Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασίλης Παζάρας:Βάλτε νερό στο κρασί σας...




   Στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2015, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που έγινε στο Μαντούδι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παζάρας για το θέμα της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος έτους 2016 είπε στο σώμα τα εξής:
   Κύριε Πρόεδρε
   Το θέμα μας που είναι η έγκριση του τεχνικού προγράμματος έτους 2016, έρχεται προς συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έβδομη φορά, προκειμένου να ληφθεί απόφαση έγκρισής του.
Το θέμα είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό, σημαντικότατο.
Λόγω της σημαντικότητάς του, ρώτησα τον εαυτό μου και την ίδια ερώτηση απευθύνω σε όλους σας.

-Αν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει να μην εγκρίνει το τεχνικό πρόγραμμα, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο Δήμο μας εξ’ αιτίας αυτής της απόφασης;
Για να δώσω απάντηση στο ερώτημα, αναζήτησα σχετικούς νόμους, Προεδρικά διατάγματα, Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιες διαταγές.
Σχετική βρήκα την παράγραφο 3, του άρθρου 208, του νόμου 3463/2006. Συγκεκριμένα η παράγραφος αναφέρει ότι «δεν επιτρέπεται η εκτέλεση έργου, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα». Στην περίπτωσή μας δεν υφίσταται καν τεχνικό πρόγραμμα.
Η παραπάνω διάταξη ισχύει, διότι δεν αντιτίθεται σε γενική ή ειδική διάταξη του Καλλικρατικού νόμου, όπως αναφέρεται στο άρθρο 285 «καταργούμενες διατάξεις».
Η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου, όπως καταλαβαίνεται είναι ότι «δεν μπορούμε να εκτελέσουμε κανένα έργο στο Δήμο μας»
Αν υπάρχει διαφορετική απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, είμαι πρόθυμος όχι μόνο να την ακούσω, αλλά και να την ασπασθώ, αφού πεισθώ.
Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, εύχομαι να πάρει την απόφασή του, με βάση την απάντηση που θα δώσει στο ερώτημα.
Παίρνοντας απόφαση να μην το εγκρίνει, επωμίζεται και τις ευθύνες που του αναλογούν.
Το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών ανήκει στη συμπολίτευση και αυτή θα το σηκώσει.
Αυτή είναι που θα τα’ ακούσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας.
Βέβαια κ. Δήμαρχε να μη νομίσετε ότι είστε στην απ’ έξω.
Το μεγαλύτερο βάρος της συμπολίτευσης το φέρετε εσείς.
Θα μπορούσατε κ. Δήμαρχε, σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ακούγοντας τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής σας, να παίρνατε το λόγο και να λέγατε ότι τις περισσότερες απ’ αυτές  τις αποδέχεσθε.
Τουναντίον  σ’ όλες τις συνεδριάσεις κάνατε την πάπια.
Αν το κάνατε αυτό, όσοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής σας είχαν κάνει προτάσεις, ήταν υποχρεωμένοι να εγκρίνουν το τεχνικό πρόγραμμα.
Θα ξεμπροστιάζατε όσους δεν θα το ψήφιζαν.
Δεν θα είχαν μούτρα να βγουν στην κοινωνία.
Αντίθετα επιδοθήκατε και επιδίδεστε σε ανακοινώσεις, κόντρα ανακοινώσεις, προκειμένου να επιρρίψετε ευθύνες, πότε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πότε στους Δημοτικούς σας Συμβούλους.
Φύλλο συκής κ. Δήμαρχε είναι οι όποιες ανακοινώσεις.
Δεν μπορούν αυτές να κρύψουν την αλήθεια.
Το δάκτυλο δεν το έχουμε για να κρυβόμαστε πίσω από αυτό, αλλά για να το βάζουμε επί των τύπων των ήλων.
Να βλέπουμε κατάματα την αλήθεια.
Η αλήθεια είναι ότι φταίτε.
Ρωτήστε τους συνδημότες μας και θα σας πουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι φταίτε.
Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας.
Υπάρχει μεταξύ σας αντιπαλότητα και μάλιστα μεγάλη. Όχι σε όλους σας.
Αυτή η αντιπαλότητα είναι που αναγκάζει τον καθένα από εσάς, να έχει το σύνορο στη δική του γκορτσιά.
Σ’ αυτή οφείλεται η σημερινή κατάσταση του Δήμου μας.
Να σας την περιγράψω;
Τη γνωρίζετε. Σε άλλη συνεδρίαση θα ειπωθούν, όταν θα έρθουν προς συζήτηση και απόφαση σχετικά θέματα, που διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση.
Αλήθεια κ. Δήμαρχε πιστεύετε ότι εσείς δεν έχετε συμμετοχή στο φταίξιμο;
Εσείς κ.κ. Αντιδήμαρχοι, που ψηφίσατε το τεχνικό πρόγραμμα στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, είστε μαζί με το Δήμαρχο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, που καταρτίζει και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα. Σας ρωτώ.
- Γιατί δεν καταρτίζετε ένα τεχνικό πρόγραμμα παίρνοντας υπόψη τα έργα που προτείνονται και από τους Συμβούλους της παράταξής σας;
Εσείς κ. Χαλιούλια, είπατε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «αν όντως υπάρχει όρεξη να προχωρήσει το τεχνικό πρόγραμμα, να καθίσουμε τώρα να το φτιάξουμε μαζί με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας».
Καθίστε και φτιάξτε το κ. Χαλιούλια. Να μη μας πείτε όμως ότι τώρα δεν υπάρχει όρεξη.
Εσείς κ. Γεωργάκαινα, είπατε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «εμείς οι τρεις Αντιδήμαρχοι πήραμε πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που ακούστηκαν στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια κυρίως στο πρώτο (γιατί στο πρώτο;), προβήκαμε σε κάποιες αλλαγές».
Ξαναπάρτε την πρωτοβουλία και κάντε και άλλες αλλαγές.
Βάλτε νερό στο κρασί σας, ώστε να χωρέσουν δύο- τρία  έργα ακόμη.
Ας ακούσουμε τι λέει και η κοινωνία μας για το τεχνικό πρόγραμμα.
Ας ακούσουμε τι λένε τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων μας.
Λένε πολύ απλά, να ψηφισθεί.
Λένε να μην είμαστε κλεισμένοι στο δωμάτιο του μικρόκοσμού μας και ακούγοντας τον αντίλαλο της δική μας φωνής, τον περνάμε για τη φωνή της κοινωνίας.
Ας ανοίξουμε λοιπό την πόρτα του δωματίου μας.
Σας ευχαριστώ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,