8 Νοεμβρίου 2015

Βλακειοκάθαρση ή ηλιθιοαφανισμός;


Του Πάνου Β

Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας, σε ένα έθνος που η παιδεία του δοκιμάσθηκε πριν λίγα χρόνια στη γνώση της αρωγής ή της ευδοκίμησης.
Η παιδεία συχνά μπλέκει τα πεδία που μπορεί να αναπτύξει ικανότητες, με τα παιδία που πνίγονται στο Αιγαίο και πιθανά να μη γνωρίζει που πέφτει το Αγαθονήσι, αλλά έχει τη Μύκονο στη καρδιά της, μέσα από τα τοκ-σόου.
Το καλοκαίρι η απειλή της χρεωκοπίας μας υποχρέωσε σε κάπιταλ κοντρόλ, τα οποία κατέληξαν στην υποχρέωση να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες (μόνο τις συστημικές ευτυχώς) με προοπτική να δανεισθούμε για αυτό επιπλέον 25 με 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Τότε η επίθεση στην αλλαξόπιστη κυβέρνηση ήταν σκληρή από τη συνεπή αντιπολίτευση, αλλά σήμερα που σε συνθήκες διάλυσης οι τράπεζες χρειάζονται από 4,5 στο καλό σενάριο
μέχρι 14  στο κακό σενάριο, δισεκατομμύρια μόνον, κανείς δε λέει ότι τότε έλεγε βλακείες και σήμερα τα πράγματα πάνε, σε αυτό το τομέα τουλάχιστο, αρκετά καλύτερα.
Φυσικά ουδείς θυμάται ότι από Γενάρη μέχρι τον Ιούλη του τρέχοντος έτους , οι ομοεθνείς μας ιδιώτες απέσυραν πανικόβλητοι από τις τράπεζες πάνω από 45 δισεκατομμύρια , που αν δεν γινόταν αυτό δεν θα υπήρχε η ανάγκη της ανακεφαλαιοποίησης-των συστημικών μόνο και ευτυχώς-τραπεζών.Έτσι οι ευτυχείς διαρρήκτες όπου και να μπουκάρουν, από σοφίτες μέχρι πατάρια και από πατάκια μέχρι μαξιλάρια, κάνουν γερή μπάζα, χωρίς να έχουν ανάγκη πια να ληστεύουν τράπεζες.
Οι αγώνες για τη δημόσια εκπαίδευση άρχισαν αλλά τη κυβέρνηση λίγο έλλειψε να ρίξει η επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, επειδή ο λαός του ΣΚΑΙ δεν ανέχεται οι Ιδιώτες να πληρώνουν παραπάνω για τα παιδιά τους για να ιδιωτεύουν σε ιδιωτικά σχολεία,  που συνήθως η εκπαιδευτική τους διευκόλυνση είναι να τους χαρίζουν απολυτήρια και μπακαλιαροτεά ή κάπως έτσι-(δεν θυμάμαι να έμαθα γαλλικά στο σχολείο).
Τώρα μάλιστα που ο χοντρός και απεχθής υπουργός-άκου κει παιδείας- είπε ότι προτιμάει τον όρο εθνοκάθαρση από τον όρο γενοκτονία των Ποντίων, ξεσηκώθηκε ευτυχώς ο λαός του Άδωνη μαζί με την ιστορική μας μνήμη και αποδίδει σαν επιστήμονας γλωσσολόγος το δίκαιο. Η εθνοκάθαρση σημαίνει ότι οι Τούρκοι ξεκαθάριζαν τον Πόντο από το έθνος των Ελλήνων ενώ γενοκτονία ότι ήθελαν να εξοντώσουν μόνο τους Πόντιους και έτσι δεν θα χάσουμε σα λαός τα ιστορικά μας νομικά δικαιώματα αν τη σφαγή τη πούμε γενοκτονία και όχι εθνοκάθαρση. Ο ίδιος λαός που ξεσκίζει σε ότι πτώση θέλεις τον Φίλη έχει ήδη εντρυφήσει σε κάθε είδος απόδοσης ηλιθιότητας στο αδελφό έθνος των Ποντίων με κάθε είδους υποτιμητικό, ρατσιστικό και απαξιωτικό ανέκδοτο.
Σίγουρα αν ο Φίλης πει κάτι σήμερα και για τις ξανθιές, τότε υπάρχει ελπίδα να αποκατασταθεί και η εμφάνιση του θηλυκού έθνους, που σαν άλλη Μέριλυν ή τέλος πάντων Βουγιουκλάκη ενέδωσε στο ξανθοπλατινέ αρνούμενη το εθνικό μεσογειακό μελανουρόχρωμα της χαίτης, προς όφελος των  μονοπωλίων της Κλαιρόλ.
Ευτυχώς όμως που μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η Ολυμπιακάρα. Ο μόνος λόγος που κάποιος χαίρεται ειλικρινά στην Ελλάδα χωρίς προσποίηση και εκπαιδευτικό φτιασίδωμα. Βάλαμε το γκολ στο 90, πανηγυρίσαμε με την Ακρόπολη σε κορεό, έστω κι αν μόνο 2 από τους 14 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν δεν ήταν μετανάστες. Νερό πολύ δεν είχε το Καραϊσκάκη να πνίξει κανένα παιδί και αντί για βάρκες επικρατούν τα τάνκερ. Αλλά το να είσαι Ολυμπιακός σε αυτή τη χώρα εξακολουθεί να είναι μια αρετή, σε σχέση με το να είσαι Νέα Δημοκρατία των τεσσάρων μονομάχων.
Γιατί η Ελλάδα εκτός από τη Δημοκρατία που χάρισε στο κόσμο, χάρισε και τη Παιδεία, μόνο που δυστυχώς , μάλλον, ίσως, την χάρισε ΟΛΗ και δεν μας έμεινε τίποτα από αυτή. Και σήμερα τι να πρωτοκαθαρίσεις από τους ιδιώτες εναπομείναντες, χωρίς προοπτική δημόσιας ή κοινής -εταιρικής τέλος πα- λογικής;


 πνιγμένο και μοναχικό ανάλεκτο


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.