τα έξοδα καθώς και αυτά που χρωστάμε στους κτηνιάτρους θα προχωρήσουμε άμεσα σε αγωγή εναντίον τους.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι είναι απλοί πολίτες που δεν επιχορηγούνται από κανένα, δεν είναι υπηρεσία των Δήμων και δεν έχουν υποχρέωση σε κανένα παρά μόνο απέναντι στη συνείδησή τους.

Όμως αυτό δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί!

Όλα αυτά τα χρόνια πόνταραν στην ευαισθησία μας αλλά καιρός είναι να ευαισθητοποιηθούν ή να κινητοποιηθούν οι Δήμοι.

Ο Σύλλογος μας ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι σταματά τη δράση του γύρω από τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων για τις οποίες επίσης αλλόφρονες τρέχουμε από άκρο σε άκρο για να αντιμετωπίσουμε.

Ρίξαμε το σπόρο, συμβάλλαμε τα μέγιστα στην ανάδειξη του θέματος κακοποίηση, κακομεταχείριση ζώων, εισπράξαμε αδιαφορία, προσβολές, προσωπικές αντιπαραθέσεις και κακία.

Από εδώ και στο εξής όμως κάθε καταγγελία που έρχεται σε γνώση μας θα  διαβιβάζεται στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα, τα οποία και έχουν ενημερωθεί από εμάς για  την νομοθεσία και  για τις ενέργειες στις οποίες  πρέπει να προβαίνουν.

 Ενημερώνουμε ότι  σταματάμε την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων ζώων.

Τα σπίτια μας και οι άλλοι χώροι που διαθέτουμε είναι γεμάτοι ασφυκτικά και εθελοντές πλέον δεν υπάρχουν.

Για το διάστημα μέχρι και τέλος Αυγούστου, που αναφέραμε παραπάνω, όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα θα πηγαίνουν οι ίδιοι τα  τραυματισμένα ζώα  στον κτηνίατρο και θα τα περιθάλπουν επίσης.  Εμείς  θα κάνουμε ο, τι μπορούμε για να συμμετέχουμε στα έξοδα, τα οποία στη συνέχεια θα καταθέτουμε στους Δήμους.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί!

Ας αναλάβουν πλέον οι αρμόδιοι από το Νόμο.

Πανελλαδικά οι περισσότεροι Δήμοι έχουν δημιουργήσει κτηνιατρεία, στειρώνουν συνεχώς και δωρεάν αδέσποτα, εκτός από ελάχιστους Νομούς, εκ των οποίων, δυστυχώς και η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. 

H δράση μας θα αφορά θέματα παιδείας στα σχολεία, ενημέρωση  κοινού, ποικίλες εκδηλώσεις, ενεργοποίηση αρχών, δημοτικών, περιφερειακών, αστυνομικών, εισαγγελικών.

Όσο οι άνθρωποι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τα ζώα  τους -  τα αφήνουν να γεννούν και στη συνέχεια τα παρατούν - όλο και περισσότερα αδέσποτα - δυστυχώς - αν οι αρμόδιοι δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους - θα συνεχίσουν να βρίσκονται ανάμεσά μας.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να υποκρινόμαστε για την ύπαρξή τους γιατί εμείς οι ίδιοι τα δημιουργούμε.

Ας υποστούμε λοιπόν εμείς τις συνέπειες και όχι αυτά!


ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ «ΗΡΑ»


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΛΑ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ            ΓΙΩΤΑ - ΔΑΒΙΔΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.